Çalıntı Cihaz Koruması

Çalıntı Cihaz Koruması

Apple, bu hafta iOS işletim sistemine,  telefon hırsızlarının önemli işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştıran Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen bir özellikle güncelleme yayınladı  . Kullanıcılardan bu özelliği hemen açmaları isteniyor.

♦APPLE’IN YENİ ÇALINAN CİHAZ KORUMASINI AÇMAK NEDEN ÖNEMLİ?

NASIL YAPILIR?

Kalabalık bir bardasınız ve bir hırsız iPhone’unuzun kilidini şifrenizle açıp onu kaydırışınızı izliyor. Bu batma hissi, paha biçilmez fotoğraflar, önemli dosyalar, bankacılık uygulamalarındaki şifreler ve dijital yaşamınızın diğer hayati parçalarıyla birlikte gittiğini fark ettiğinizde etkisini gösterir.

Apple, bu hafta iOS işletim sistemine,  telefon hırsızlarının önemli işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştıran Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen bir özellikle güncelleme yayınladı  . Kullanıcılardan bu özelliği hemen açmaları isteniyor.

Yeni güvenlik seçeneğinin nasıl etkinleştirileceği ve bunun neden bu kadar önemli olduğu aşağıda açıklanmıştır:

ÇALINAN CİHAZ KORUMASINI AÇMALI MIYIM?

iPhone ve iPad’lere yönelik yazılım güncellemesi, hırsızların yeniden satış amacıyla telefonları silmelerini veya Apple ID’ye veya diğer önemli hesaplara erişmelerini engellemek için tasarlanmış temel yeni özelliği içeriyor..

Çalınan Cihaz Koruması, en son iOS sürümü olan 17.3 sürümünde bulunan yeni bir ayardır.

 

 

Bu tarihsiz ekran görüntüsü, iPhone’lardaki yeni iPhone Çalıntı Cihaz Koruması ayarının konumunu göstermektedir.

Apple bu hafta iOS işletim sisteminde telefon hırsızlarının temel işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştıran bir güncelleme yayınladı. (AP Fotoğrafı)

Apple , iPhone’unuzun ayarlarına gömülü olan bu özelliğin kullanıcılar için ekstra bir güvenlik katmanı eklediğini söylüyor . Hırsızların keşfettiği ve istismar ettiği bir güvenlik açığını gideriyor: kurbanların Apple hesaplarını kilitlemelerine, fotoğraflarını ve diğer dosyalarını iCloud hesaplarından silmelerine ve Anahtar Zinciri parola yöneticisinde saklanan parolalara erişerek banka hesaplarını boşaltmalarına olanak tanıyor.

Apple, telefon hırsızlıklarının arttığını gösteren anekdotsal kanıtlar nedeniyle bu özelliği sunuyor. Reddit gruplarında ve Los Angeles’tan Londra’ya kadar birçok yerde polisin yankesicilik, “masa sörfü” ve moped kapma gibi yerlerdeki haber makalelerinde çalıntı telefonlarla ilgili hikayeler bolca yer alıyor.

Wall Street Journal geçen yıl suçluların, insanların telefonlarını çaldıktan sonra kişisel bilgilerine erişmek için şifrelerini kullanmalarını nasıl izlediğini bildirdi.

ÇALINAN CİHAZIN KORUMASI NASIL ÇALIŞIR?

Çalınan Cihaz Koruması,  kullanıcının evi veya işyeri gibi “tanıdık konumlarını” takip eder ve birisi cihazı bu yerlerden uzaktayken belirli şeyler yapmak için kullanmaya çalıştığında atlamak için ekstra biyometrik güvenlik çemberleri ekler.

Bu ekran görüntüsü, iPhone SE ayarlar menüsünde Çalınan Cihaz Korumasının nerede bulunacağını gösterir.Apple bu hafta iOS işletim sisteminde telefon hırsızlarının temel işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştıran bir güncelleme yayınladı..

Aynı zamanda, hırsızların birinin omzunun üzerinden bakarak veya mağdurları tehdit ederek ve onları teslim etmeye zorlayarak çalabilecekleri şifrelerin önemini de kopyalanması çok daha zor olan yüzler veya parmak izleri gibi “biyometrik” özellikler lehine azaltır..

 

Diyelim ki iPhone’unuzu çalan bar hırsızı onu satmak için içeriğini ve ayarlarını silmeye çalışıyor. Çalıntı Cihaz Koruması açıkken, telefonun artık bu kişinin gerçek sahibi olduğunu doğrulamak için bir Yüz Kimliği veya Dokunmatik Kimlik taraması yapması gerekecek.

Ve tek yol budur; yeni özellik kimsenin şifreyi veya başka bir yedekleme yöntemini kullanmasına izin vermez.

Tanıdık bir yerde değilse bu özelliği tetikleyecek diğer eylemler arasında Anahtar Zinciri’nde kayıtlı şifrelerin veya Safari’de kayıtlı ödeme yöntemlerinin kullanılması, Kayıp Modu’nun kapatılması, yeni bir Apple Kartı başvurusunda bulunulması veya yeni bir cihaz kurulumu için iPhone’un kullanılması yer alır.

Bu ekran görüntüsü, iPhone’larda Çalınan Cihaz Koruması özelliğini kapatmak için parmak izi gerektiren istemi göstermektedir.Apple bu hafta iOS işletim sisteminde telefon hırsızlarının temel işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştıran bir güncelleme yayınladı.

Çalıntı Cihaz Koruması
Bu ekran görüntüsü, Apple’ın iPhone’lar için çalınan cihaz koruma güncellemesindeki güvenlik gecikmesi özelliğini göstermektedir.Gecikme, kullanıcı tanıdık konumlardan uzaktayken kritik ayarları değiştirme girişimleri nedeniyle tetiklenir. Güncelleme, telefon hırsızlarının temel işlevlere ve ayarlara erişmesini çok daha zorlaştırıyor.

Kritik güvenlik ayarlarına erişmeye çalışan hırsızları yavaşlatmak için tasarlanmış ikinci bir katman da bulunmaktadır. Birisi örneğin yabancı bir konumdayken Apple ID hesabından çıkış yapmayı, şifreyi değiştirmeyi veya telefonu sıfırlamayı denerse, Face ID veya Touch ID kullanarak kimlik doğrulaması yapması, bir saat beklemesi ve ardından ikinci bir işlem yapması gerekecek. yüz veya parmak izi taraması.

Bir Apple Kimliği parolasını değiştirmek, Apple Kimliği güvenlik ayarlarını güncellemek, Yüz veya Dokunmatik Kimlik eklemek veya kaldırmak ve Cihazımı Bul özelliğini veya Çalınan Cihaz Korumasını kapatmak da bu özelliği tetikleyecektir.

–    Şirket:

“Güvenlik gecikmesi, bir hırsızın kritik işlemleri gerçekleştirmesini önlemek için tasarlandı; böylece cihazınızı kayıp olarak işaretleyebilir ve Apple hesabınızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.. iPhone’unuz tanıdık bir konumda olduğunda bu ek adımlara gerek kalmayacak ve cihazınızın şifresini normal şekilde kullanabileceksiniz.”

ÇALINAN CİHAZ KORUMASINI NASIL ETKİNLEŞTİRİRİM?

Çok basit; eğer nereye bakacağınızı biliyorsanız.

Öncelikle iPhone veya iPad’inizi en son iOS güncellemesiyle indirin ve güncelleyin. Ardından ayarlarınıza gidin, “Yüz Kimliği ve Şifre” veya “Dokunmatik Kimlik ve Şifre” seçeneğine ilerleyin ve şifrenizi girin. Aşağı kaydırdığınızda Çalınan Cihaz Korumasını göreceksiniz.

iPhone modelinize bağlı olarak açmak veya kapatmak için dokunmanız veya geçiş yapmanız gerekir. Apple ID hesabınız için öncelikle iki faktörlü kimlik doğrulamayı ve Cihazımı Bul’u etkinleştirdiğinizden emin olun, aksi takdirde bu özellik görünmeyecektir.

HANGİ CİHAZLAR İÇİN UYGULANIR?

IPhone XS ve ikinci ve üçüncü nesil SE modelleri de dahil olmak üzere daha yeni modeller

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights