Eğer krep halkalarınız yoksa, tavayı yukarıdaki gibi hazırlayın, ardından kaşık dolusu hamurdan dökün, aralarında mesafe olacak şekilde koyun, çünkü yayılacaklardır. 

♦KREP NASIL YAPILIR?

BEN krepleri ne kadar sevdiğimi anlatamam.

Elbette bunları plastik ambalajlı paketler halinde satın alabilirsiniz, ancak hiçbir zaman ev yapımı olanlar kadar lezzetli olmazlar. 

  -Hazırlama 10 dakika

-Dinlenme 2 saat


  -Pişirme 10 dakika

-Yapılışı 10

MALZEMELER

  • 150g güçlü beyaz ekmek unu
  • 100g sade un
  • 4g hazır maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 250ml tam yağlı süt
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 20g yağlama için tereyağı veya sıvı yağ

 Kitle ilgili bir not

Pikelet olarak bildiğim daha ince, serbest biçimli krepleri beklemiyorsanız, bunları yapmak için krep halkalarına ihtiyacınız olacak..

Son zamanlarda hayatı çok kolaylaştıran yapışmaz olanları keşfettim, ancak düz metal olanlar daha ucuz..

Ayrıca (yivsiz) bisküvi kesiciler kullanabilir veya katlanmış ağır hizmet folyosundan kendiniz yapabilirsiniz..

Kuru malzemeleri karıştırın

Her iki unu da (veya isterseniz 250 gramlık bir tür kullanın, ancak bu kombinasyonun en iyi dokuyu verdiğini düşünüyorum) büyük bir kaseye veya stand mikserine koyun, ardından mayayı, ardından tuzu ve şekeri çırpın..

Taze veya aktif kuru maya kullanıyorsanız, sırasıyla 12g veya 6g’ye ihtiyacınız olacak ve ikincisini paket talimatlarına göre yeniden etkinleştirmelisiniz.

02b Felicity Cloake ustalık sınıfı çörekler 018. Kuru malzemeleri karıştırın Her iki unu da (veya isterseniz 250 g tek tür kullanın, ancak bu kombinasyonun en iyi dokuyu verdiğini düşünüyorum) büyük bir kaseye veya stand mikserine koyun, ardından mayayı çırpın, ardından tuz ve şeker. Taze veya aktif kuru maya kullanıyorsanız, sırasıyla 12g veya 6g'ye ihtiyacınız olacak ve ikincisini paket talimatlarına göre yeniden etkinleştirmelisiniz.

 Sütü ısıtın ve karışıma ekleyin.

Sütü ve 50 ml suyu bir tencereye koyun, hafifçe ılık ila ılık arasında ısıtın ve ardından kuru malzemeleri karıştırın..

Görünürde hiç un topaklığı kalmayıncaya kadar çırpın, ardından kurulama bezi veya benzeri bir örtüyle örtün ve sıcak, hava akımı olmayan bir yerde yaklaşık 90 dakika veya boyutu iki katına çıkana kadar bekletin (hamuru bir cam kaseye koymak bu işlemi yapacaktır).

03b Felicity Cloake ustalık sınıfı çörekler 036. Sütü ısıtın, ardından karışıma ekleyin Sütü ve 50 ml suyu bir tencereye koyun, hafifçe ılık ila ılık arasında ısıtın ve ardından kuru malzemeleri karıştırın. Görünürde hiç un topaklığı kalmayıncaya kadar çırpın, ardından kurulama bezi veya benzeri bir örtüyle örtün ve sıcak, hava akımı olmayan bir yerde yaklaşık 90 dakika veya boyutu iki katına çıkana kadar bekletin (hamuru bir cam kaseye koymak bu işlemi yapacaktır). yargılamak daha kolaydır).

Kabartma tozunu ekleyin ve tekrar kabartın

 

Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde (burada saat yerine gözlerinize güvenin), kabartma tozunu 70 ml ılık suyla karıştırın, ardından pürüzsüz ve iyice dağılıncaya kadar hamurun içinde çırpın.

Kaseyi tekrar kapatın ve benzer şekilde ılıman bir yerde 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.

Adım 4. Felicity Cloake ustalık çörekleri. Kabartma tozu ekleyin ve tekrar kanıtlayın Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde (burada saate değil gözlerinize güvenin), kabartma tozunu 70 ml ılık suyla karıştırın, ardından pürüzsüz hale gelinceye ve iyice dağıldığından emin olana kadar hamurun içinde çırpın. Kaseyi tekrar kapatın ve benzer şekilde ılıman bir yerde 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.

Tavayı yağlayın ve ısıtın

Bu arada, tereyağını eritin (veya isterseniz yağ kullanın), ardından yapışmaz olsalar bile dört krep halkasını yağlamak için kullanın. Pişirmeye hazır olduğunuzda, büyük bir tavayı, düz ızgarayı veya tavayı hafifçe yağlayın (burada yağı tercih ederim), ardından yüzeyde bir damla su cızırdayana kadar orta-düşük ateşte tutun.

Adım 5. Tavayı yağlayın ve ısıtın. Tereyağını eritin (veya isterseniz yağ kullanın), ardından yapışmaz olsalar bile dört ekmek halkasını yağlamak için kullanın. Pişirmeye hazır olduğunuzda, büyük bir tavayı, düz ızgarayı veya tavayı hafifçe yağlayın (burada yağı tercih ederim), ardından yüzeyde bir damla su cızırdayana kadar orta-düşük ateşte tutun. Halkaları ekleyin, hamuru kepçeyle dökün ve bir tarafını pişirin. Yağlanmış krep halkalarını tavaya koyun, yüzeye düz oturduklarından emin olun, ardından her birinin içine bir kaşık dolusu hamur koyun, böylece yaklaşık üçte biri kadar doldurur – hamur neredeyse anında köpürmeye başlamalıdır. Kreplerin üstü oldukça kuru görünene kadar sekiz ila dokuz dakika pişirin.

Halkaları ekleyin, hamuru kepçeyle dökün ve bir tarafını pişirin

Yağlanmış krep halkalarını tavaya yerleştirin, yüzeye düz oturduklarından emin olun, ardından her birine bir kaşık dolusu hamur koyun, böylece yaklaşık üçte biri kadar dolacaktır – hamur neredeyse anında köpürmeye başlamalıdır. Kreplerin üstü oldukça kuru görünene kadar sekiz ila dokuz dakika pişirin.

Adım 6: Hamur neredeyse anında köpürmeye başlamalıdır. Kreplerin üstü oldukça kuru görünene kadar sekiz ila dokuz dakika pişirin.

Çevirip diğer tarafını pişirin

Sıcak olacaklarını göz önünde bulundurarak halkaları dikkatlice çıkarın, ardından krepleri ters çevirin ve diğer tarafı, altları hafif altın rengi olana kadar pişirin.

Bunları hemen yemeyi planlıyorsanız, her iki tarafını da biraz daha koyulaştırabilirsiniz (gevşek, az pişmiş bir krep küçük bir trajedidir), ardından tereyağıyla kaplayıp yiyebilirsiniz.

07a Felicity Cloake ustalık sınıfı çörekler – adım 7. Çevirin ve diğer tarafını pişirin. Sıcak olacaklarını göz önünde bulundurarak halkaları dikkatlice çıkarın, ardından krepleri ters çevirin ve diğer tarafı, altları hafif altın rengi olana kadar pişirin. Bunları hemen yemeyi planlıyorsanız, her iki tarafını da biraz daha koyulaştırabilirsiniz (gevşek, az pişmiş bir ekmek küçük bir trajedidir), ardından tereyağıyla kaplayıp yiyebilirsiniz. Adım 8 Soğumaya bırakın, saklayın ve ardından kızartın. Hemen yemeyecekseniz soluk altın renkli çörekleri tavadan çıkarın ve soğuması için bir rafa koyun.

Soğumaya bırakın, saklayın ve ardından kızartın

Hemen yemeyecekseniz soluk altın renkli çörekleri tavadan çıkarın ve soğuması için bir rafa koyun.

 Yemeye hazır olduğunuzda (bir kez yapıldığında, kreplerin birkaç gün içinde tüketilmesi en iyisidir), zengin bir kahverengiye kadar kızartın..

Alternatif olarak, soğutulmuş her bir krep parçasını iyice sarın, yapışmamaları için her birinin arasına küçük bir yağlı kağıt koyun ve üç aya kadar dondurun..

Servis yapmak için doğrudan donmuş halde kızartın.

09 Felicity Cloake ustalık sınıfı çörekler. Soğumaya bırakın, saklayın ve ardından kızartın. Yemeye hazır olduğunuzda (bir kez yapıldığında, kreplerin birkaç gün içinde tüketilmesi en iyisidir), zengin bir kahverengiye kadar kızartın. Alternatif olarak, soğutulmuş her bir ekmek parçasını iyice sarın, yapışmamaları için her birinin arasına küçük bir yağlı kağıt koyun ve üç aya kadar dondurun. Servis yapmak için doğrudan donmuş halde kızartın. Adım 9. Eğer krep halkalarınız yoksa, tavayı yukarıdaki gibi hazırlayın, ardından kaşık dolusu hamurdan dökün, aralarında mesafe kalacak şekilde koyun, çünkü yayılacaklardır. Üstleri kuru görünmeye başladıklarında ve aşağıya doğru oturduklarında (ki bu hızlı bir şekilde gerçekleşecektir), çevirin ve her iki tarafı da altın rengi kahverengi olana kadar yukarıdaki gibi pişirin. 8. adımdaki gibi tüketin veya saklayın.

Ve eğer krep halkalarınız yoksa…

Eğer krep halkalarınız yoksa, tavayı yukarıdaki gibi hazırlayın, ardından kaşık dolusu hamurdan dökün, aralarında mesafe olacak şekilde koyun, çünkü yayılacaklardır. Üstleri kuru görünmeye başladıklarında ve aşağıya doğru oturduklarında (ki bu hızlı bir şekilde gerçekleşecektir), çevirin ve her iki tarafı da altın rengi kahverengi olana kadar yukarıdaki gibi pişirin. 8. adımdaki gibi tüketin veya saklayın.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights