Sis sırasında araç kullanmak

Sis sırasında araç kullanmak

Bu basit ama önemli ipuçlarını takip ederek sisli hava koşullarında bile karayollarında güvenle gezinebilirsiniz. Kendinizin ve yoldaki diğer kişilerin güvenliğine öncelik vererek varış noktanıza stressiz bir şekilde ulaşın.

ne?, kim?, nerede?, ne zaman?, neden?, nasıl?

♦Sis sırasında araç kullanmak

Bulanıklığın üstesinden gelin

– Güvenli navigasyon için 9 temel ipucu

♦Nasıl güvenli bir şekilde araç kullanabilirsiniz ve yolları diğer sürücüler için nasıl güvenli tutabilirsiniz?

Kesinlikle gerekli olmadıkça şerit değiştirmekten kaçının. Sisli hava koşullarında düzensiz şerit değişiklikleri son derece tehlikeli olabilir.

Serin aylarda sisli sabahlar ve akşamlar sürücüler için zorluk oluşturabilir. Görüş mesafesinin azalması kaza riskini önemli ölçüde artırır.

Sisli koşullarda karayollarında güvenli bir şekilde gezinmek için dokuz temel ipucu:

♦1.Hava durumunu dikkate alın

Yola çıkmadan önce en son hava durumu güncellemelerini kontrol edin.. Ulusal Meteoroloji Merkezi (NCM) ve polis yetkilileri, düşük görüş koşulları için zamanında uyarılar yayınlıyor. Ne bekleyeceğinizi bilmek yolculuğunuzu buna göre planlamanıza yardımcı olabilir.

♦2.Gerekirse erteleyin

Sisli koşulların bildirildiğini biliyorsanız işe telefon edin ve yöneticinize geç kalabileceğinizi bildirin. İşe geç kalmanın getirdiği stresi ortadan kaldırdığınızda, daha dikkatli ve dikkatli araç kullanmak için daha iyi bir konumda olursunuz.

♦3.Sis farlarını stratejik olarak kullanın

Çoğu arabanın arka sis farları vardır ve hatta bazılarında ön sis farları bile vardır. Kontrol panelinizdeki anahtarı bulun ve görünürlük önemli ölçüde azaldığında bunları kullanın. Ancak diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmamak için sis dağıldığında bu ışıkları kapatmayı unutmayın.

♦4.Görünürlüğü en üst düzeye çıkarın

ön camdaki buğu nasıl giderilir?

Sis, ön camınızda yoğuşma oluşmasına neden olabilir. Net bir görüş sağlamak için sileceklerinizi düzenli olarak kullanın ve buğu çözücüyü açın. Ayrıca camlarınızın iç kısmında yoğuşma oluşmasını önlemek için araç ısıtıcınızı aktif hale getirin.

♦5.Gerektiğinde güvenli bir şekilde kenara çekin

Sis yoğunlaşırsa ve sürüş aşırı derecede zorlu hale gelirse, yavaş yavaş yavaşlayın ve kenara çekmek için güvenli bir yer bulun. Otoyol kenarında durmak yerine benzin istasyonunda veya servis yolunda durmak daha güvenlidir.

♦6.Yavaşlayın ve mesafeyi koruyun

Eskimeyen bir güvenlik kuralı

Polis yetkililerinin düzenli ve sık tavsiyesi, görüş mesafesinin zayıf olduğu durumlarda yavaş araç kullanmaktır. Sürüş sırasında güvenli bir mesafe belirlerken, ıslak veya kaygan yol yüzeyi nedeniyle daha uzun fren mesafelerini göz önünde bulundurun.

♦7. Kısa far kullanın

Net görün ve görünün

Sisli havada araç kullanırken daima farlarınızı kullanın, ancak kısa farda olduklarından emin olun. Bu, ışığı aşağıya doğru yansıtarak karşıdan gelen trafiğin parlamasını önleyen varsayılan ayardır. Sisten yansıyarak kendi görüşünüzü engellediğinden ve potansiyel olarak başkalarını kör ettiğinden uzun farları kullanmaktan kaçının.

♦8.Tehlike ışıkları

Yalnızca acil durumlar için

Araç kullanırken dörtlü flaşör kullanmak tehlikeli bir uygulamadır. Bunlar yalnızca ilerideki acil bir tehlike nedeniyle ani durmaları belirtmek içindir. Flaşör ışıkları açıkken şerit değişikliklerini bildiremezsiniz, bu da karışıklığa ve olası kazalara neden olur. Sisli havada araç kullanırken dörtlü flaşör kullanmanın ehliyetinizde ince ve siyah noktalara yol açabileceğini unutmayın.

♦9.Şeritte kalın

Gereksiz hareketleri en aza indirin

Kesinlikle gerekli olmadıkça şerit değiştirmekten kaçının. Diğer sürücüler sinyalinizi göremeyebileceğinden veya konumunuzu değerlendirmekte zorluk çekebileceğinden, sisli koşullarda düzensiz şerit değişiklikleri son derece tehlikeli olabilir. Sisli yolculuklarda sabrın çok önemli olduğunu unutmayın.

Bu basit ama önemli ipuçlarını takip ederek sisli hava koşullarında bile karayollarında güvenle gezinebilirsiniz. Kendinizin ve yoldaki diğer kişilerin güvenliğine öncelik vererek varış noktanıza stressiz bir şekilde ulaşın.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights