Çikolatanın Sağlığa Şaşırtıcı Faydaları

Çikolatanın Sağlığa Şaşırtıcı Faydaları

Çoğu üründeki yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle çok fazla çikolatanın sizin için kötü olacağı mantıklıdır. Peki biraz çikolata yemenin aslında sizin için iyi olduğuna dair yaygın iddialar konusunda ne yapmalıyız?

Bir Uzman Çikolatanın Sağlığa Şaşırtıcı Faydalarını Açıkladı

Çoğu üründeki yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle çok fazla çikolatanın sizin için kötü olacağı mantıklıdır. Peki biraz çikolata yemenin aslında sizin için iyi olduğuna dair yaygın iddialar konusunda ne yapmalıyız?

-Neyse ki, doğru koşullar altında çikolatanın hem kalbinize faydalı hem de zihinsel durumunuza iyi gelebileceğini gösteren oldukça fazla kanıt var.

Aslında çikolata (kakao, ham, rafine edilmemiş çekirdek ) bir tıbbi harikadır. İlaçlar veya ilaçlar gibi vücutta farmakolojik etkiler uyandırabilen birçok farklı aktif bileşik içerir.

Beyinde nörolojik etkilere yol açan bileşiklerin , toksinler ve bakteriler gibi zararlı maddelerin hassas sinir dokusuna girmesini önleyen koruyucu kalkan olan kan-beyin bariyerini geçebilmesi gerekir.

Bunlardan biri çayda da bulunan ve çayın acı tadının oluşmasına katkıda bulunan teobromin bileşiğidir . Çay ve çikolata ayrıca pürin kimyasal ailesinin bir parçası olan teobromin ile ilgili olan kafeini de içerir.

Bu kimyasallar, diğerlerinin yanı sıra, çikolatanın bağımlılık yapıcı doğasına katkıda bulunur. Sinir sistemini etkileyebilecekleri kan-beyin bariyerini geçme yetenekleri vardır. Bu nedenle psikoaktif kimyasallar olarak bilinirler .

Çikolatanın Ruh Hali Üzerinde Ne Gibi Etkileri Olabilir? 

Sistematik bir inceleme, çikolata tüketimiyle ilişkili duygu ve duyguları inceleyen bir grup çalışmayı inceledi.

-Çoğu, ruh hali, kaygı, enerji ve uyarılma durumlarında iyileşme gösterdi.

Bazıları, belki de çok fazla Süt Sütü içtikten sonra hepimizin hissettiği suçluluk duygusuna dikkat çekti.

Kakaonun Sağlığa Faydaları

Kakaonun tıbbi etkilerinden beyin dışında faydalanabilecek başka organlar da var.

Yüzyıllar boyunca çikolata, anemi, tüberküloz, gut ve hatta düşük libido gibi birçok hastalığın tedavisinde ilaç olarak kullanıldı .

Bunlar asılsız iddialar olabilir ancak kakao yemenin kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteren kanıtlar vardır.

İlk olarak endotel disfonksiyonunu önleyebilir . Bu, atardamarların sertleşip yağlı plaklarla dolduğu, kalp krizlerine ve felçlere yol açabilen bir süreçtir.

Bitter çikolata yemek aynı zamanda arteriyel hastalık gelişimi için başka bir risk faktörü olan kan basıncını düşürebilir ve kan damarlarını tıkayan pıhtı oluşumunu önleyebilir.

Bazı çalışmalar, bitter çikolatanın , kalbin korunmasına yardımcı olabilecek yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterol oranlarının ayarlanmasında faydalı olabileceğini öne sürüyor .

Diğerleri Tip 2 diyabet ve kilo alımıyla ilişkili bir fenomen olan insülin direncini inceledi .

Çikolata gibi gıda maddelerinde bulunan polifenollerin (bitkilerde bulunan kimyasal bileşikler) kan şekerinin daha iyi kontrol edilmesini sağlayabileceğini öne sürüyorlar .

Çikolata Toksisitesi

Çikolata kimileri için ilaç gibi görünse de kimileri için zehir olabilir.

Kafein ve teobromin alımının evcil hayvanlar için oldukça toksik olduğu iyice belgelenmiştir.

Köpekler, genellikle doymak bilmez iştahları ve genellikle telaşsız doğaları nedeniyle özellikle etkilenir .

Suçlu genellikle ajitasyon semptomlarına, sert kaslara ve hatta nöbetlere neden olabilen bitter çikolatadır. Bazı durumlarda, yeterince yüksek miktarlarda yutulursa komaya ve anormal, hatta ölümcül kalp ritimlerine yol açabilir.

Çikolatada bulunan bazı bileşiklerin insanlarda potansiyel olarak olumsuz etkilere sahip olduğu da bulunmuştur.

Çikolata, kalsiyumla birlikte böbrek taşlarının ana bileşenlerinden biri olan oksalat kaynağıdır .

-Bazı klinik gruplar, tekrarlayan böbrek taşı sorunu yaşayanlara ıspanak, ravent ve çikolata gibi oksalat bakımından zengin gıdaların tüketilmemesini tavsiye ediyor.

Peki tüm bunlar çikolata tüketim alışkanlıklarımız açısından ne anlama geliyor? Bilim, çikolatanın mümkün olduğu kadar yüksek kakao katı içeriğine ve minimum ekstraya sahip olduğu yönündedir. Çikolatanın potansiyel olarak zararlı etkileri daha çok yağ ve şekerle ilgilidir ve olası faydaları ortadan kaldırabilir.

Daha az katı madde içeren sütlü çikolata ve hiç katı madde içermeyen beyaz çikolata yerine, günlük 20g-30g kakao katı oranı %70’in üzerinde olan sade veya bitter çikolata dozu, sağlık açısından daha büyük bir faydanın yanı sıra daha yüksek bir yüksekliğe de yol açabilir. .

Ama hangi çikolatayı seçerseniz seçin, lütfen onu köpekle paylaşmayın.Konuşma

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights