Alkolün yol açtığı bayılmalar sadece miktarla değil, içme alışkanlıklarıyla da bağlantılı: Araştırma

Alkolün yol açtığı bayılmalar sadece miktarla değil, içme alışkanlıklarıyla da bağlantılı: Araştırma

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ne kadar hızlı, ne kadar ve ne kadar süreyle içki içtiğinizin, alkolün neden olduğu bayılmaları etkilediğini buldu.

Alkolün Yol Açtığı Bayılmalar

Alkolün yol açtığı bayılmalar sadece miktarla değil, içme alışkanlıklarıyla da bağlantılı: Araştırma

Alkol kullanım bozukluğu (AUD) olan kişilerin, birden fazla üst düzey bilişsel işlev için kritik olan korteks bölgelerinde incelme eğiliminde olduğu bilinmektedir.

-Pensilvanya Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ne kadar hızlı, ne kadar ve ne kadar süreyle içki içtiğinizin, alkolün neden olduğu bayılmaları etkilediğini buldu.

Bayılmalar sıklıkla aşırı alkol tüketimiyle bağlantılıdır ancak yeni bir çalışma, nasıl içki içtiğinizin de aynı derecede önemli olduğunu ortaya koyuyor..

Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’ndeki Edna Bennett Pierce Önleme Araştırma Merkezi’nden doktora sonrası araştırmacı Veronica Richards tarafından yürütülen araştırma, alkolün neden olduğu bayılmalara katkıda bulunan bileşenlere ışık tutuyor.

   -Alkol: Klinik ve Deneysel Araştırma dergisinde yayınlanan çalışma, sıklıkla alkol içen 79 üniversite ikinci sınıf öğrencisi ve üçüncü sınıftan gelen verileri analiz etti. Bu öğrenciler son dönemde kesinti yaşadıklarını bildirdiler..

Bayılma Geçirip Geçirmeyeceğinizi Belirleyen 3 Faktör

Araştırmacılar, alkol alım oranının, sarhoşluk süresinin ve en yüksek sarhoşluk seviyelerinin bilinç kaybının oluşmasında rol oynadığını keşfettiler. Esasen, ne kadar hızlı içerseniz, o kadar çok içersiniz ve ne kadar uzun süre içerseniz bayılma olasılığınız da o kadar artar.

    -Katılımcılar, 12 hafta sonu boyunca cilt yoluyla zehirlenme düzeylerini tespit edebilen saatler taktılar.

Ayrıca önceki güne ait anılarını takip etmek için günlük tuttular. İçki içilen 486 gün boyunca gözlemlenen 147 elektrik kesintisinden öğrencilerin %70’inden fazlasında en az bir kesinti yaşandı..

    -İlgili tüm kriterler mevcut olduğunda bilinç kaybı daha sık meydana geldi:

Hızlı içki tüketimi, aşırı alkol alımı ve uzun süreli içki içme seansları. Kız öğrenciler (%80) erkek öğrencilerden (%70) biraz daha fazla bilinç kaybı yaşadı; öğrenci başına ortalama 2,2 epizod yaşandı.

 

Bayılma Riski Nasıl Azaltılır?

Bayılma riskini azaltmak için uzmanlar, aşırı alkol alımını teşvik eden içki içme oyunlarından kaçınılmasını tavsiye etti.

Gece boyunca alkollü ve alkolsüz içecekler arasında geçiş yapmak da alkol tüketiminin sınırlandırılmasına ve aşırı sarhoşluğun önlenmesine yardımcı olabilir.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights