Çilingirler bu numarayı bilmenizi istemez.

Çilingirler bu numarayı bilmenizi istemez.

Elbette çilingiri de arayabilirsiniz. Bunlar anahtarınızı hızla kilitten çıkarabilir ancak bu aynı zamanda pahalıdır. Özellikle hafta sonları veya resmi tatil günlerinde daha da çıkabiliyor! Bu pahalı faturadan tasarruf etmeniz için birkaç süper ipucumuz var!

Çilingirler Bu Numarayı Nilmenizi İstemez!

Bu size çok fazla para kazandıracak.

Kırık Anahtarı Kilitten Bu Şekilde Çıkarırsınız

Hiç başına geldi mi?

Anahtarınız kilide sıkışmış. Biraz ileri geri tıkırdatıyorsunuz, biraz güç veriyorsunuz ve ne olduğunu anlamadan elinizde kırık bir anahtar buluyorsunuz…

Birçok kişi kırık anahtarın çıkarılması için çilingir çağırır. Paradan tasarruf edin ve kırık anahtarınızı kilitten kendiniz çıkarmak için bu ipuçlarını kullanın!

Çilingirler

Elbette çilingiri de arayabilirsiniz. Bunlar anahtarınızı hızla kilitten çıkarabilir ancak bu aynı zamanda pahalıdır. Özellikle hafta sonları veya resmi tatil günlerinde daha da çıkabiliyor! Bu pahalı faturadan tasarruf etmeniz için birkaç süper ipucumuz var!

Kırık Anahtar

Anahtarın küçük bir parçası kilitten dışarı çıkarsa, kilidi yağlamak için biraz yağ veya WD-40 sprey kutusu kullanın. WD-40 en kolayıdır çünkü kullanabileceğiniz uzun, ince bir ağızlığa sahiptir. Yağı silindir ile anahtar arasındaki kilide dikkatlice püskürtün. Bu büyük bir miktar olabilir. Daha sonra kırılan anahtarı anahtar deliğinden çıkarmak için pense kullanın.

Kırık Anahtar Görünmüyor

Anahtar çok fazla kırılmışsa ve artık görünmüyorsa? O zaman yine de birkaç püf noktasıyla anahtarı kaldırabilirsiniz.

-Örneğin, geri kalanı yuvadan çıkarmak için güçlü bir mıknatıs kullanabilirsiniz. Bu elinizde değil mi? Panik yapma. Daha sonra anahtarın geri kalanını cımbızla veya düzleştirilmiş bir ataşla çıkarmayı da deneyebilirsiniz.

-Bu başarısız olursa, anahtarın diğer yarısına biraz süper yapıştırıcı damlatabilir ve iki yarıyı tekrar birbirine bastırabilirsiniz. Çok fazla yapıştırıcı kullanmayın çünkü kilide onarılamaz şekilde zarar verebilirsiniz. Tutkal kuruduğunda anahtarı dikkatlice dışarı çekebilirsiniz.

Başarılı olamadı mı?

O halde bir sonraki işe yarayan numarayı okuyun!

Testere Bıçağı

Bu numara yine de size yardımcı olacaktır!

Aşağıdaki fotoğraftaki gibi küçük bir yapboz testere bıçağıyla devam edin. İnce dişlere sahip ince bir metal testere bıçağı kullanmak en iyisidir. Testerenin ucunun da dişleri olacak ve çok pürüzsüz olmayacak şekilde bir pense ile kesin. Sonunda büyük bir diş parçası olduğundan emin olun.

Şimdi ne var?

Testere bıçağını, bıçağın dişleri size doğru bakacak şekilde elinize alın. Testere bıçağını dikkatlice kilide doğru itin. Yani anahtarı kilitten çıkarmak için bir oltanız var. Anahtarı kilitten çıkarmak için testere bıçağını yukarı, aşağı ve kendinize doğru hareket ettirin. Bunu gerekli sabırla yapın ve sonunda anahtarın ortaya çıktığını göreceksiniz!

Kapıyı aç

Kırık anahtarı çıkarmayı başardınız mı? Artık tek yapmanız gereken, komşularınızdan veya aile üyelerinden bir yedek anahtar almak ve tekrar içeri girebilmek! Yedek anahtarınız yok mu? Daha sonra anahtar üreticisi, anahtarın iki kırık parçasıyla birlikte anahtarı kopyalayabilir. Bu başarısız olursa, maalesef kilitleri değiştirmekten başka bir şey kalmaz.

 

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights