UYKU DÜZENİ BOZULDUĞUNDA VE KENDİ KENDİNE KONUŞMAYI ARTTIRDIĞINDA BİLİN Kİ RAHATSIZLIK AKTİF DÖNEME GİRDİ..MUTLAKA TEDAVİ ALTINA ALINMASI LAZIM O SÜREÇTE..

♦ ŞİZOFRENİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Şizofreni teşhisi sürecinde, diğer akıl sağlığı bozuklukları ihtimali ortadan kaldırılır ve semptomların madde bağımlılığı, ilaç veya tıbbi bir duruma bağlı olup olmadığı belirlenir. Bunun için öncelikle gerçekleştirilen fiziksel muayene semptomlara neden olabilecek diğer tıbbi sorunları ortadan kaldırmak ve ilgili komplikasyonları kontrol etmek için yapılır.

Benzer semptomlara sahip durumların dışlanmasına yardımcı olan testler ile alkol ve uyuşturucu taramaları, bir sonraki adımda kullanılabilir. Doktor ayrıca şizofreni hastalarının beynindeki değişikliklerin varlığını saptamak için manyetik rezonans taraması veya bilgisayarlı tomografi taraması gibi görüntüleme çalışmalarına da başvurmak isteyebilir.

Bir doktor veya akıl sağlığı uzmanı, görünüşü ve tavrı gözlemleyerek ve düşünceler, ruh halleri, sanrılar, halüsinasyonlar, madde kullanımı ve şiddet veya intihar potansiyeli hakkında sorular sorarak bireyin zihinsel durumunu kontrol eder ve bir psikiyatrik değerlendirme yapar. Bu süreçte bireyin kendisinin ve ailesinin de tıbbi geçmişi irdelenir. Psikiyatrik değerlendirmede şizofreni için tanı kriterleri göz önünde tutulur.

Doktorlar Nasıl Teşhis Ediyor? Www.cafemedyam.com

Doktorlar Nasıl Teşhis Ediyor?

Şizofreni bulmak için laboratuvar testleri yoktur, bu nedenle doktorlar genellikle bir kişinin geçmişine ve semptomlarına dayanarak teşhis koyar. Önce diğer tıbbi nedenleri ekarte edecekler. Gençlerde, aile öyküsü ve belirli davranışların bir kombinasyonu şizofreninin başlangıcını tahmin etmeye yardımcı olabilir. Belirtilerin ilk ortaya çıkmaya başladığı ve ilk psikoz epizodunun (FEP) öncesindeki döneme prodromal dönem denir. Günler, haftalar ve hatta yıllar sürebilir. Bazen belirli bir tetikleyici olmadığı için fark edilmesi zor olabilir. Prodrom, özellikle gençlerde ince davranış değişiklikleri olarak algılanabilecek şeylerle birlikte görülür. Bu davranışlar, sosyal gruplardan çekilmeyi ve olağandışı şüpheleri ifade etmeyi içerir, ancak bu, teşhis için yeterli değildir

Şizofreni Nasıl Geçer?

Şizofreni zaman içinde kendiliğinden geçen bir durum değildir. Hayat boyu yoğun bir tedavi süreci gerektiren, bireyin kendisinin farkında olmasa bile yakınlarının desteğine ihtiyaç duyduğu kalıcı bir durumdur..

Www.cafemedyam.com
 

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN T I K L A Y I N I Z

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights