Van Kauwenberg, inanılmaz kilo kaybını geçici diyetler veya kısıtlayıcı rutinler, yürüyüş, yoga veya bisiklete binme gibi ılımlı günlük egzersizler, vitamin takviyeleri, azaltılmış kafein alımı ve stres yönetimi yerine sürdürülebilir bir kalori açığına bağlıyor .

♦ Kadın ‘Karbonhidratı, Süt Ürünlerini veya Şekeri Kesmeden’ Nasıl 200 Kilo Verdiğini Açıkladı

Birkaç yıldır kilosuyla mücadele ettikten sonra konuşan Samantha Van Kauwenberg, “En yüksek kilomdayken kendimi tanıyamadım ve şimdi de kendimi tanıyamıyorum” dedi .

-Üç çocuk annesi, stresle başa çıkmak için yiyecekleri bir başa çıkma mekanizması olarak kullanıyordu, ancak Mayıs 2020’de kilosu 387 kiloya ulaştığında bir şeylerin değişmesi gerektiğini biliyordu..

-27 yaşındaki Van Kauwenberg, birkaç kilo vermek için sık sık hızlı çözümler denerdi. vücudundan nefret ediyordu ama polikistik over sendromuna (PKOS) sahip olması kilo vermeyi imkansız hale getiriyordu..

–   Van Kauwenberg:

“Kendimi bedenimde hapsolmuş hissettim, stres ve depresyonla başa çıkma mekanizması olarak yiyecekleri kullanıyordum. Yiyecek seçimlerim zihinsel durumumu yansıtıyordu”

PKOS, erkeklik hormonu olan androjenlerin daha yüksek üretimine neden olur. Yumurtalıkların büyümesine veya yumurtalıklarda küçük kistlere neden olduğu anlaşılmaktadır..

-Hormonal dengesizlik bir kadının adet döngüsünü etkileyebilir ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine ( CDC ) göre PKOS’u kadınlar arasında kısırlığın önde gelen nedenlerinden biri haline getirebilir .

 

27 yaşındaki Samantha Van Kauwenberg, 200 kiloluk kaybının ardından ve öncesinde çekilmiş bir fotoğrafta. Üç çocuk annesi, kilo vermenin PCOS semptomlarını iyileştirdiğini ve bu semptomların çok daha kolay yönetilebilir hale geldiğini açıkladı..

 

PKOS’un ABD’de üreme çağındaki kadınların yüzde 6 ila 12’sini etkilediği düşünülüyor ve buna neyin sebep olduğu bilinmemekle birlikte, semptomlar adet gecikmesi, yumurtalıkların büyümesi, vücutta aşırı kıllanma, sivilce, yağlı cilt ve kilo alımını içerebilir. Johns Hopkins Medicine ayrıca PKOS’lu birçok kadının aynı zamanda insüline dirençli olduğunu ve tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor..

 

Gürcistanlı Van Kauwenberg, hayatını değiştirip 200 kilo vermeyi başardığından beri, içgörülerini TikTok’ta (@samanthavankauwenberg) paylaşıyor ve aynı zamanda diğer kadınlarla da bağlantı kuruyor. Bu durumdan dolayı kendini çaresiz hissedenlere parlak bir ışık tutmayı ve sağlıklı kilo vermenin kesinlikle mümkün olduğunu göstermeyi umuyor.

 

Son dönemdeki dönüşümü, PKOS karşısında olumlu bakış açısı ve iyimserliğinden dolayı minnettar olan diğer sosyal medya kullanıcılarına ilham vermeye devam ediyor. 13 Eylül’de paylaşılan ve “karbonhidratı, süt ürünlerini veya şekeri kesmeden” nasıl 200 kilo verdiğini gösteren bir video viral oldu ve TikTok’ta hızla 1,8 milyondan fazla izlenme ve 170.000’den fazla beğeni topladı..

 

Geçmişte Van Kauwenberg, vücudunu beslemek ve onu doğru şekilde beslemek yerine, “toksik beslenme kültürü” olarak adlandırdığı şeyi takip etmek zorunda hissediyordu.

-Ancak ne kadar çok moda diyet ve kısa vadeli çözüm denediyse, PKOS semptomları da o kadar kötüleşti..

 

–   Van Kauwenberg:

“Kendime değer vermemem yüzünden kendimi hayatımda kapana kısılmış hissettiğimi fark ettim. O zamandan beri kendimi daha iyi hale getirmek için yaşam tarzımda ve çevremde büyük değişiklikler yaptım. Beni bulmak zor ama değerli bir yolculuk oldu,” dedi. Hala çok fazla kısıtlamamak, bedenimi mahrum bırakmamak için çabalıyorum. Artık aşırı yaşam tarzlarının PKOS’ta kortizol artışına neden olacağını ve bunun semptomlarımı kötüleştirip kilo vermemi daha da zorlaştıracağını artık biliyorum.”

 

♦ ‘Kilo Vermek Tüm PKOS Belirtilerimi Azalttı’

 

Van Kauwenberg, en ağır ağırlığı olan 387 pound’a ulaştığında vücudunu cezalandırmanın ve diyetini kısıtlamanın işe yaramadığını fark etti ve bunun yerine vücudunun iyileşmesine yardımcı olması gerekiyordu..

 

Geçmişte öğün atlamayı, yüksek yoğunluklu egzersiz yapmayı ya da karbonhidratları kesmeyi denemişti ama hiçbiri işe yaramamıştı. Kilo verme isteği döngüsünde sıkışıp kalmıştı, ancak diyet ve sıkı egzersiz PKOS semptomlarını daha da kötüleştirdi ..

 

Böylece, yaşam tarzını kısıtlamalarla değiştirmeden, nazikçe egzersiz yapmanın ve vücudunu yeterince beslemenin yollarını buldu. O zamandan bu yana kilosu yarıdan fazla azaldı ve PKOS’u da daha kolay yönetilebilir hale geldi..

–   Van Kauwenberg:

“Kalori açığı uygularken karbonhidratlar, süt ürünleri ve şekerin tümü sınırlı olacak. Vücudumu ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerle beslemenin yanı sıra keyif aldığım yiyecekleri yememe izin vermeye odaklanıyorum. Tüm yiyecekler vücutta var olabilir..Sadece daha küçük porsiyonlarda sağlıklı bir yaşam tarzı..

 

PKOS semptomlarımı yönetebildim ve iltihaplı gıdalardan kaçınarak ve sağlıklı bir kalori açığı uygulayarak kilo verebildim. Kilo vermek tüm PKOS semptomlarımı azalttı.,”

 

Van Kauwenberg kilo verdikten sonra ve 200 kilo vermeden önceki fotoğrafı. Geçmişte PKOS’a sahip olmak onun kilo vermesini inanılmaz derecede zorlaştırmıştı ama şükürler olsun ki işe yarayan bir yol bulduğunda PKOS semptomları azaldı.

Van Kauwenberg, inanılmaz kilo kaybını geçici diyetler veya kısıtlayıcı rutinler, yürüyüş, yoga veya bisiklete binme gibi ılımlı günlük egzersizler, vitamin takviyeleri, azaltılmış kafein alımı ve stres yönetimi yerine sürdürülebilir bir kalori açığına bağlıyor ..

 

Tutarlı olmak da çok önemliydi çünkü bunun hemen olmayacağının farkındaydı. Van Kauwenberg ilk iki ayda farkı fark etmeye başladı ve üç ay sonra 60 kilo vermeyi başardı. Hayatını tersine çevirdiğinde nihayet sağlığının kontrolünü yeniden elinde tuttuğunu hissettiğinde “güçlü hissettiğini” itiraf ediyor..

–   Van Kauwenberg:

“Vücudunuzdan nefret etmeyi bırakın ve ona sevgi göstermeye başlayın. Vücudunuzun uykuya, suya, vitaminlere ve besinlere ihtiyacı var. Kilo vermek yolculuğun önemli bir parçası ama yolculuğun tamamı değil”

PKOS birkaç kilo almayı kolaylaştırabilir, ancak daha sonra kilo vermeyi daha da zorlaştırabilir. Dr. Allyson Augusta Shrikhande bunun metabolik ve hormonal etkilerin bir sonucu olduğunu söylüyor.

Samantha Van Kauwenberg kilo verdikten sonra
Van Kauwenberg ortağıyla birlikte. Geçmişte kilo vermek ona her zaman imkansız gelmişti ama Mayıs 2020’de bir dönüm noktasına ulaştıktan sonra buna bağlı kalmaya kararlıydı.. 

Yönetim kurulu onaylı bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı ve Pelvik Rehabilitasyon Tıbbının kurucu ortağı ve baş tıbbi görevlisi olan Dr. Shrikhande, kadınları PKOS’tan rahatsız olmamaya teşvik ediyor çünkü sağlıklı değişikliklere odaklanırlarsa fazla kilolardan kurtulabilirler.-   Dr. Shrikhande:

“Aşırı vücut yağı PKOS semptomlarını daha da kötüleştirebileceğinden, PKOS tanısı konulur konulmaz erken yaşam tarzı müdahalesi çok önemlidir..
Pozitif kalın ve diyet, egzersiz, sigara ve stres gibi değiştirilebilir yaşam tarzı faktörlerine odaklanarak insülin direncinizi ve PKOS semptomlarınızı iyileştirebileceğinizi bilin. Tüm çabalarınız sadece PKOS semptomlarınız için iyi değil, aynı zamanda faydalıdır. Kalbiniz, beyniniz, sindirim sisteminiz ve enerji seviyeleriniz için..”

Dr. Shrikhande, PKOS hastası olabileceğinden endişe duyan herkesi sağlık uzmanlarıyla konuşmaya teşvik ediyor. Tanı koymanın zararlı olması gerekmiyor çünkü PKOS’lu kadınlar için “vücutlarını anlamak, semptomlarını yönetmenin ilk adımıdır.”

Samantha Van Kauwenberg kilo verdikten sonra

Van Kauwenberg 200 kilo verdikten sonra. Van Kauwenberg günlük yürüyüşlere veya bisiklete binmeye başladı, takviye almaya başladı ve kilo vermesine yardımcı olmak için su alımını artırdı.

 

♦ ‘PKOS’la Bile Kilo Vermek Mümkün’

Van Kauwenberg, 2020’deki dönüm noktasıyla karşı karşıya olduğundan bu yana PCOS ile kilo vermenin gerçekleri ve bunun getirdiği zorluklar konusunda oldukça açık davrandı.

 

“Kadınlara ilham vermeyi ve onlara PKOS’lu olsa bile kilo vermenin mümkün olabileceğine dair umut vermeyi umuyorum. Toksik diyet kültürünü unutmak zor ama gerekli,” dedi. “Yolculuğumu ve edindiğim ipuçlarını paylaşıyorum deneme yanılma yoluyla öğrenilir. PKOS ile mücadele eden kadınların cesaret verici bir arkadaşı ve savunucusu olmaya çalışıyorum.”

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights