Bu basit ev yapımı ilaçla mantar tırnaklarına veda edin!

Bu basit ev yapımı ilaçla mantar tırnaklarına veda edin!

TIRNAK MANTARI TIRNAĞIN YAYGIN BİR ENFEKSİYONUDUR

 

♦Tırnak mantarı tırnağın yaygın bir enfeksiyonudur.

Tırnak veya ayak tırnağınızın ucunun altında beyaz veya sarı-kahverengi bir nokta olarak başlar. Mantar enfeksiyonu derinleştikçe tırnağın rengi bozulabilir, kalınlaşabilir ve kenarı ufalanabilir.

Tırnak mantarı birden fazla tırnağı etkileyebilir.

Durumunuz hafifse ve sizi rahatsız etmiyorsa tedaviye ihtiyacınız olmayabilir. Tırnak mantarınız ağrılıysa ve kalınlaşmış tırnaklara neden olmuşsa, kişisel bakım adımları ve ilaçlar yardımcı olabilir. Ancak tedavi başarılı olsa bile tırnak mantarı sıklıkla tekrarlar.

Tırnak mantarına onikomikoz da denir (on-ih-koh-my-KOH-sis). Mantar ayak parmaklarınız arasındaki bölgeleri ve ayak derinizi enfekte ettiğinde buna ayak mantarı (tinea pedis) adı verilir..

♦Belirtiler

Tırnak mantarının belirtileri arasında bir tırnak veya tırnaklar bulunur:

Kalınlaşmış
Renksiz
Kırılgan, ufalanan veya yırtık pırtık
Şekilsiz
Tırnak yatağından ayrılmış
Kokan
Tırnak mantarı tırnakları etkileyebilir ancak ayak tırnaklarında daha sık görülür.

Ne zaman doktora görünmeli?

Kişisel bakım adımları yardımcı olmadıysa ve tırnak giderek renk değiştiriyor, kalınlaşıyor veya şekilsizleşiyorsa bir sağlık uzmanına görünmek isteyebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki durumlarda sağlık uzmanınızla konuşun:

Diyabet ve tırnak mantarı geliştirdiğinizi düşünüyorsanız
Tırnak çevresinde kanama
Tırnak çevresinde şişlik veya ağrı
Yürüme zorluğu

♦Teşhis

Sağlık uzmanınız tırnaklarınızı inceleyecek ve belki bir miktar tırnak kırpıntısı alacak veya tırnağınızın altındaki kalıntıları kazıyacaktır. Bu numuneler belirtilerinizin nedenini belirlemek için bir laboratuvara gönderilir.

Sedef hastalığı gibi diğer durumlar tırnaktaki mantar enfeksiyonunu taklit edebilir. Maya ve bakteri gibi mikroorganizmalar da tırnaklara bulaşabilir. Enfeksiyonunuzun nedenini bilmek en iyi tedaviyi belirlemenize yardımcı olur.

♦Tedavi

Ayak tırnağı mantarının tedavisi her zaman gerekli değildir. Ve bazen kişisel bakım ve reçetesiz ürünler enfeksiyonu ortadan kaldırır. Durumunuz düzelmezse sağlık uzmanınızla konuşun. Tedavi, durumunuzun ciddiyetine ve buna neden olan mantarın türüne bağlıdır. Sonuçları görmek aylar sürebilir. Tırnak durumunuz düzelse bile enfeksiyonların tekrarlanması yaygındır.

♦İlaçlar

Sağlık uzmanınız, ağızdan (ağızdan) aldığınız veya tırnağa uyguladığınız antifungal ilaçları reçete edebilir.

Oral antifungal ilaçlar. Bu ilaçlar genellikle ilk tercihtir. Bir seçenek itrakonazoldür (Sporanox). Bu ilaçlar, yeni bir tırnağın enfeksiyondan arınmış olarak büyümesine yardımcı olur ve enfekte olmuş kısmı yavaşça değiştirir.

Bu tür ilaçları genellikle 6 ila 12 hafta boyunca günlük olarak alırsınız. Ancak tırnak tamamen büyüyene kadar tedavinin nihai sonucunu göremezsiniz. Bir enfeksiyonu ortadan kaldırmak dört ay veya daha uzun sürebilir. Bu ilaçlarla tedavi başarı oranlarının 65 yaş üstü yetişkinlerde daha düşük olduğu görülmektedir.

Oral antifungal ilaçlar döküntü ve karaciğer hasarı gibi yan etkilere neden olabilir. Veya diğer reçeteli ilaçlarla etkileşime girebilirler. Bu tür ilaçlarla ne durumda olduğunuzu kontrol etmek için ara sıra kan testlerine ihtiyacınız olabilir. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, karaciğer hastalığı veya konjestif kalp yetmezliği olan veya belirli ilaçları kullanan kişilere oral antifungal ilaçlar önermeyebilir.

İlaçlı oje. Sağlık uzmanınız siklopiroks (Penlac) adı verilen mantar önleyici bir oje reçete edebilir. Enfekte olmuş tırnaklarınıza ve çevresindeki cildinize günde bir kez boyarsınız. Yedi gün sonra üst üste yığılan katmanları alkolle silerek temizliyor ve yeni uygulamalara başlıyorsunuz. Bu tip ojeyi neredeyse bir yıl boyunca her gün kullanmanız gerekebilir.
İlaçlı tırnak kremi. Sağlık uzmanınız, efinaconazole (Jublia) ve tavaborole (Kerydin) gibi mantar önleyici bir krem ​​​​reçete edebilir. Bu ürünü ıslattıktan sonra enfeksiyonlu tırnaklarınıza sürüyorsunuz. Bu kremler önce tırnaklarınızı incelttiğinizde daha iyi sonuç verebilir. Bu, ilacın sert tırnak yüzeyinden alttaki mantara ulaşmasına yardımcı olur.

İnce tırnaklara üre içeren reçetesiz bir losyon uygularsınız. Veya sağlık uzmanınız tırnağın yüzeyini bir törpü veya başka bir aletle inceltebilir (debride edebilir).

Antifungal tırnak kremleri döküntü gibi yan etkilere neden olabilir.

♦Ameliyat

Sağlık uzmanınız, antifungal ilacın doğrudan tırnak altındaki enfeksiyona uygulanabilmesi için tırnağın geçici olarak çıkarılmasını önerebilir.

En etkili ancak en az kullanılan seçenek, tırnağı ve kökünü kalıcı olarak çıkarmak için yapılan ameliyattır.

Bu basit ev yapımı ilaçla mantar tırnaklarına veda edin!

Mantarlı tırnaklara sahip olmak çok can sıkıcı ve acı verici olabilir. 

İnsanların %60’ından fazlasının bazen mantar tırnaklarına sahip olduğunu biliyor muydunuz? 

Tırnak mantarından şikayetçiyseniz ayaklarınızı göstermeye pek istekli olmayabilirsiniz. Mantarlı tırnaklar çirkin bir görünüme sahip olabilir ve aynı zamanda oldukça acı verici olabilir. Tedavileri de zor olabilir. Neyse ki bu sinir bozucu mantar tırnakları için basit bir çözümümüz var. Mantarlı tırnaklardan kurtulmanıza yardımcı olacak pahalı ilaçları hepimiz biliyoruz. Peki, muhtemelen evde bir çözüme sahipseniz neden bu kadar pahalı tedavilere para harcayasınız ki?

Mantar tırnakları 

Mantar tırnakları, bir mantar tırnağınıza bulaştığında meydana gelir. Bu enfeksiyon kişiden kişiye doğrudan temas yoluyla yayılabilir, ancak çoğunlukla mantar sporları yoluyla bulaşır. Bağışıklık sisteminiz güçlü olmadığında mantar gelişip büyüme fırsatına sahip olur. Ama korkmayın! Muhtemelen evinizde zaten sahip olduğunuz bir çözüm var. Mantar tırnakları ağrıya ve rahatsızlığa neden olabilir. Kalınlaşmış tırnaklar ayakkabılarınıza sürtünerek ağrıya neden olabilir. Ayrıca ayaklarınızın çevresinde tekrarlayan mantar enfeksiyonlarını da tetikleyebilirler. Ayrıca şekilsiz tırnaklar cildinize zarar verebilir. Tedavi edilmezse enfeksiyon tırnağınızın derinliklerine yayılabilir ve tırnaktan kurtulmayı gerçekten zorlaştırabilir. Mantarlı tırnakları tedavi etmek sadece sizin için iyi değildir; etrafınızdakileri de yakalanmaktan korur. Peki bunu çok fazla çaba harcamadan basit ve hızlı bir şekilde nasıl yapabilirsiniz? Neyse ki muhtemelen evinizde zaten sahip olduğunuz bir çözüm var!

Basit bir ev ilacı 

Mantar tırnaklarıyla baş etmenin birçok yolu vardır. Mağazadan ilaçları satın alabilir veya hatta yardım için bir pedikürcüyü ziyaret edebilirsiniz. Bu tedaviler, mantarın büyümesini durdurarak veya tırnaklarınızı yeniden sağlıklı hale getirerek mantarın hayatta kalmamasını sağlayarak çalışır. Peki evinizde zaten etkili bir çözüm varken neden bu ilaçlara bu kadar çok para harcayasınız ki? Sadece tek bir basit malzemeyle, herhangi bir kötü yan etki yaratmadan tırnak mantarlarını temizleyen kendi ilacınızı yapabilirsiniz.

Kendi mutfağınızdaki basit bir malzemeyle mantarlı tırnaklardan nasıl hızlı bir şekilde kurtulacağınızı merak mı ediyorsunuz? Bir sonraki sayfada öğreneceksiniz.

♦Bu basit ev yapımı ilaçla mantar tırnaklarına veda edin!

Çözüm

Muhtemelen evinizde zaten bir çözüm vardır: sirke. Sirke, asidik içeriğiyle bilinir ve bu nedenle mantar tırnaklarına karşı mükemmel bir çözümdür. Tırnak mantarına neden olan mantar sirkenin asidine dayanamaz. Sirkeli basit bir ayak banyosu mantar tırnakları için mükemmel bir çözümdür!

Nasıl çalışır?

Çok basit: Tek yapmanız gereken, her gün yaklaşık on beş dakika boyunca ayağınızı sirke banyosuna batırmak. Daha sonra ayaklarınızı ılık suyla durulamayı unutmayın. Özel sirke olmasına gerek yok. Varyantı süpermarketten kolayca kullanabilirsiniz. Ayaklarınızı ıslatmak için zamanınız yok mu? Ayrıca sabah ve akşam sirkeye batırılmış bir pamuk parçasıyla kirlenmiş tırnağı ovmak da yardımcı olur. Mantarlı tırnaklarınızın kısa sürede yok olacağını fark edeceksiniz!

♦Tırnak mantarı nasıl önlenir?  

 Elbette önlemek tedavi etmekten daha iyidir.

-Mantarın büyümesini zorlaştırmanız önemlidir. Bu nedenle duştan veya yüzdükten sonra ayaklarınızı ve ayak parmaklarınızı dikkatlice kurulayın.

-Ayrıca kuru, yünlü veya pamuklu çoraplar giyin ve bunları her gün değiştirin.

Tırnaklarınızı kontaminasyondan korumak için halka açık soyunma odalarında, duşlarda ve yüzme havuzlarında terlik giyin. Ekstra ipucu: Tırnak makasınızı başkalarıyla paylaşmayın ve ayaklarınızı daima antibakteriyel sabunla yıkayın.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights