İyi ilişkilerin sırrı?

İyi ilişkilerin sırrı?

İnsanların olmasını istediğimiz kişi olmadığını keşfetmek acı verici olabilir. Ancak bunu bir kez kavradığımızda çok daha anlamlı bağlar kurabiliriz.

 

İyi İlişkilerin Sırrı?

Ailenizi ve arkadaşlarınızı gerçekte oldukları gibi kabul edin.

‘Önünüzdeki gerçeği kabul etmek, ona mutlaka hoşgörü göstermek anlamına gelmez.’

İnsanların olmasını istediğimiz kişi olmadığını keşfetmek acı verici olabilir. Ancak bunu bir kez kavradığımızda çok daha anlamlı bağlar kurabiliriz.

Korkusuz Gerçeği Kabul Etmek Zorunda Kaldı

  -Arkadaşınızın küçük kızı büyük bir yıkım içindeydi. Oyuncak arabasını da yanında banyoya götürmeyi çok istiyordu. Ama -ki bu çok önemli- oyuncak arabasının ıslanmasını da aynı derecede umutsuzca istemiyordu. İstediğini elde etmenin hiçbir yolu yoktu ve korkusuz gerçeği kabul etmek zorunda kaldı: Su kuru değildir. Canı acıdı ve ağladı.

 Bazen kocamın benim ondan yapmasını, söylemesini veya hissetmesini istediğim şeyleri yapmayacağını, söylemeyeceğini veya hissetmeyeceğini anladığım, benim de o küçük kız gibi ağlamak istediğim zamanlar oldu. Onun olmasını istediğim kişi olmadığını, olduğu kişi olduğunu tekrar tekrar kabul etmek zorunda kaldım.

Evrenin bizim istediğimiz gibi değil de olduğu gibi olduğunu, diğer insanların bizim istediğimiz gibi değil de oldukları gibi olduğunu keşfetmek çok acı verici olabilir.

Evri teslimatçısı, spor salonunda yanınızda homurdanan kişi, partneriniz, meslektaşınız, çocuğunuz, anneniz; her birinin, sizin hayatınızda onlar için çizdiğiniz çizgilere tam olarak uyacak şekilde değişmeyecek kendine özgü bir doğası vardır. akıl.

Bunu böyle duyduğunuzda, “su kuru değildir” neredeyse dini bir aforizma gibi geliyor, anlamı H2O’nun basit bir tanımının ötesinde yankılanıyor.

Daha iyi bir yaşam inşa etme çabamızda önemli bir tuğla haline geliyor. Çünkü henüz bu gerçeği kabul etmediyseniz, bilinçsizce yeterince çabalarsanız suyu istediğiniz kıvama getirebileceğinizi varsayarak çalışıyor olabilirsiniz.

İş yerinde inanılmaz derecede uzun bir yapılacaklar listesinin üstesinden gelmek için kendinizi sağlıksız hale getirecek kadar yoruyor olabilirsiniz. Bir ebeveynin verme kapasitesine sahip olmadığı sevgiyi ondan alabilmek için özenle onu memnun etmeye çalışıyor olabilirsiniz. İster incelikli manipülasyon, ister rüşvet veya tahakküm yoluyla partnerinizi daha hırslı hale getirmeye veya dürtmeye çalışıyor olabilirsiniz.

Ancak aramızdaki temel farklılıkları anladığımızda birbirimizle kendi düşüncelerimiz, duygularımız ve karakterlerimiz olan ayrı bireyler olarak tanışabiliriz. Bu, kontrol yerine saygı ve haysiyetin esas alındığı anlamlı ilişkiler kurmak için çok önemlidir.

Eğer su/evren/iş/aşk ilginizi zihninizin yapbozunda tam bir deliğe uyacak şekilde şekillendirme arzunuzu fark edip sonra vazgeçebilirseniz, o zaman kendi seçimlerinizi yapmakta özgürsünüz (ağlama bir kez gerçekleştiğinde) kendi rotası). Buna karşılık, aşkınız – ve kocam – bizim oyuncak bebeklerimize dönüşmek yerine kendi yöntemleriyle büyüyüp gelişmekte özgürler.

Kendinize şunu söyleyebilirsiniz: İmkansız bir işim var ve bunu yapmak için para aldığım süre içinde iyi yapamam ve yöneticim dinlemiyor, bu yüzden başka bir iş bulmaya çalışacağım ya da daha fazla kendimi adamayı seçeceğim. işime harcadığım zamanın bana ödenen paradan daha fazlası.

Karar verebilirsiniz: partnerim böyledir, bu yüzden onu terk edeceğim. Ya da siz karar verebilirsiniz: Partnerim böyledir, bu yüzden bu zorlukların ve farklılıkların etrafında ve bunların arasında sevginin nasıl büyüyebileceğini göreceğim.

Islak bir oyuncak arabaya mı yoksa banyo öncesi ve sonrasında oynayabileceğiniz kuru bir oyuncak arabaya mı sahip olmayı tercih edebileceğinizi seçebilirsiniz. Daha iyi bir hayat inşa etmeyi seçebilirsiniz; takılıp kalmamış ve durağan olmayan bir hayat çünkü tüm enerjinizi, içinde yaşadığınız realite yerine tercih ettiğiniz bir realitede yaşıyormuşsunuz gibi davranmaya harcıyorsunuz.

Bir kişi suyun kuru olmadığını gerçekten anladığında, yalnızca kendisi için daha iyi bir yaşam kurmakla kalmaz, aynı zamanda geri kalanımıza da daha iyi yaşamlar sürmemiz için ilham verebilir.

Görüşlerinin çoğuna katılmıyordum ama kendi gerçekliğine dair bu kadar net bir vizyona sahip olan ve buna müsamaha göstermemeyi seçen kişilerden biri de Alexei Navalny’ydi . Olayları, güçlü insanların ondan görmesini istedikleri gibi görmeyi reddetmesi sayesinde, pek çok kişinin kör ettiği şeye karşı savaşabildi: Vladimir Putin blöf yapmıyordu, inanmak istediğimizden daha tehlikeliydi. Navalny’nin cesareti onun hayatına mal oldu, ancak bu cesaret , 17 Mart’taki Rusya başkanlık seçimlerinde güç ve dayanışma gösterisi olarak “Putin’e karşı öğlen” protestolarına katılmayı seçenlerde yaşamaya devam ediyor .

Navalny’nin çok kısa yaşamının etkisi o kadar güçlüydü ki, bunu kendisi gibi kararlılıkla yaşadı, gerçeği söyledi ve ıslak olduğunu bildiği halde suyun kuru olduğunu tekrarlamayı reddetme cesaretiyle yaşadı.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights