YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 TERAPİSTİNİZLE İYİ BİR İLİŞKİ KURMAK

Www.cafemedyam.com

Dürüst olmak gerekirse, terapide uzun süre kalmayı hiç beklemiyordum. Randevuyu aldığımda, başka ne yapacağımı bilmediğim ve nasıl yaptığımı hissetmekten yorulduğum için öyle yaptım. Etrafımdaki herkes ve her şey bir şekilde yanlış hissediyordu. Her nasılsa, bir yabancıya her şeyi anlatmanın her şeyi yoluna sokacağını ya da en azından düzelteceğini hissettim.

Sana ilk söyleyen ben olacağım, insanlarla ilgili bir sorunum var. İnsanlar beni ya anlarlar ya da anlamazlar. Beni seviyorlar ya da benden nefret ediyorlar. Beni gerçekten tanıyan ve arada kalmış hisseden çok az kişi var. Yine de insanları tanıyorum, anlıyorum. Genellikle biriyle tanıştıktan sonra anlaşıp anlaşamayacağımızı çok çabuk anlarım. Neyse ki, terapistimin ofisine girdikten sonra, neredeyse anında anlaşacağımızı biliyordum.

Şakalarıma gülen ve bana muhtemelen herhangi bir etik dersinin tavsiye edebileceğinden daha fazla kez yakışıklı olduğumu söyleyen 40’lı yaşlarında düşmüş muhteşem bir kadın olmasının canımı yakmadığını hayal ediyorum, ama bu ne burada ne de orada.

Bir keresinde bana iş gününün en ilginç kısmının ben olduğumu söyledi. Belki de bu hanımın tam ihtiyacım olan şey olduğunu ve tedavi edildiğimi bilmeden bana davrandığını düşündüğümü hatırlıyorum.

Belki de yargılarına güvendiğim ve saygı duyduğum birinin bana rahatsızlık vermek yerine ilginç olduğumu söylemesine ihtiyacım vardı. İşlerin benim için nasıl iyi görünmediğini tekrar tekrar belirtmek yerine, bana yakışıklı olduğumu söylemek için. 

Hayatımdaki insanlara söylemek istediğim her şeyi gidip söyleyebileceğim bir yerdi ama duygularını geri dönülmez bir şekilde incitme korkusuyla asla söylemeyeceğimi biliyordum. Terapistimin ofisi benim için tüm hayatım boyunca taşıdığım her şeyi, bırakmama izin verildiğini bilmediğim her şeyi çöpe atabileceğim bir yer haline geldi.

Onun enerjisi, muhtemelen hala tam olarak anlamadığım veya kabul etmediğim şekillerde bana yardımcı oldu. Kendi davulunun ritmine göre yürüdüğünü ve alt kattaki yükselişlerini pek umursamadığını söyleyebilirim ki bunu eğlenceli buldum. Benden sonra müşterisi olmasaydı, seanslarımız 45 dakikalık zaman sınırını aşacaktı. Alt kattaki insanlar ona bu konuda bağırmak için arardı ve o da onlara telefonu kapatır ve rahatsız edilmeden konuşmamıza geri dönerdi.

Kesinlikle, hayatım boyunca karşılaştığım en profesyonellikten uzak doktordu ve bunu mümkün olan en kibar şekilde kastediyorum. Hayatımın o döneminde tam olarak ihtiyacım olan şeydi ve bugün onsuz nerede olacağımdan emin değilim.

Onun hakkında sadece geçmiş zamanda konuşuyorum çünkü pandemi vurduktan sonra, sigortamın karşılamadığı kendi özel muayenehanesi için ofisten ayrıldı – evet, kontrol ettim.

Şimdi, onun gibi bir başkasını asla bulamayacağımı bildiğim için doktorlar arasındayım ve deneme düşüncesinden bunaldım. Yine de her şeyin olması gerektiği gibi olacağını biliyorum.

DEPRESYON İÇİN YAZI VE MÜZİĞİ NASIL KULLANIRIM? [ T I K L A Y I N I Z ]

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et