YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 DEPRESYONLA YORUCU GÜNLERİM VE UYKUSUZ GECELERİM

Www.cafemedyam.com

Uyku, paradoksal bir şekilde, günlerce uyuyakalmamın, uyumamın veya uyumaya çalışmamın nedeni oldu. Bu yüzden geceleri uyuyamıyorum ya da geceleri düzgün ve sağlıklı uyuyamadığım dönemler yaşıyorum.

Bunların hepsi majör bir depresif bozukluğa sahip olmanın bir parçası, en büyük düşmanım için dilemeyeceğim bir şey. Keşke depresyonun bir seçim olduğunu düşünenler, hem o huzursuz günlerin hem de uykusuz gecelerin nasıl olduğunu görebilseler veya benim gibi düzenli olarak deneyimleyebilseler. Bu, depresyonu ve onun sadece etkilediği kişilerin uyku programları üzerindeki etkisini değil, bir bütün olarak hayatlarımız üzerindeki etkisini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.

Hayattan memnun ve doğru yolda olan hiç kimse gündüz uyumayı veya bütün gece ayakta kalmayı seçmez (gece çalışan veya çeşitli nedenlerle alternatif programları olanlar hariç).

Bu bir seçim değil. Çünkü çok fazla ve yetersiz uyku beynimiz veya vücudumuz için iyi değil. Açıkçası ben doktor değilim, ancak beyin ve vücudun yakından bağlantılı olduğunu ve ruh halimizin uyku döngülerimizi etkilediği kadar uyku döngülerimizin de ruh halimizi etkilediğini bilmek için bir kişi gerekmez.

Depresyonumun bana reçete ettiği çarpık mercekten geçen günlük eziyetin sıkıcılığından o kadar çok korktum ki, düzenli olarak günlerce uyumaya çalıştım. İronik bir şekilde, depresyona sıklıkla eşlik eden kaygı, uyuyabilmemi engellerdi.

Yine, hiç kimse için dilemeyeceğim bir döngü.

Bugün, mümkünse bununla uğraşan birine yardım etmeyi tercih ederim. Bunun bana göre olmadığını düşündüğümden mi bilmiyorum ama gün boyu uyumaktansa deneyeceğimi kesin olarak biliyorum.

Aslında, diğer insanlara yardım etmeye çalışmanın bana bütün gün uyumamak ya da bütün gece ayakta kalmamak için bir sebep verdiği söylenebilir. Çünkü kendim, başkaları ve genel olarak yaşam için her gün ortaya çıkmam gerektiğini biliyorum.

İşin mucizevi yanı, bunu gerçekten istiyor ve dört gözle bekliyorum. Bunu yaptığımda, gerçekten oradayım ve direksiyon başında uyumuyorum – bulanıklık ve ağırlıkta depresyonum beni çok uzun süre etkisinde tuttu.

Dinle, dediğim gibi, işin bu tarafında olacağımı, seninle bu perspektiften konuşacağımı hiç düşünmemiştim. Ama benden daha büyük bir şeyin lütfuyla öyleyim – bu da senin de bir şansın olduğu anlamına geliyor. Şu anda öyle hissetmese bile, muhtemelen oldukça iyi bir tane olduğunu söyleyebilirim.

Buna değdiğimi göstermek için çok yorgun günler ve uykusuz geceler geçti. Hala günlerce uyuyorsan umarım benden çok önce uyanırsın. Bunu empati kurarak söylüyorum, yargılayarak değil.

TEDAVİYE DİRENÇLİ DEPRESYONLA NASIL YAŞARIM VE NASIL YÖNETİRİM? [ T I K L A Y I N I Z ]

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et