DİYETİNİZİ VE SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRMENİN DEVRİM YARATAN YENİ BİR YOLU

DİYETİNİZİ VE SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRMENİN DEVRİM YARATAN YENİ BİR YOLU

Önemli olan yemeğin sağlıklı olması değil, sizin için sağlıklı olup olmadığıdır. Bunların hepsi mikrobiyomunuz tarafından belirleniyor...

♦VIOME, BAĞIRSAKLARINIZDA NE OLDUĞUNU ANLAMANIN YENI BIR YOLUNUN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR

DİYETİNİZİ VE SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRMENİN DEVRİM YARATAN YENİ BİR YOLU

Son yıllarda bağırsaktaki bakterilerin ve diğer organizmaların rolü, sağlık ve zindeliği geliştirmek isteyenlerin ana odak noktası haline geldi.

-Probiyotik şirketleri, gelişmiş sindirimden daha iyi bir ruh haline kadar her şeyi vaat ediyor ve ürünlerini satarak milyarlarca dolar kazandılar. Ancak her bağırsak tamamen benzersizdir.

-Sizin için işe yarayan şey başkası için pek işe yaramayabilir, bu nedenle bağırsaklarınızın tam olarak neye ihtiyacı olduğunu bilmek önemlidir..

Viome adlı yeni bir şirket, bunu gerçekleştirmenin yüksek teknolojili bir yolunu arıyor.

Viome, bağırsak mikrobiyomunuzu analiz etmek için RNA dizilimini kullanan tek şirkettir. Bu teknoloji, daha iyi sağlık ve sağlıklı yaşam için doğru kişiselleştirilmiş diyet ve beslenme önerileri sunmalarına olanak tanır. 

-Bir müşteri,   kapısına teslim edilen basit bir ev test kitini kullanarak Viome’ye küçük bir dışkı örneği gönderiyor

-Bilim adamları, doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından oluşturulan özel bir yapay zeka motoru bunu analiz edecek. Müşteriler ayrıca ihtiyaçlarını daha da netleştirmelerine yardımcı olmak için bir metabolik test yapıyor ve alışkanlıklarıyla ilgili bir anket dolduruyor.

 –   Viome’nin kurucusu ve CEO’su Naveen Jain:

”Birçok şirket bağırsaklarınızı analiz etmek için DNA dizilemesini kullanıyor ancak DNA’ya bakarak sizi rahatsız eden şey hakkında yanlış bilgi oluşturuyor..

RNA’yı analiz ederek müşterilere hangi gıdaların kendileri için iyi, hangilerinin kötü olduğunu tam olarak söyleyebiliriz..RNA yalnızca bir şey canlı olduğunda ve kopyalandığında yaratılır…RNA yalnızca kısa bir süre dayandığından, her örnek aldığınızda yalnızca canlı mikroorganizmaları görürsünüz.”

Jain, Viome’nin Los Alamos Ulusal Laboratuvarı ile işbirliği yaptığı için genellikle çok pahalı olan RNA analizi sunabildiğini söyledi. 

Bu laboratuvar ulusal güvenlikle ilgili araştırmalar yapıyor ve Viome piyasaya sürülmeden önce biyosavunma üzerinde çalışıyorlardı. 

-Biyolojik bir saldırı olduğunda insanları neyin hasta ettiğini hızlı bir şekilde bulmanın en iyi yolunu araştırıyorlardı ve geniş ölçekte kullanılabilecek şekilde kullanımı çok daha ucuz olan bir teknoloji geliştirdiler. Viome şimdi bu teknolojiyi halka taşıyor.

-Müşteri testlerini yaptıktan ve anketi tamamladıktan sonra Viome, genel sağlıklarını iyileştirmek için özel olarak tasarlanmış beslenme önerileri ve diğer tavsiyeleri sunar.

-Kilo vermek, daha iyi beslenmek, daha iyi hissetmek veya sağlıklarının diğer yönlerini iyileştirmek isteyen kişiler böyle bir analizden yararlanabilir.

–    Viome Baş Tıbbi Sorumlusu Dr. Helen Messier:

“RNA teknolojisini kullanan mikrobiyoma bakarak artık bu mikropların kişinin sağlığını nasıl etkilediğine dair benzeri görülmemiş bir anlayışa sahibiz. Ispanak gibi belirli gıdalardan bireyin fayda mı yoksa zarar mı göreceğini kesin olarak görebiliriz. önceden herkes için sağlıklı olduğu düşünülen ceviz, protein karışımları, brokoli veya pancar. Önemli olan yemeğin sağlıklı olması değil, sizin için sağlıklı olup olmadığıdır. Bunların hepsi mikrobiyomunuz tarafından belirleniyor..”

Araştırmalar   bağırsaklarınızda olup bitenlerin aynı zamanda zihinsel olarak nasıl hissettiğinizi de etkilediğini gösteriyor ; bunun tersi de geçerli. 

-Bir iş görüşmesinden önce hiç mide probleminiz oldu mu ve kendinizi üzgün hissettiniz mi veya mideniz bulandı mı?

Hepimiz öyleyiz ve bunun nedeni bağırsaklarla zihnin yakından bağlantılı olmasıdır.

Aslında vagus siniri adı verilen  ve bağırsağı beyne bağlayan ve aralarında mesaj ileten bir sinir vardır  . Eğer bağırsaklarınız mutluysa, kendinizi mutlu hissetmeniz çok daha kolaydır.

–    Jain:

“Bu bağırsak-beyin ekseni, bağırsaklarımız ile duygularımız ve davranışlarımız arasındaki bağlantıdır.. İnsanlardaki mikroplar, yaptığımız her şeyi gerçekten kontrol ediyor.”

Ortalama bir insan için hangi diyet ve yiyeceklerin iyi olduğu konusunda devam eden bir tartışma var. 

Neredeyse her gün yeni moda diyetlerin ortaya çıktığı bir çağda, doğru beslenmek çok kafa karıştırıcı olabilir.

 Viome, çelişkili yiyecek tavsiyelerini geçersiz kılıyor..

Artık daha iyi hissetmek, kilo vermek, iştahı sona erdirmek ve daha fazla enerjiye sahip olmak için tam olarak ne yemeniz gerektiğini bilmek için en son teknolojinin gücünden yararlanabilirsiniz. Ne yediğiniz bağırsakları önemli ölçüde etkileyebilir, bu nedenle hangi yiyecekleri yemeniz gerektiğini öğrenmek sağlığınız için kritik öneme sahiptir.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights