Hastalık Geyik Hayvanlar

Hastalık Geyik Hayvanlar

Bir ortama virüs bulaştığında CWD'nin ortadan kaldırılması son derece zordur. Kirde veya yüzeylerde yıllarca kalabilir ve bilim adamları onun dezenfektanlara, formaldehite, radyasyona ve 600C'de (1100F) yakılmaya karşı dayanıklı olduğunu bildirmektedir.

Bilim insanları, ‘zombi geyik hastalığının’ insanlara yayılabileceği konusunda uyarıyor

Kanada geyiği ve geyik örneğinde kronik zayıflama hastalığı bulundu

 

Bilim insanları , “zombi geyik hastalığının” insanlara yayılabileceği konusunda uyardı …

-Hayvanları salya akıtan, uyuşuk, tökezleyen ve boş bakışlarla bırakan kronik zayıflama hastalığı (CWD)…

–    Dr Cory Anderson:

“Britanya’daki deli dana hastalığı salgını, örneğin çiftlik hayvanlarından insanlara bir yayılma olayı meydana geldiğinde, işlerin bir gecede nasıl çılgına dönebileceğinin bir örneğini verdi..

Benzer bir şeyin meydana gelme potansiyelinden bahsediyoruz. Kimse bunun kesinlikle olacağını söylemiyor ama insanların hazırlıklı olması önemli.”

Hastalık Geyik Hayvanlar
Hastalık Geyik Hayvanlar

Hastalık, merkezi sinir sistemini enfekte ederek hayvanlarda agresif semptomlara ve koordinasyon eksikliğine neden oluyor.

Dr Anderson, Wisconsin’de muhtemelen binlerce insanın enfekte geyik eti yediğini söyledi.

Bir ortama virüs bulaştığında CWD’nin ortadan kaldırılması son derece zordur. Kirde veya yüzeylerde yıllarca kalabilir ve bilim adamları onun dezenfektanlara, formaldehite, radyasyona ve 600C’de (1100F) yakılmaya karşı dayanıklı olduğunu bildirmektedir.

BİR İNSANIN BİR ZOMBİYLE KARŞILAŞMAYI KAZANMASI İÇİN DOĞRU OLASILIK NEDİR?

–  ABD’li biyoteknoloji şirketi Ginkgo Bioworks:

”’Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların 2050’de 2020’ye kıyasla 12 kat daha fazla insanı öldürebileceği uyarısında bulunmak isteriz…”

Şirket, yayılma olarak bilinen zoonotik hastalıkların neden olduğu salgınların, iklim değişikliği ve ormansızlaşma nedeniyle gelecekte daha sık görülebileceğini söyledi.

–  1963 ile 2019 yılları arasında salgın hastalıklar her yıl neredeyse yüzde 5 oranında artarken, ölümler de yüzde 9 arttı.. Bu yıllık artış oranları devam ederse, analiz edilen patojenlerin 2050’de 2020’ye kıyasla dört kat daha fazla yayılma olayına ve 12 kat daha fazla ölüm sayısına neden olmasını bekleriz..

CORDYCEPS BENİ ZOMBİYE DÖNÜŞTÜRECEK Mİ?

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights