yeni evli

yeni evli

''Kocam ve ben ikimiz de 30'lu yaşlarımızın ortasındayız ve geçen yıl evlendik. Artık toplumsal olarak (ve tahmin edilebileceği gibi) konuşmanın şu soruya döndüğünü gördük: "Ne zaman çocuk sahibi olacaksınız?"

♦Yeni evlendik ve artık çocuk sahibi olma baskısı üzerimizde. Ama neden yapmalıyız?

Bu duygusal ve içgüdüsel bir sorudur, mantıklı bir şekilde karar verebileceğiniz bir soru değildir.

Soru:

”Kocam ve ben ikimiz de 30’lu yaşlarımızın ortasındayız ve geçen yıl evlendik. Artık toplumsal olarak (ve tahmin edilebileceği gibi) konuşmanın şu soruya döndüğünü gördük: “Ne zaman çocuk sahibi olacaksınız?”

Bu konuyu birlikte çok tartıştık ve çocuk sahibi olmak isteyip istemediğimizden emin değiliz . Her ikimiz de ebeveynlik felsefelerimiz konusunda aynı sayfada olduğumuz için harika ebeveynler olacağımızdan ve ortaya çıkan kaçınılmaz zorluklarla başa çıkacağımızdan hiç şüphem yok, ancak bu aşamada “eksiler” listemiz ” artılardan” daha ağır basıyor.

Bu, arkadaşlarımla ve ailemle konuşmak için duygusal bir konu – bu aşamada anneme bu konuda kararsız kaldığımı söyleyemem çünkü onu üzmek istemiyorum – ama sırf bu yüzden çocuk sahibi olamam. ailem torun istiyor. Bu konuda gerçekte nerede durduğumu anlamaya çalışmak için bir terapistle konuşmalı mıyım?

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights