Tarımsal İşlerde İşgücü İhtiyaçları

Tarımsal İşlerde İşgücü İhtiyaçları

♦ Tokyo Tarzı Akıllı Tarım Küresel Gıda Krizinin Çözümüne Yardımcı Olabilir mi?

Özel 5G aracılığıyla son teknoloji tarımı uygulayan Tokyo merkezli bir proje dünya çapında ilgi görüyor.

Tarımsal İşlerde İşgücü İhtiyaçlarının Azaltılması

Japonya’da azalan doğum oranı ve yaşlanan nüfus, Japon tarımı için ciddi bir soruna, yani ülkedeki tarım işçilerinin sayısının azalmasına yol açtı..

-Özel tarım işletmelerindeki kilit tarım işçilerinin sayısı 2015’ten 2020’ye 394.000 (yüzde 22,4) azalarak yaklaşık 1,76 milyondan 1,36 milyona düştü..

 

-Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından yayınlanan Japonya’da 2020 Tarım ve Orman Sayımı, bu kilit tarım işçilerinin yüzde 69,6’sının 65 yaş ve üzerinde olduğunu kaydetti; bu da, işçilerin ortalama yaşının 65 yaş ve üzerinde yüzde 4,7 arttığını gösteriyor..

Bu eğilimin devam etmesi halinde Japonya’nın gıda üretim kapasitesinde ve Japon tarım ihracatının uluslararası rekabet gücünde keskin bir düşüş olacağı açıktır..

 

Bu nedenle Japonya’da verimli ve yüksek verimli tarım sistemlerinin kurulması ve tarım işlerinde işgücü ihtiyacının azaltılması büyük önem taşıyor..

-Ülke genelindeki belediyeler, kuruluşlar ve şirketler bu sonuca ulaşmak için yenilikçi akıllı tarım girişimleri üzerinde çalışıyor..

Bunlardan biri, Nippon Telegraph and Telephone Corporation’ın ileri bilgi ve iletişim teknolojilerini (BİT) tarım alanında uygulamaya çalışan bir Japon şirketi olan NTT AgriTechnology Corporation tarafından yürütülen bir projedir..

 

♦ Çiftçiliğe Yeni Başlayanlar Uzaktan Eğitimle Yüksek Kaliteli Domates Yetiştiriyor

 

NTT AgriTechnology, Tokyo Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Geliştirme Vakfı ve Nippon Telegraph and Telephone East Corporation (NTT East), resmi olarak özel 5G kullanarak son teknoloji tarımın uygulanmasına yönelik bir işbirliği anlaşması olarak anılan bu üç yıllık projeyi kurdu..

 

Amacı, Japon tarımının geleceğini desteklemek için kullanılabilecek Tokyo merkezli bir model yaratmaktır. Özel 5G, kamuya açık 5G’den daha istikrarlı bir iletişim sağlar ve düzenli olarak ele alınması gereken mahsullerle ilgili acil sorunlara daha iyi yanıt verebilir..

 

Proje, Tokyo vilayetinin Chofu şehrinde özel 5G ile donatılmış seralar kurmayı ve bunları domates yetiştirmek için kullanmayı içeriyordu..

Ultra yüksek çözünürlüklü kameralar, akıllı gözlükler ve diğer teknolojilerden de yararlanıldı. Seralardaki ortamlar, mahsüllerin fotosentezini optimize etmek amacıyla sıcaklık ve iç mekan CO2 konsantrasyonu gibi faktörleri ölçen sensörler ile tam otomatik olarak yönetiliyordu..

 

Akıllı gözlükleri artırılmış gerçeklikle birleştiren teknoloji, bitkilerin büyümesini denetleme sürecini (mahsullerin kalitesini ve verimini sabitlemek) daha verimli hale getirmek için geliştirildi.NTT AGRITECHNOLOGY'NİN İZNİ
Akıllı gözlükleri artırılmış gerçeklikle birleştiren teknoloji, bitkilerin büyümesini denetleme sürecini (mahsullerin kalitesini ve verimini sabitlemek) daha verimli hale getirmek için geliştirildi.NTT AGRITECHNOLOGY’NİN İZNİ

Proje şu anda üçüncü yılına giriyor..

-NTT East’in kurumsal strateji planlama departmanında proje yöneticisi ve NTT AgriTechnology’yi kuran ekibin çekirdek üyelerinden Nakanishi Masahiro şunları söyledi:

“Tarım deneyimi olmayan işçiler, uzaktan eğitimle yüksek kaliteli domates yetiştirmeyi başardılar. hatta ikinci yıldan itibaren daha iyi verimler elde ettik, dolayısıyla sonuçlar mükemmel oldu.”

Proje aynı zamanda bu seralarda üretilen domateslerin Chofu Şehri’nde satılması veya yerel ilkokullara verilmesiyle yerel tüketime yönelik yerel üretim modeli oluşturmayı da başardı.

Uzaktan kumandalı veri toplama robotları seralarda dolaşarak büyüme koşullarını 4K kamerayla yakalıyor.NTT AGRITECHNOLOGY'NİN İZNİ
Uzaktan kumandalı veri toplama robotları seralarda dolaşarak büyüme koşullarını 4K kamerayla yakalıyor.NTT AGRITECHNOLOGY’NİN İZNİ

♦ Son Teknoloji Seralar Dünyanın Her Yerinden Ziyaretçi Görüyor

Hollanda ve İspanya, büyük ölçekli tarım sistemleri kurmak için ileri çevre yönetimi teknolojilerini ve işgücü optimizasyonunu kullanmayı başaran iki ülkedir..

-Hollanda, Japonya’nın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 40’ı ile dünyanın en büyük ikinci tarım üreticisi ülkesi olması nedeniyle özellikle ilgi çekici bir örnektir..

NTT AgriTechnology temsilcileri tarımsal araştırmalar için Hollanda’yı ziyaret etti ve ülkenin büyük ölçekli sera bahçecilik sistemlerinde gördükleri yarı otomatik ve standartlaştırılmış operasyonlardan ilham aldılar..

 

Ancak benzer bir şeyi Japonya’da uygulamak için mevsimler, yaz aylarındaki sıcak hava dalgaları ve tayfunlar, kış aylarındaki kuvvetli kar ve deniz rüzgarları dahil olmak üzere çeşitli çevresel değişikliklerle başa çıkmaları ve geniş kapsamlı deneyime sahip yetiştirici ve işçi eksikliğini telafi etmeleri gerekecekti. ölçekli sera bahçeciliği..

Bu nedenle hedefleri, çok çeşitli koşulların üstesinden gelebilecek bir tesis geliştirmekti. Bu, yalnızca temsilcilerin yurtdışından edindiği uzmanlıkla değil, aynı zamanda işgücü ve iş yönetimi gibi insan faktörlerine odaklanan izleme sistemlerinin yanı sıra tesisin dijitalleştirilmesiyle de sağlandı..

 

Denizaşırı tarım uzmanları ve araştırmacılar, Tokyo vilayetindeki Chofu Şehrindeki yenilikçi seralardan birini ziyaret ediyor.NTT AGRITECHNOLOGY'NİN İZNİ
Denizaşırı tarım uzmanları ve araştırmacılar, Tokyo vilayetindeki Chofu Şehrindeki yenilikçi seralardan birini ziyaret ediyor.NTT AGRITECHNOLOGY’NİN İZNİ

Dünyanın dört bir yanından tarım profesyonelleri ve araştırmacılar, özel 5G kullanan bu tarım örneğini gözlemlemek ve incelemek için şimdiden Tokyo’ya geldi..

–   Nakanishi, projenin Japonya’nın başka bir yerinde değil de Tokyo’da yer almasının faydalarına ilişkin şunları söyledi:

“Bunun için bu kadar çok ilgi görmemizin nedeninin tam olarak bu akıllı tarım sahasının Tokyo gibi ziyaret edilmesi kolay bir şehirde yer alması olduğunu düşünüyorum. yurtdışından gelen.”

NTT AgriTechnology şu anda bu teknolojilerin nasıl kullanılacağına dair eğitimlerle desteklenerek yurtdışında yaygınlaştırılmasını düşünüyor..

–  Gerçekten de Tokyo merkezli bu tarım sistemi, yalnızca Japon tarım dünyasında karşılaşılan sorunları değil, aynı zamanda küresel gıda krizini de çözmenin anahtarı olabilir..

 

Japonya'nın uzak bölgelerindeki seraların işletilmesi için 4K kameralar ve özel 5G gibi yeni teknolojiler kullanılabilir.
Japonya’nın uzak bölgelerindeki seraların işletilmesi için 4K kameralar ve özel 5G gibi yeni teknolojiler kullanılabilir.

 

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights