UYKU DÜZENİ BOZULDUĞUNDA VE KENDİ KENDİNE KONUŞMAYI ARTTIRDIĞINDA BİLİN Kİ RAHATSIZLIK AKTİF DÖNEME GİRDİ..MUTLAKA TEDAVİ ALTINA ALINMASI LAZIM O SÜREÇTE..

♦ ŞİZOFRENİ HASTASINA NASIL YARDIM EDİLİR?

Şizofreni hastaları, yaygın olarak içinde bulundukları zorluğun ağır ve ciddi bir tıbbi müdahale gerektiren bir zihinsel bozukluktan kaynaklandığının farkında değillerdir. Bu sebeple şizofreni hastaları için yardım almak sorumluluğu genellikle aileye veya arkadaşlara düşer.

Bir bireyin şizofreni belirtileri gösterdiğini düşünen kişiler öncelikle endişeleri hakkında o bireyle konuşmalıdır. Her ne kadar bireyi profesyonel yardım almaya zorlamak mümkün olmasa dahi, bireyin uzman bir doktor veya akıl sağlığı uzmanına ulaşması konusunda bireye yardımcı olmak mümkündür. 

Bazı vakalarda ve dönemlerde bireyin acil olarak hastaneye yatması gerekebilir. Eğer birey, kendisi veya başkaları için tehlike oluşturuyorsa veya kendi beslenmesini, barınmasını ya da giyimini kendisi sağlayamıyorsa, durumun bir zihinsel sağlık uzmanı tarafından değerlendirilebilmesi için bireyin yakınlarının bir sağlık uzmanına veya bir acil durum görevlisine başvurması tavsiye edilir. 

Kimler Şizofreni Olur? Www.cafemedyam.com

Kimler Şizofreni Olur?

Herkes yapabilir. Erkekler ve kadınlar arasında ve etnik gruplar arasında eşit derecede yaygındır. Semptomlar genellikle 16 ila 30 yaşları arasında başlar. Erken semptomlar, ilk tam psikoz olayından haftalar, aylar ve hatta yıllar önce ortaya çıkabilir . Erkeklerde kadınlara göre daha erken başlama eğilimindedir. Şizofreni nadiren çocukluk döneminde veya 45 yaşından sonra başlar. Ailesinde şizofreni veya diğer psikotik bozukluklar olan kişilerde bu hastalığa yakalanma olasılığı daha yüksektir.

İşteki Zorluklar

Şizofreni hastaları genellikle iş bulmakta veya iş tutmakta güçlük çekerler. Bunun nedeni kısmen hastalığın düşünmeyi, konsantrasyonu ve iletişimi etkilemesidir. Ama aynı zamanda semptomların genç yetişkinlikte, birçok insanın kariyerlerine başladığı dönemde başlamasından da kaynaklanmaktadır . Mesleki ve mesleki rehabilitasyon, insanların pratik iş becerileri geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Şizofreni ve İntihar Düşünceleri ile Davranışı

İntihar düşünceleri ve davranışı şizofreni hastaları arasında yaygın olarak görülen bir durumdur. Eğer bir bireyin intihar etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu düşünülüyorsa veya intihar girişiminde görüldüyse, birey yalnız bırakılmamalı ve derhal 112 acil hattı aranmalıdır. Eğer güvenliği sağlamak mümkün olursa, birey en yakın hastanenin acil servisine götürülebilir. 

Şizofreni hastaları düşüncelerini düzenlemekte veya mantıklı bağlantılar kurmakta zorluk çekebilirler. Akılları ilgisiz bir düşünceden diğerine atlıyormuş gibi hissedebilirler. Bazen “düşünce geri çekilmesi”, düşüncelerin kafalarından kaldırıldığı hissi veya birinin düşünme akışı aniden kesildiğinde “düşünce engelleme” yaşarlar. 

Hastalığın birçok yönden büyük etkisi vardır. İnsanlar konuşabilir ve bir anlam ifade etmeyebilir veya sözcükler uydurabilirler. Ajite olabilirler veya hiçbir ifade göstermeyebilirler. Birçoğu kendilerini veya evlerini temiz tutmakta zorlanıyor. İlerleme hızı gibi bazı davranışları tekrar eder. Damgalamaya rağmen , başkalarına karşı şiddet riski azdır.

Www.cafemedyam.com
 

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN T I K L A Y I N I Z

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights