YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 DEPRESYON İÇİN YAZI VE MÜZİĞİ NASIL KULLANIRIM?

Www.cafemedyam.com

Neredeyse her türlü tıbbi durum veya rahatsızlıkla yaşamış olan herkesin size söyleyeceği gibi, tedavinize yaklaşmanın neredeyse her zaman birden fazla yolu vardır. Bu iyi bir haber, çünkü bireyler olarak kendimize göre benzersiziz ve bir kişi için işe yarayan bir başkası için işe yaramayabilir. 

Bu, özellikle ruh sağlığınızla ilgilenmek ve majör depresif bozukluklar da dahil olmak üzere depresyon tedavisi söz konusu olduğunda geçerlidir. Bir kişinin veya doktorun yararlı veya faydalı bulduğunu, bir başkasının varlığını ve meşruiyetini sorgulayacak kadar tamamen yararsız bulabileceğini söylediğimde deneyime dayanarak konuşuyorum. 

Bazı doktorlar bazı yaklaşımları diğerlerine göre daha fazla benimsiyor ve diğerlerine kişisel olarak sessizce karşı çıkıyor. Bu, kendi başınıza öğrenme eğiliminde olduğunuz bir şeydir. Çoğu zaman en azından bir süre söylenmez ve hastalar olarak bizim için neyin işe yarayıp yaramadığı konusunda kendimizi savunurken samimi bir şekilde proaktif ve kibarca uyanık olmalıyız. Biz değilsek, o zaman kim?

Konuşma terapisini depresyonumun tedavisinde hemen hemen ilk günden itibaren faydalı bulmuş olsam da, bir yıldan uzun süredir sadece varlığını inkar ettiğim bir sorunu çözmek için bunun yeterli olmayacağına dair içimde bir his vardı. on yıl. Depresyonu olan kişiler, başkalarına yük olmak istemediğimiz için genellikle kendi acılarını inkar ederler. Bununla birlikte, bir antidepresan reçetesinin de tek başına asla yeterli olmayacağını her zaman hissetmişimdir. 

Uygun bir şekilde, tam olarak anlayamasam ve her zaman takdir edemesem de yazmak bana terapötik şekillerde hizmet etme eğilimindedir. Bu, tanıdığım herkesle paylaştığım bir sonraki kitleyi memnun eden kitabı yayınlamak anlamına gelmez. Bazen sadece nasıl hissettiğini, seni neyin rahatsız ettiğini veya birine söylemek isteyip de söyleyemediğin şeyleri yazmak – sebebi ne olursa olsun – bana çok yardımcı oluyor.

Ancak daha önce de belirttiğim gibi, benim durumumda olan bir başkası böyle bir taktiği tamamen anlamsız bulabilir. Yine, her biri kendi başına.

Sıklıkla kullandığım ve günlük hayatımda yararlı bulduğum depresyonun daha ilişkilendirilebilir ancak yine de geleneksel olmayan ve tamamlayıcı bir tedavisi müziktir. Başkalarının bunu söylediğini ve bariz nedenlerle iyimser bir şeyi tercih ettiklerini eklediklerini duymuş olsam da, her tür ve türden müzik ve sanatın canlandırıcı olduğunu, terapi olarak gördüğüm noktaya kadar buldum. Sanatsal ve yaratıcı bir insan olarak, üzüntünün en kötüsü çoğu zaman yatışana kadar zihnimi hayatımdan uzaklaştırmamı sağlıyor. Müzik ve sanat beni birden fazla kez karanlık zamanlardan kurtardı.

Bu tıbbi olmayan ve tamamlayıcı yaklaşım, depresyon tedavisi söz konusu olduğunda günlük hayatımda gerçekten en yararlı bulduğum yaklaşımdır. Bunun nedeni, bu yaklaşımın bir an önce benim için mevcut olmasıdır. En iyi yaklaşımlar genellikle hemen hemen her yerde ve her durumda uygulayabileceğimiz taktikler, stratejiler, ipuçları ve püf noktaları ile doludur. 

DEPRESYONUM AİLEMİ VE ARKADAŞLARIMI NASIL ETKİLEDİ? [ T I K L A Y I N I Z ]

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et