
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: “Erdoğan, gittiği her yerde bize ‘terörist’ diyor. Ben de diyorum ki ‘Ben Kürt’üm, Türk’üm, Türkiyeliyim”’

Sezai Temelli: ”Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz. ‘Barış’ dedik, ‘demokrasi’ dedik. Barış ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmedik. 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz. Bütün oylarımıza, siyasi irademize sahip çıkıyoruz. Biz asla bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz.”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli
Temelli: ‘‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmuyor. Olmadığı da bugün Cumhurbaşkanı’ndan belli oluyor. Bir cumhurbaşkanı; bütün halkları kucaklar, ayrımcılık yapmaz, insanları ötekileştirmez. Bugün bu ülkenin Cumhurbaşkanı bizi kovuyor. Bize ‘terörist’ diyor ve gittiği her yerde diyor ki ‘Kürt bile değil’. Ben de diyorum ki ‘Ben Kürt’üm, Türk’üm, Türkiyeliyim. Biz bir arada yaşayacağız. Birlikte ürettik, birlikte paylaştık’. Sen kimi kovuyorsun? Benim bir yanım Şanlıurfa, bir yanım Tekirdağ. O yüzden ben Türkiyeliyim. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı gibi davransın; parti başkanı gibi davranmasın.”