YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 RUH SAĞLIĞI VE DEPRESYONUN ARKASINDAKİ STİGMAYI KIRMAK

Www.cafemedyam.com

Bunun hakkında konuşalım . Hayır, gerçekten.

Damgalanma olayını hiç satın almamış olsam da, anlıyorum. Ancak benim yaklaşımım, orada değilmiş gibi davranmak ve orada değil. Ya sen onu kontrol edersin ya da o seni kontrol eder. 

Gördüğüm kadarıyla, yapamayan herkes adına konuşuyorum. Belki de – bana yakın olan pek çok kişinin sahip olduğu gibi – akıl sağlığı ve depresyonla savaşlarını kaybettikleri için ya da başkalarının ne söyleyeceğinden ya da düşüneceğinden korkarak sessizlik içinde yaşadıkları için.

Hâlâ depresyonu veya herhangi bir akıl sağlığı sorununu damgalıyorsanız, lütfen ateşle oynama potansiyeline sahip olduğunuzu anlamaya çalışın. Kelimenin tam anlamıyla yaşam ya da ölüm.

Dinle, anladım. Duygular hakkında çok konuştuğumuz bir dünyada büyümedim. Kesinlikle ağlamadın – ve kesinlikle toplum içinde ya da başka bir erkeğe ağlamadın.

Bugün bile cenazelerde anlamadığım nedenlerle gözyaşlarımla savaşıyorum. Yani bir cenazede ağlayanın diğerine güldüğünü hiç görmedim. Ama defalarca yüzümde bir gülümsemeyle içten içe ölüyormuşum gibi hissetmeme rağmen, her zaman iyi biriymiş gibi davranmaya çalışan bir insanım.

Toplum olarak, bir zamanlar tabu olarak kabul edilen veya damgalanan şeyler hakkında çoğunlukla açıkça konuşabileceğimiz bir noktaya geldik. Aslında, sohbeti başlatmak için zamanımın çoğunu onlar hakkında yazmaya harcıyorum çünkü çok az kişinin yazacağını biliyorum.

Damgalamayla ilgili olan şey, tabiri caizse ışıkta ölmesidir. Depresyon veya başka herhangi bir konu hakkında konuşurken hissettiğiniz gariplik veya rahatsızlık, onlar hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşmaya başladığınızda, ya başa çıkması daha kolay hale gelir ya da damgalayıcının yükünü taşır. Paylaşmaya başlayın ve başkalarına hikayelerini paylaşmaları için nasıl ilham verdiğinizi izleyin.

2022’de sert adamlar yok, sadece belirli konular hakkında açıkça konuşmaktan zayıflatıcı bir korku içinde yaşayan insanlar var. Bu onları rahatsız eder, bu yüzden damgalama yoluyla daha açılmadan sizi proaktif olarak kapatmaya çalışırlar. İstersen kazansınlar, ben sadece reddediyorum.

Ne hakkında konuşacağımı veya yazacağımı kimse dikte etmeyecek. Söyleyecek bir şeyi olan herkes, o gün hikayemi yayınladığım veya yayınladığım her yerde yorumlar bölümünde bunu yapmaktan çekinmez, ancak büyük olasılıkla bunu yapmayacaklardır.

Genelde yapabildikleri en iyi şey, sen etrafta yokken senin hakkında konuşmaktır. Demek istediğim, bu senaryoda karakter ve dürüstlükten yoksun olan gerçekten kim? Söylendiği gibi, korkunun kendisinden başka korkacak hiçbir şeyimiz yok. Ve bugün açıkça veya dürüstçe konuşmaktan veya yazmaktan korkmama izin vermeyeceğim. Aslında, bunun hakkında ne kadar çok düşünürsem, hiç sahip olmadım.

Yol boyunca bir kişiye herhangi bir şekilde yardım ettiysem veya şekillendirdiysem, buna değdi. Her seferinde bir gün, damgalama uzuvlarını parçalıyorum.

YEDİĞİM VEYA İÇTİĞİM DEPRESYONUMU NASIL ETKİLİYOR? [ T I K L A Y I N I Z ]

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et