Tuvalette Telefon Kullanmanın İnanılmaz Zararları

Tuvalette Telefon Kullanmanın İnanılmaz Zararları

Üniversiteden Doktor Simon Park, cep telefonlarının iletişim amacı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti.

Tuvaletteyken telefonunuza bakmak sadece hijyenik olmamakla kalmıyor. Bir gastroenterolog, bunun hemoroit veya daha kötüsüne yol açabileceği konusunda uyardı

Tuvalette Telefon Kullanmanın İnanılmaz Zararları
Adı: Tuvalet kaydırma.  Yaş: En az on beş yıl.  Görünüm: Yapabileceğiniz en tehlikeli şeylerden biri. Bu ya aşırı tuvalet kağıdı kullanımıyla ilgili ya da… Hayır, tuvalette oturan insanların telefonlarını kullanmasıyla ilgili. Brüt. Ah, bunu yapmıyormuş gibi davranma. Tuvalette herkes telefonuna bakıyor. Başka ne yapacaksın? Orada oturup evrenin soğuk ve sonsuz genişliğini mi düşünüyorsunuz? İyi bir nokta. Her neyse, bu senin için iyi değil. Neden? Eğildiğinde sırt ağrısına neden olabileceğin ve aşağı çekilmiş iç çamaşırını bir çeşit geçici telefon kılıfı olarak kullandığın için mi? Bu senin yaptığın bir şey mi? Eğer öyleyse ciddi bir şekilde tartışmalıyız.

Hayır. Bunu hiç yapmadım. Neyse, başka açılardan senin için kötü. Belli ki hijyen sorunu var. İşerken telefonunuzu elinizde tutmak bakteriler için bir reçetedir. Ortalama telefon ekranının ortalama umumi tuvalet koltuğundan daha kirli olduğu söyleniyor.

Bu iyi değil. Çok fazla terlemeyin. Banyoda her şey kirli. Beş yıl önce bir bilim insanı, insanları, sifonu çektiğinizde tuvaletten dışarı fırlayan görünmez mikrop bulutu anlamına gelen “tuvalet çiçeği” konusunda uyarmıştı. Uzun lafın kısası, tuvaleti çekerken diş fırçanızı banyoda tutarsanız, dışkı parçacıklarını dişlerinize sürtme ihtimaliniz vardır.

Böylece telefonumu tuvalette kullanmaya devam edebilirim. Hayır, yapma! Bu sana hemoroit verecektir.

Olacak mı? Potansiyel olarak. San Francisco’daki bir gastroenterolog olan Dr Saurabh Sethi , bunu yapmanın tuvalette geçirdiğiniz süreyi artırdığını iddia etti. Bu, “rektum ve anüsünüzde artan gerilime” yol açar ve bu da basurlara, anal çatlaklara ve hatta rektal prolapsusa yol açabilir.

Bunu nasıl duydun? Dr Sethi’nin TikTok videosunu izleyerek.

Sağ. Peki o sırada neredeydiniz ? Bunun nereye varacağını görüyorum. Tuvalette oturuyordum.

Ve ne oldu? Diyelim ki artık yığın merhemi Hazırlık H’nin lider hissedarıyım.

Dinle, meşgulüm. Ailemden saklanırken telefonumdan YouTube izlemek gerçekten çok mu kötü? Açıkçası riskler var. Ama kendinize bir soru sormalısınız. Hangisi daha kötü: teorik hemoroit riski mi, yoksa çim biçme konusunda dırdır edilmenin gerçek riski mi?

Şansımı tuvalette deneyeceğim. Çok zeki.

Şöyle deyin: “Telefonunuzu tuvalette kullanmak zararlıdır.”

“Bunun yerine neden eski günlerdeki gibi tuvalette kitap okuyarak sağlığınızı mahvetmeyesiniz?” demeyin.

♦ Tuvalette Telefon Kullanmanın İnanılmaz Zararları

Tuvalette cep telefonuna 10 dakika uyarısı!

www.cafemedyam.com

 CEP TELEFONLARI, TUVALETTE KİTAP YA DA DERGİ OKUMANIN YERİNE GEÇTİ!

Uzmanlar tuvaletlerde ortalama 10 dakikadan fazla zaman harcanmaması gerektiğine dikkat çekiyor..

Cep telefonlarının giderek küçük ve daha taşınabilir olması, tuvalette kitap ya da dergi okumanın yerine geçti. Ancak uzmanlar tuvaletlerde ortalama 10 dakikadan fazla zaman harcanmaması gerektiğine dikkat çekiyor..

– NordVPN tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada, ankete katılan 9 bin 800 yetişkinden yüzde 65’i telefonlarını tuvalette kullandıklarını söyledi..

Alışkanlıklar, odaklanma ve insan davranışı hakkında yazan yazar ve öğretim görevlisi şunları söyledi…

– Nir Eyal:

“Dünyada iki tür insan var… Tuvalette telefonunu kontrol eden insanlar ve tuvalette telefonunu kontrol etme konusunda yalan söyleyen insanlar..

Tıptaki pek çok şeyde olduğu gibi, herkese uyan tek bir yanıt olmadığını belirterek, üç potansiyel noktaya dikkat çekmek istiyorum…

İlk olarak, uzun süre oturmak hemoroide (kabızlık), bazen anal bölgede ağrılı şişkin damarlara yol açabilir. Bunlardan bazıları, tuvaletin benzersiz tasarımından kaynaklanıyor.. Tuvalette oturulan pozisyonda yerçekimi her şeyin biraz sarkmasına yol açıyor ve bu da damarlar üzerinde baskıya neden oluyor.. Yani kendinizi zorlamasanız bile damarlara bir miktar baskı uygulanıyor..

İkinci olarak, vücudun kendi sinyallerini görmezden gelme riski de mevcut..

Peristalsis, dışkıyı bağırsaktan rektuma hareket ettiren ilerleyici kasılmaların adıdır. Ancak uzun süre tuvalette oturmak ve hiçbir şey yapmamak bu süreci engelleyebilir..

 

Çok uzun süre oturuyorsanız ve tuvalete gitmiyorsanız, bu tür bir süreç gerçekten durur. Vücudunuz bu sinyalleri de tanımamaya başlayabilir, bu nedenle tuvalette uzun süre oturursanız ve gerçekten bağırsak hareketi yapmazsanız bu durum kabızlığa yol açabilir..

Bir başka bariz faktör ise tuvaletlerin kirli olması.. Araştırmalar, tuvalet sifonunun patojenleri aerosol haline getirebileceğini ve onları yakındaki yüzeylere yayabileceğini gösteriyor. Örneğin, telefonunuzu tuvaletteki lavaboya koyarsanız, o da bu durumdan etkilenir..

Tuvalette iyi hijyen uygulanmadığı için gıda zehirlenmesi geçiren veya farklı sorunlar yaşayan birçok insan gördüm.. Video oyunları oynuyorsanız veya telefonunuzu tuvalette kullanıyorsanız, muhtemelen cihazınızda istemediğiniz pek çok şeye dokunuyorsunuzdur..

Telefonunuzu birkaç dakika tuvalete götürüp işinizi yapmanızda ve sonra çıkmanızda bir sakınca yok ama ‘çocuklarımla olmayı planlamıştım ama tuvalette 30 dakika kaldım, TikTok veya Instagram’da gezindim’ derseniz, dikkatiniz dağılmış demektir..

En iyi tavsiye: zamanınızı ne yapmak istediğinizi bilmek, böylece zamanınızı tuvalette boşa harcamak yerine o şeyi yaparak geçirmek önceliğiniz olur..

Telefonların dikkat dağıtmasının nedeni yüzde 90 içimizde olup bitenlerden kaynaklanıyor..

Can sıkıntısı, yalnızlık, yorgunluk, belirsizlik, stres, kaygı. Bu duyumlar bizi mevcut gerçekliğimizden kaçış aramaya yönlendirir ve bu problemle ilgili yapılacak önemli şeylerden biri, tıpkı diğer dikkat dağıtıcı şeyler gibi, kendimize şu soruyu sormaya neden olur: 30 dakika boyunca tuvalete gittiğimde neyden kaçıyorum? Telefonumda takılırken hangi duyguyu hissetmemeye çalışıyorum? Çocuklarım çok mu yaramaz?

İşim mi çok zor? Sıkıldım, halsizim, stresliyim ve bu sorunlardan kurtulabiliyor muyum? Bununla başa çıkmazsak, sağlıklı bir şekilde nasıl başa çıkacağımızı bilmezsek, bence her zaman dikkatimizi dağıtacak bir şey buluruz. Bu yüzden unutmayın: Vaktinizi nasıl harcadığınızı düşünün ve ellerinizi yıkayın.”

Duvar

 TELEFONLA TUVALETE GİTTİĞİNİZDE ÇOK BÜYÜK RİSKLERİ DE GÖZE ALIYORSUNUZ !

Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasınız temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız…

Mikroplardan korunmak için telefon görüşmelerinizi kulaklık aracılığı ile yapmanızı öneriliyor.

undefined

Telefonlar akıllandıkça hayatımızın her alanında elimizden düşmüyor.

Tuvalette dahi birçok kişi telefonunu kullanma gereksinimi duyuyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre tuvalette telefon kullanmanın inanılmaz zararları bulunuyor..

undefined

Telefonla tuvalete gittiğinizde çok büyük riskleri de göze alıyorsunuz.

Tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunan telefonlar, kullanıcıların sağlığını riske atabilecek kadar tehlikeli görünüyor. Tuvalete girdiğinizde de elinizde bulundurursanız telefonlar tamamen bakteri yuvası haline geliyor..

undefined

♦ Üniversiteden Doktor Simon Park, cep telefonlarının iletişim amacı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti..

Yani telefonlara yiyecek ve içecekler de bulaştırılıyor.

Mikropların en çok yayıldığı yer olarak bilinen tuvaletler, telefonunuza çok hızlı bir şekilde yapışacak ve çoğalarak tehdit oluşturacaktır.

undefined

Bu tür kirli bölgelere girdiğinizde telefonunuzu dışarıda bırakmalısınız.

Bildiğiniz gibi hastalık ve virüslerin en kolay yayılma yolu insandan insana geçiştir. Şahsınıza ait telefonu birden fazla kişi kullanıyor ise, mikropların artma ve bir takım hastalıkların size geçme olasılığı daha yüksek oluyor.

undefined

Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasınız temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız.

Islak mendillerin telefona zarar verdiğini ve çizik oluşmasına sebep olduğunu bilmenizde fayda var. Telefonunuz için bu tür özel spreyler her zaman daha güvenli olacaktır.

undefined

Telefonunuzun hoparlör bölgesinde bulunan bakteriler, kulağınızda herhangi bir enfeksiyona neden olabilir. Bu mikroplardan korunmak için telefon görüşmelerinizi kulaklık aracılığı ile yapmanızı öneriliyor.

https://www.cafemedyam.com/2020/09/20/evde-kolonya-yapimi/
İLGİLİ HABER
Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights