UYKU DÜZENİ BOZULDUĞUNDA VE KENDİ KENDİNE KONUŞMAYI ARTTIRDIĞINDA BİLİN Kİ RAHATSIZLIK AKTİF DÖNEME GİRDİ..MUTLAKA TEDAVİ ALTINA ALINMASI LAZIM O SÜREÇTE..

♦ŞİZOFRENİ NEDİR? ŞİZOFRENİ NEDEN OLUR?

Şizofreni, bireylerin gerçekliği anormal olarak yorumladıkları ve gerçek ile gerçek dışını birbirinden ayıramadıkları zihinsel bozukluğa verilen isimdir. Şizofreni, halüsinasyonlar, sanrılar, günlük işleyişi bozan son derece düzensiz düşünme ve davranışların kombinasyonlarından meydana gelebilir ve bireyi bütünüyle etkisiz hale getirebilir.Şizofreni hastaları için tedavinin yaşam boyu sürdürülmesi gereklidir. Erken başlayan tedavi, semptomların ciddi komplikasyonlar gelişmeden kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir ve bireyin uzun vadede hayat kalitesini iyileştirecek adımların atılmasını mümkün kılabilir..

Www.cafemedyam.com

ŞİZOFRENİ NEDEN OLUR?

Tıp ve akıl sağlığı uzmanları şizofreni durumunun gelişmesine neyin neden olduğu henüz kesin olarak belirlememiştir. Ancak araştırmacılar genetik yapının, beyin kimyasının ve çevrenin bir kombinasyonunun şizofreni durumunun gelişmesine katkıda bulunduğuna inanmaktadır. 

Yapılan araştırmalar sonucunda dopamin ve glutamat adı verilen nörotransmitterler dahil olmak üzere doğal olarak oluşan bir takım beyin kimyasallarıyla ilgili sorunların şizofreniye katkıda bulunabildiği gözlemlenmiştir. Nörogörüntüleme çalışmaları, şizofreni hastalarının  beyin yapısı ve merkezi sinir sisteminde diğer bireylere göre bulunan farklılıkların mevcudiyetine işaret etmektedir. Araştırmacılar bu değişikliklerin tam etkilerinin ne olduğu konusunda emin olmasalar dahi, şizofreninin bir beyin hastalığı olduğunun işareti olarak kabul etmektedirler. 

Ailede şizofreni geçmişine sahip bireylerin varlığı, genç yaşta ve genç yetişkinlik döneminde psikoaktif veya psikotropik ilaç kullanımı ve hamilelik sürecinde yetersiz beslenme veya beyin gelişimini etkileyebilecek toksinlere veya virüslere maruz kalma gibi doğum komplikasyonları gibi bir takım faktörlerin bireylerde şizofreni görülme ihimalini yükselttiği bilinmektedir.

Bunun nedeni nedir? Www.cafemedyam.com

Bunun nedeni nedir?

Bilim adamları şizofreninin nedenini bilmiyorlar . Bir kişinin genleri, deneyimleri ve ortamı dahil olabilir. Teoriler, beynin belirli bölgelerinin ne kadar aktif ve ne kadar iyi çalıştığının yanı sıra dopamin ve glutamat gibi beyin kimyasallarıyla ilgili sorunları içerir. Beyinde daha büyük sıvı dolu boşluklar veya “ventriküller” ile sonuçlanan sinir hücrelerinin kaybı gibi yapısal farklılıklar da olabilir

Şizofreni İle Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Tedavi edilmeyen şizofreni bireyin hayatının her alanını etkileyen ciddi sorunlara neden olabilir.  Şizofreninin neden olabileceği veya ilişkili olabileceği komplikasyonlar arasında öncelikle İntihar etmek, intihar girişimleri ve intihar düşünceleri olmak üzere anksiyete bozuklukları ve obsesif kompulsif bozukluk ya da kısaca OKB, depresyon, iş veya eğitim hayatına katılamama, maddi sorunlar ve evsizlik, sigara kullanımından kaynaklı nikotin dahil olmak üzere alkol veya diğer uyuşturucuların kötüye kullanılması, sosyal izolasyon, sağlık ve tıbbi sorunlar, mağdur olmak, ve nadir olarak saldırgan davranışlar sayılır..

 

Www.cafemedyam.com
 

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL ÖNLENİR?

🔵 ŞİZOFRENİ HASTASINA NASIL YARDIM EDİLİR?

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

🔵 ŞİZOFRENİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN T I K L A Y I N I Z

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights