YOL BOYUNCA BİR KİŞİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YARDIM ETTİYSEM VEYA ŞEKİLLENDİRDİYSEM, BUNA DEĞDİ.

🔵 TEDAVİYE DİRENÇLİ DEPRESYONLA NASIL YAŞARIM VE NASIL YÖNETİRİM?

Www.cafemedyam.com

2019’da bir terapistin ofisine ilk girdiğim andan ve sonunda yaklaşık 4 ay sonra bir psikiyatrın ofisine girdiğimden bugüne kadar, tedavi etmeye çalışmadığım pek çok tedavi şekli ve hatta birçok ilaç yok. depresif bozukluk — hepsi farklı derecelerde başarı için. Bazıları hiç çalışmadı. Diğerleri, karanlığın diğer tarafındaki hayatın ve gerçek depresyonun derinliğinin nasıl olduğuna dair kısa bir bakış sağlar, ancak haftalar veya aylar sonra çalışmayı bırakır.

Dozu artırdılar, ilaçları değiştirdiler ve ikisinin kombinasyonlarını denediler – tüm bunlar ben konuşma terapisindeyken, ortalama olarak haftada bir veya iki seans. Tıp bana yardımcı oldu, çünkü depresyonun ya kimyasal bir dengesizlik ya da eksiklik – muhtemelen genetik, erken uyuşturucu kullanımının neden olduğu ya da her ikisi de – olduğuna inanıyorum. 

Neden burada önemli değil, önemli olanın varlığını nasıl sürdürdüğümdür. 

Doğru ve düzenli yemek yemek, kişisel olarak benim için bir o kadar zorunlu görünüyor. Her türlü egzersiz de öyle. Benim önerim, ilk başta kendinizi rahat ve yetenekli hissettiğiniz şeyi yapın ve nasıl gittiğini görün. 

İçimde, dışımda ve etrafımda olup bitenler hakkında yazmak ve konuşmak da yardımcı oluyor. İşlem yapmama ve (genellikle) en azından yarı makul sonuçlara varmama yardımcı oluyor. 

Depresyon hakkında konuşmak rahatsız edici çünkü tüm tıp uzmanları bile onu tam olarak anlamıyor. Ne yazık ki, her meslekten bazı insanlar hala bunun zayıf insanların dayandığı bir koltuk değneği olduğuna inanıyor, oysa gerçekte bu, cesurların uyanıp her gün savaştığı ölümcül bir hastalık.

Depresyonumu bu şekilde yönetiyorum – onun hakkında konuşmanın veya onun hakkında yazmanın savunucusu olarak. Senin için ne işe yararsa. Belki din daha çok tercih ettiğiniz yoldur. Veya yemek, güneş ışığı ve egzersiz gibi tamamen doğal uygulamalar ve çareler . Size daha fazla güç. Senin yolunda durmayacağım. Bunun yerine, sizi mutlu bir şekilde neşelendireceğim.

Şahsen, konu depresyonum olan iblisle savaşmak olduğunda elimdeki her aracı kullanıyorum. Bir dövüşçünün onunla en az 12 raunt dayanma şansı olmasını bekliyorsam, buna mecburum. 

Bu araçlar öğrenilmeli, uygulanmalı ve tekrarlanmalıdır. İlk başta çok küçük veya sıradan şeylerle dolu bir rutin oluşturmanız gerekse bile, bir rutin de öneririm. Güven bana, önemli. 

Günün sonunda, hangi tedavi yönteminin veya depresyonunuza yaklaşma şeklinin sizin için doğru olduğuna yalnızca siz karar verebilirsiniz. Bununla birlikte, en azından, deneyimli bir akıl sağlığı uzmanına benzeyen birine veya bir şeye danışmanızı tavsiye ederim. Her şeyi kendi başınıza, tek başınıza yapmaya çalışmak zorunda değilsiniz. 

MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUKLA YAŞAYARAK ÖĞRENDİKLERİM [ T I K L A Y I N I Z ]

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et