YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 DEPRESYON TEŞHİSİ KONULMASI VE TEDAVİ EDİLMESİ BANA NE ÖĞRETTİ?

Www.cafemedyam.com

İlk olarak 2019’da depresyon ve şiddetli anksiyete sorunlarım için profesyonel tedavi aradım çünkü zaman zaman nasıl yaptığımı ve hala yaptığımı hissetmekten ve başarısız bir şekilde kendi kendime ilaç vermeye çalışmaktan ve genellikle kişisel ve profesyonel hayatımda felaketle sonuçlanan sonuçlardan bıkmıştım. . 

Ne bekleyeceğime dair hiçbir fikrim yoktu, ancak kısa süre önce beni terapiye götürmek için elinden gelenin en iyisini yaptığından emin olduğum bir kadınla yakın zamanda karşılaştığım bir karşılaşma, onun başarılı olduğunu bildiğim kısa sürede. 

Resepsiyon görevlileri soğuk ve ilgisiz olmasına rağmen, beni karşılayan ve sonraki birkaç yıl boyunca düzenli olarak gördüğüm terapist tam tersiydi. Nazik, sıcak ve ilgiliydi. Mahremiyet nedeniyle ona Nina diyeceğim ama ilk seansımızdan itibaren Nina ile gerçekten derin bir bağ kurduğumu hissettim. Hala anlamadığım sebeplerden dolayı ağladım. Ondan herhangi bir yargılama yoktu, sadece bir doku teklifi.

Nina hakkında sonsuza kadar konuşabilirim ama o zamanlar tam da ihtiyacım olan şeydi ve yollarımızın kesiştiğine sevindim. Kelimelere dökmesi zor şekillerde yardımcı oldu. Kendimi yeniden bütün ve geçerli hissetmemi sağladı. 

Detoks ve rehabilitasyonda gördüğüm terapistler karışık bir gruptu. Bazıları klinik olarak soğuktu; iş için oradaydılar, senin duyguların için değil, özellikle bağımlı olmayan alım personeli. Biri sorularına verdiğim cevapları bana soru şeklinde ama küçümseyici bir tonla tekrarlayarak cevap verdi. Çoğu insanın sahip olduğu en kötü alışkanlığı tekmelemeye 72 saat kalan birine davranmanın en uygun yolu değil.

Hem rehabilitasyon hem de detoks tesisinde sizin için gerçekten en iyisini isteyen ve mümkün olan her şekilde yardımcı olacak terapistler ve tıp uzmanları da vardı ve hiçbirinizi asla unutmayacağım. Orada bile ikisi de iş yeri ve hatta biri size bunu hatırlatmak için bir işaret kullanıyor.

Bununla birlikte, bu tesislerin dışında, bağımlılıkları veya akıl sağlığı sorunları ve benzerleri olan insanlara çok az şefkat gösterildiğini gördüm. İkisi genellikle el ele gider, bu yüzden onlardan birlikte söz ediyorum. 

Bence acil servisler, kendilerinde gerçekten hiçbir sorun olmadan uyuşturucu isteyen o kadar çok insan görüyor ki, zihinsel sağlık sorunlarınız varsa veya uyuşturucu bağımlısıysanız, personel genellikle size sempati duymuyor. Hastane personelinin bakış açısını anlasam da bunun değişmesi gerekiyor. 

Tüm insanlar ve potansiyel hastalar, onlar hakkında ne hissettiğinizden veya ne bildiğinizden bağımsız olarak, onurlu ve saygılı bir şekilde tedavi edilmeyi hak eder. 

Bence ABD sağlık hizmetlerinin bir bütün olarak akıl sağlığı sorunlarını ve bu sorunları yaşayan insanları ele alma, teşhis etme, tedavi etme ve destekleme konusunda daha iyisini yapması gerekiyor çünkü bence çoğumuz farkında bile olmadan toplumumuzdaki diğer birçok sorunun sorumlusu bu. .  

 Brian Brewington: 2014’ten beri bağımlılıktan kurtulma yolculuğunda ve 2019’da majör depresif bozukluk teşhisi kondu. Philadelphia’dan 34 yaşındaki bir yazar ve serbest çalışan, çalışmaları KEF Audio Magazine’de yer aldı..  Brewington hala bir terapist görüyor ve düzenli olarak 12 adımlı program toplantılarına katılıyor. 

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et