Arılara övgü

Arılara övgü

"Arı için çiçek hayatın pınarıdır ve çiçek için arı sevginin habercisidir."

Bal arıları en çok ilgiyi çekiyor ancak yalnızca Britanya’da yaklaşık 270 arı türü var

Ön arılar nektarı bala dönüştürür.

   -Pek çok başka böcek, uçuşlarını hızlandırmak için çiçeklerin ürettiği tatlı enerji içeceğini içiyor, ancak başka hiçbir böcek kışı geçirmek için bunun konsantre bir versiyonunu stoklamıyor.

  -Ve biz bu doğal tatlandırıcıya mutfak ve tıbbi özellikleri nedeniyle binlerce yıldır değer veriyoruz.

Bal arıları ayrıca altıgen balmumu hücrelerinden oluşan bal peteği yuvalarını inşa etmek için bir bezden balmumu salgılarlar. Ve yüzyıllardır mum yapmak ve mühür belgeleri yapmak için onu hasat ettik.

Entomologların süper organizma olarak adlandırdığı bir bütünün parçası olarak birlikte çalışan bir sistemin bileşen parçaları olan toplayıcı işçiler, erkek dronlar ve yumurtlayan bir kraliçeden oluşan büyük kolonilerde yaşıyorlar .

  -Küçük bir böcek için inanılmaz bir şekilde, sallanma dansı yaparak iş arkadaşlarına güneşe göre mesafeyi ve yönü iletebilirler, bu da koloninin koku ve görüşten daha verimli bir şekilde yiyecek aramasına olanak tanır.

Ancak bal arıları tek akıllı arılar değildir.

Daha küçük, daha az yapılandırılmış kolonilerde yaşayan ve dolgun görünümleri aerodinamik yasalarına meydan okuyor gibi görünen daha yuvarlak, daha tüylü bombus arılarının, sosyal etkileşim yoluyla karmaşık, çok adımlı görevleri öğrenebildikleri bulunmuştur .

Bir yaban arısı türü olan tiz tarakçı arı uçuşta

Ne kadar büyüleyici olsalar da, bal arıları ve bombus arıları dünya çapında tahmin edilen 25.000 arı türünün yalnızca %1’ini oluşturmaktadır.

Çoğu ne bal yapar, ne koloniler halinde yaşar, ne sokar, ne de çizgilidir. Yaklaşık 270 arı türünün bulunduğu Birleşik Krallık’ta bile yalnızca bir tanesi bal arısıdır. Büyük çoğunluğu küçük kahverengi yalnız arılardır; tek başlarına (çoğunlukla yan yana olsa da) kuytu köşelerde ve yeraltında yuva yaparlar. Bu arılar, insan yapımı kovanlarda yaşayan ve arıcılar tarafından yönetilen bal arılarının aksine vahşidir.

Tüm Arıların Ortak Özelliği, En Sevdikleri Çiçeklerle Aşk Tanrısı Oynamalarıdır.

Arıları gerçekten harika yapan da budur:

Onlar çiçekli bitkilerin romantik aracılarıdır. Arılar ve çiçekli bitkiler, arıların eşekarısılardan ayrılıp vegan olmaları ve et proteinini polenle değiştirmelerinden bu yana 100 milyon yıl boyunca birlikte evrimleşti.

Polen taneleri, arıların yavrularını beslemek için topladıkları tek protein kaynağı olmasının yanı sıra, bir bitkinin sperm hücrelerini de içerir ve bunları çiçeğin erkek kısmı olan ercikten dişi stigmasına taşıyacak bir ajana ihtiyaç duyarlar. yumurtalıkların tohum üretmesini sağlar.

Bir arı bu rol için mükemmel bir şekilde tasarlanmıştır. Vücudundaki ve bacaklarındaki tüyler, negatif yüklü polen tanelerini çeken pozitif bir elektrik yükü taşır; dolayısıyla polen ve nektar ararken istemeden polenlerin bir kısmını bir çiçeğin başından diğerine fırçalar.

Bazı yabani arılar ise poleni bitkiden silkelemek için “vızıltı tozlaşması” adı verilen özel bir teknik kullanır.

20. yüzyıl Lübnanlı-Amerikalı şairi Kahlil Cibran, arı ve bitkinin simbiyotik ilişkisini güzel bir şekilde anlatıyor: “Arı için çiçek hayatın pınarıdır ve çiçek için arı sevginin habercisidir.”

İlişki o kadar başarılı ki, yediğimiz her üç ağız dolusundan birinin, arılar tarafından tozlaşan çiçekli bitkilerden geldiği tahmin ediliyor; çoğu meyve ve sebze, şifalı bitkiler ve baharatlar, tohumlar ve sert kabuklu yemişler ve kahve .

Arılar doğal dünyanın temel taşıdır; tozlaşma hizmetleri, doğanın besin zincirinin önemli bir parçasını oluşturan kuşlar ve küçük memeliler için tohum ve meyveler üretir.

Oligolektik arılar, sonbaharda uçan sarmaşık arısında olduğu gibi, kısa yaşam döngülerini bitkinin çiçek açtığı zamana göre zamanlayarak esas olarak tek bir çiçek türüyle beslenmeye adapte olmuşlardır. Diğerleri daha genelcidir. Ancak rüzgarlı dağ zirvelerinden nemli ormanlara ve kurak çöllere kadar çiçekli bitkilerin olduğu her yerde ve hatta Arktik yaban arısının ( Bombus polaris ) evi olan kuzey kutbunun yakınında bile, onları polenleyecek arılar olacaktır. Renklerden oluşan kaleydoskop ve sayısız parfüm, usta tozlaştırıcıyı çekmek için tasarlandı. Bu yüzden çiçekli dünyanın güzelliği ve kokusu için teşekkür etmemiz gerekenler arılardır.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights