akciğer kanseri

akciğer kanseri

"Araştırmalar, insanların sigara içmemesi ve insanların daha erken teşhis edilip tedavi edilmesi gibi gelişmeler sayesinde akciğer kanserinden ölümlerin sayısının düşmeye devam ettiğini gösteriyor..''

Bir Günde Akciğer Kanseri Teşhisi Konuldu ve İyileştirildi

‘İnanamadım’

Teksas’ta bir büyükanneye aynı gün akciğer kanseri teşhisi konuldu ve tedavi edildi.

61 yaşındaki April Boudreau, lokal anesteziden sonra uyandığında akciğerlerindeki tümörün tek oturuşta tespit edildiğini ve çıkarıldığını keşfetti.

“Bunun doğru olduğuna inanamadığın için kendini çimdikliyorsun” . “Bunların hepsi çok basitti; radyasyon ya da kemoterapi yoktu.”

Boudreau, hayatında üç kez kanser tedavisi görmüş, 1984 ve 1985’te iki kez Hodgkin lenfomasından ve 2002’de de meme kanserinden kurtulmuştu.

Büyükanne, Ocak ayında yıllık CT taramasından geçiyordu ve doktorlar sağ akciğerinde endişe verici bir nodül tespit etti.

-İlkbaharda bir takip testi için Texas Health Harris Methodist Hastanesine çağrıldı.

Akciğer biyopsisi sırasında doktorlar nodülün aslında erken evre akciğer kanseri olduğunu doğruladılar.

-Bunun üzerine doktorlar harekete geçti ve Boudreau lokal anestezi altındayken kanserli hücreleri hemen çıkarmaya karar verdi.

Tıbbi ekip, akciğerin ulaşılması zor bölgelerindeki lezyonları hedeflemek için robotik olarak yönlendirilen, ultra ince bir kateter kullanan yeni, minimal invazif bir göğüs cerrahisi tekniği kullandı.

Texas Health Harris Methodist Hastanesi Fort Worth, akciğer kanseri tümörlerini geleneksel teşhis testleriyle karşılaştırıldığında daha erken bir aşamada tanımlayabilen yeni robot destekli teknolojiyi eyalette benimseyen ilk hastanelerden biridir.

61 yaşındaki adam, şok edici bir şekilde, kendisine hem kanser teşhisi konulduğunu hem de kanserden kurtulduğunu keşfetti.

-Yaşadığı tek semptomun biraz nefes darlığı olduğunu ve başlangıçta bunu yaşlanmaya bağladığını söyledi.

Ameliyatı sırasında doktorlar tümörü çıkarmak için yan tarafında sadece beş küçük kesi yaptı ve ertesi gün eve gitmesine izin verdi.

“Üç gün boyunca ağrı kesici hap aldım ve ihtiyacım olan tek şey buydu. Üç gün sonra artık normaldim, etrafta dolaşıyordum. İnanamadım” dedi.

-Artık CT taramalarının sıklığını her altı aya çıkarması gerekiyor ancak şu anda kanserden kurtulduğunu duyurmaktan gurur duyuyor.

Texas Health Fort Worth başkanı Joseph DeLeon, hastanenin bu ölümcül hastalığın erken teşhisine ve tedavisine yardımcı olan ileri teknolojilere yatırım yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

–    DeLeon:

“Araştırmalar, insanların sigara içmemesi ve insanların daha erken teşhis edilip tedavi edilmesi gibi gelişmeler sayesinde akciğer kanserinden ölümlerin sayısının düşmeye devam ettiğini gösteriyor.. Bu yatırımlar sayesinde ve çok disiplinli tedavi ekiplerini bir araya getirerek hayat kurtarıyoruz.”

Akciğer Kanseri Araştırma Vakfı’nın araştırmasına göre, 16 kişiden birine yaşamı boyunca akciğer kanseri teşhisi konacak; bu, bu yıl ABD’de tahmini 236.740 kişiye hastalık teşhisi konulacağı anlamına geliyor .

Akciğer kanseri dünya çapında kanserden ölümlerin önde gelen nedenidir ancak geçen yıl sigara içme oranlarındaki düşüş sayesinde bu rakamlar tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı .

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights