Sama 2.0 ile Tanışın: Qatar Airways'in Yeni Yapay Zekalı Uçuş Görevlisi

Sama 2.0 ile Tanışın: Qatar Airways'in Yeni Yapay Zekalı Uçuş Görevlisi

Şu anda İngilizce konuşulan bir kuruluş olan Sama 2.0'ın sonraki sürümleri, Arapça ve diğer dilleri akıcı bir şekilde konuşacak ve bu da onun küresel bir gezgin tabanıyla bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.

♦Sama 2.0 ile Tanışın: Qatar Airways’in Yeni Yapay Zekalı Uçuş Görevlisi

Qatar Airways ilk yapay zekalı kabin ekibini duyurdu

Qatar Airways:

  -Dünyanın ilk yapay zekalı kabin ekibi olan Sama 2.0’ı piyasaya sürdü ve önümüzdeki yıl 15 küresel destinasyona uçuş frekanslarını artırdı..

  -Almanya’daki beş destinasyondan biri olan Hamburg da dahil olmak üzere Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan 170’den fazla destinasyona uçuyor.

♦Sama 2.0, havayolunun ITB Berlin 2024’teki yeni ve yenilikçi standında holografik bir ekranla duyuruldu.

Bu, havayolunun platformu QVerse’de seçilmiş deneyimler için yolcularla etkileşime giren gelişmiş bir yapay zeka kabin ekibidir.

Sama 2.0 ile Tanışın: Qatar Airways'in Yeni Yapay Zekalı Uçuş Görevlisi
Sama 2.0 ile Tanışın: Qatar Airways’in Yeni Yapay Zekalı Uçuş Görevlisi

 

 

–    Qatar Airways Grup CEO’su Müh. Badr Mohammed Al-Meer:

“İnovasyon, misyonumuzun hayati bir temel taşıdır ve yeni ve geliştirilmiş Sama ile dijital deneyimimizi geliştirmeye yönelik belirleyici bir adım daha atıyoruz. Mevcut destinasyon ağımızdaki çoklu uçuş artışları, daha iyi turizm ve ticaret fırsatları için ülkeleri ve insanları bir araya getirerek hava yolculuğuna olan talebin arttığını vurguluyor.”

Yenilikçi sanal asistan, seyahat deneyiminizin stresini ortadan kaldırmak için burada

  -Qatar Airways müşteri deneyimini yeni boyutlara taşıyor. Dün Berlin’de düzenlenen bir konferansta, GCC merkezli havayolu, ilk yapay zeka destekli dijital kabin ekibi üyesini tanıttı.

-Arapça’da ‘Gökyüzü’ anlamına gelen Sama 2.0 adı verilen yapay zeka asistanı, çeşitli insan benzeri özelliklerle donatılmış holografik bir avatardır. Simüle edilmiş nefes alma, gerçekçi yüz ifadeleri ve kullanıcılarla etkileşim kurma becerisine kadar Sama’nın gelişimi, teknoloji, empati ve kişiselleştirmenin kusursuz bir karışımını bünyesinde barındırıyor.

–   Qatar Airways’in pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Babar Rahman:

“Sama 2.0’ın havayolu endüstrisinde devreye alınması, yolcularımızla kişisel bağlantılar kurmanın önemini vurguluyor.. Yaklaşılabilir ve dost canlısı olan bu özgün etkileşimler, müşteri katılımını artırmamıza yardımcı olacak”

Havayoluna göre Sama 2.0’ın bir arka planı var: Katar Havayolları için uzmanlık eğitimini tamamlamadan önce Doha’da büyüdü.

-Sama 2.0, insan kabin ekibi muadillerine çok benzer şekilde, yolculara bagaj hakkı, check-in prosedürleri, konaklamalar, varış noktaları, SSS’ler ve daha fazlası hakkında bilgi vererek yardımcı olacak; temel fark, bir düğmeye tıklamayla ulaşılabilir olmasıdır.

-Başlangıçta, Qatar Airways’in sürükleyici sanal platformu QVerse aracılığıyla kullanıcılara rehberlik etmek için tasarlanan yenilikçi sanal asistan, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş seyahat programları düzenleyerek tek yönlü alışverişi gerçek zamanlı, dinamik, sohbete dayalı bir deneyime dönüştürecek.

-Dahası, her yolcu etkileşiminde Sama, zaman içinde öğrenmeye ve gelişmeye devam ederek yanıtlarının kalitesini ve verimliliğini artıracak. Bu, birlikte yaratıldığı Yeni Zelanda merkezli teknoloji şirketi Uneeq’in sektör lideri yapay zeka teknolojisi sayesinde geliyor.

Şu anda İngilizce konuşulan bir kuruluş olan Sama 2.0’ın sonraki sürümleri, Arapça ve diğer dilleri akıcı bir şekilde konuşacak ve bu da onun küresel bir gezgin tabanıyla bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.

https://www.instagram.com/reel/C4IHQXmi2bA/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Qatar Airways (@qatarairways)’in paylaştığı bir gönderi

 

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights