Üreticiler bazen içine gaz eklenmiş halde şişelenmiş hidrojen suyu satıyorlar. Ayrıca hidrojen su tabletleri de satın alabilirsiniz. Gazı eklemek için bir bardak suya bir tane bırakın.

♦Hidrojen Suyunun Sağlığa Faydaları Var mı?

 

Hidrojen suyu, suya hidrojen gazı eklenen normal sudur..

Bazı kaynaklara göre suya hidrojen gazı eklemek antiinflamatuar ve antioksidan özelliğini artırıyor özellikle.

-Enerjiyi artırma,

-Yaşlanma sürecini yavaşlatma,

-Egzersiz sonrası kas iyileşmesini iyileştirme yeteneği nedeniyle övülüyor.

Üreticiler bazen içine gaz eklenmiş halde şişelenmiş hidrojen suyu satıyorlar. Ayrıca hidrojen su tabletleri de satın alabilirsiniz. Gazı eklemek için bir bardak suya bir tane bırakın.

Hidrojen suyunun sağlık yararlarına ilişkin mevcut araştırmalar sınırlıdır ve bu bulguların doğrulanması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

♦Beslenme bilgisi

Hidrojen suyu su ile aynı besin bilgilerine sahiptir.

 

  • Kalori: 0
  • Karbonhidratlar: 0 gram
  • Yağ: 0 gram
  • Protein: 0 gram

Hidrojenli suyun mineral ve vitamin içeriği sağlayıcıya ve suyun kaynağına bağlı olarak değişecektir. 

Bazı üreticiler suya eser miktarda aşağıdaki vitamin ve mineralleri katmaktadır:

  • A vitamini
  • C vitamini
  • Kalsiyum karbonat
  • Magnezyum sülfat
  • Potasyum
  • Sodyum sülfat

♦Hidrojenli Suyun Sağlığa Potansiyel Faydaları

Uzmanlar hidrojenli su içmenin bazı faydaları olabileceğine inanıyor..

Ancak çoğu kişi bunların normal sudan daha büyük olduğundan emin değil. Sulu kalmak genel olarak sağlıklı kalmanın harika bir yoludur.

Pek çok tıp uzmanı, hidrojen suyunun avantajlarını keşfetmek veya doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir.

♦Ön çalışmalara göre aşağıdakiler potansiyel sağlık yararlarıdır

Radyasyon Tedavisinin Yan Etkilerini Azaltın

-Karaciğer kanseri olan 49 kişiyle yapılan bir çalışma, radyasyon tedavisi sırasında altı hafta boyunca hidrojen açısından zengin su içmenin tedavi sırasında yaşam kalitesini artırabildiğini gösterdi.

Radyasyon tedavisinin yan etkileri şunlardır:

  • Tükenmişlik
  • Saç kaybı
  • Cilt problemleri
  • Mide bulantısı
  • Baş ağrıları
  • Tedavi edilen bölgede ağrı

Çalışma, hidrojenli su içen grupta yaşam kalitesi puanlarının, normal su tüketen plasebo grubuna göre daha yüksek olduğunu gösterdi. Ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Atletik Performansı Artırın

Hidrojen suyunun enerjiyi arttırdığı, iltihabı azalttığı ve egzersiz sonrası iyileşme sürelerini kısalttığı söyleniyor.

-10 futbolcu üzerinde yapılan bir araştırma, hidrojenli su içmenin egzersizden kaynaklanan kas yorgunluğunu ve kas fonksiyonundaki azalmayı azaltabildiğini gösterdi. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

Hastalık Önleme

Hidrojen suyu antioksidanlar içerebilir ..

Antioksidanlar oksidatif stresi önlemeye yardımcı olur. Bu tür stres hem normal vücut işlevlerinden hem de güneşe maruz kalma ve endüstriyel kimyasallar dahil olmak üzere dış etkenlerden kaynaklanır. Oksidatif stres kansere ve diğer hastalıklara yol açabilir.Bu ön çalışmalar aynı zamanda hidrojen suyunun kalp hastalığı ve yaşamı tehdit eden diğer hastalık riskini azaltabilecek bir kalite olan anti-inflamatuar olabileceğini de öne sürüyor.

♦Hidrojenli Suyun Potansiyel Riskleri

Uzmanlar hidrojenli su içmenin herhangi bir risk taşıdığına inanmıyor. Ancak faydalarının normal sudan mı yoksa genel olarak susuz kalmamak açısından mı daha fazla olduğundan emin değiller.

Çok fazla su içmek hayati hiponatremi riskini oluşturur. Bu, böbrekleriniz fazla sudan kurtulamadığında ve kanınızdaki sodyum içeriği seyreldiğinde ortaya çıkar. Hiponatremi hayati tehlike oluşturabilir.

Ancak hiponatreminin ortaya çıkması için bol su içmeniz gerekir. Genellikle yalnızca yoğun egzersiz yapan sporcular risk altındadır.

Hidrojen suyu fiyat aralığınızın dışındaysa, normal su içerek faydaların çoğunu elde edebilirsiniz . Yaşadığınız yere bağlı olarak içmeden önce suyunuzu filtrelemeniz gerekebilir.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights