Kızınız söylediğiniz kadar başarılıysa, muhtemelen en iyisi, gururlu bir baba olarak onun kendisi olmasına izin vermenizdir.

♦Kızımla gurur duyuyorum ama onun özensiz yaşam tarzıyla değil!

müdahale etmeli miyim?

Kızınız söylediğiniz kadar başarılıysa, muhtemelen en iyisi, gururlu bir baba olarak onun kendisi olmasına izin vermenizdir.

   -Soru

 “Harika olduğunu düşündüğüm güzel bir kızım var.

30’lu yaşlarının sonlarında, yüksek lisansını yeni tamamladı ve ilk evini tek başına satın aldı. Yurtdışında tek başına yaşadı ve çok odaklanmış ve yetenekli. Onunla çok gurur duyuyorum.

Sorum nedeniyle muhtemelen bazı okuyucuların gazabına uğrayacağımı biliyorum ama kızım giyim tarzıyla ya da yaşam tarzıyla kendine hiçbir iyilik yapmıyor.

Biraz kilolu ve giydiği kıyafetler pek hoş değil. Bu sadece benim değil, annesinin de kararı . Kalitesiz kıyafetler giymiyor, sadece biraz büyük beden bir kadına uygun olmayan kıyafetler giyiyor.

Evde oldukça özensizdir. Bulaşıklar lavaboda birikiyor, giysiler odadan odaya saçılıyor ve en kötüsü de kedisi. Onu içeride tutuyor ve her yere idrarını yapıyor. Ve her yerde demek istiyorum. Daireye girdiğinizde güçlü, keskin kedi idrarı kokusundan kaçınamazsınız. Ya bunu bilmezden geliyor ya da görmezden geliyor.

Onu bu konuda düzenli olarak uyarsam da , giyim tarzıyla ilgili herhangi bir şey söylerken çok dikkatli davranıyorum. Annesi (eski eşim) de aynı şekilde temkinli . Kızım çok savunmacı olabilir.

Sorum şu. Bu konuyu gündeme getirmenin uygun ve incelikli bir yolu var mı, yoksa sadece destekleyici bir baba olup onun kıyafet anlayışındaki eksikliğini görmezden mi gelmeliyim?

    -Cevap:

Yazdığınız, rehberlik istediğiniz ve bu kadar bağımsız fikirli ve başarılı bir genç kadın yetiştirdiğiniz için tebrikler. Kendi evini satın alması…Birinin bu günlerde yapması çok zor bir şey. Ve hem seyahat etti ve hem okudu!

 -Ama merak ediyorum, neyin şık ya da “uygun” olduğuna, o kıyafetleri gerçekten giyen ve bu hayatı yaşayan kişi karar vermiyorsa kim karar verecek?

 -Okul dışında veya silahlı kuvvetler dışında bu tamamen kişiye bağlı değil mi mı?

–   Psikoterapist Chris Mills:

“Okuyucuların ‘gazabına maruz kalacağınızı’ kabul eden cümleniz  ilgimi çekti. Yani muhtemelen [sizin için] ilerlemenin bir yolu bunun neden olabileceğini düşünmek olacaktır..

Kızınızın ne kadar harika olduğunu söyleyerek başladınız, ancak daha sonra bunu bozuma uğrattınız..

Kızınızın muhteşemliği oldukça şartlı görünüyor. Eğer kızınız, sizin söylediğiniz gibi güzelse, neden kendisini gurur okşayan bir şekilde sunmaya ihtiyaç duysun ki?

 Ayrıca kızınızın, başarılı ve motive olmuş olgun bir kadın mı yoksa bir çocuk mu olduğuna karar veremeyeceğinizi hissettim.. Onu düzenli olarak uyardığın göz önüne alındığında, evine girmene izin vermesi olağanüstü bir durum…

Siz “sadece” destekleyici bir baba mı olmanız gerektiğini sordunuz ve ben de bunun nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım..

Bu, diğeri tarafından nasıl karşılandığımızı hayal etmeyi öğrenmekle ilgili.. Bir başkasının bizi bizim bildiğimizden daha iyi tanıdığı konusunda ısrar etmesi, destekleyici olmak yerine patronluk taslayan biri olarak algılanacak..

İtiraf ediyorum, çocuklarımız yetişkin olsalar bile onlar için en iyinin ne olduğunu bildiğimizi düşünmemek bazen zorlayıcı olabiliyor. Ancak çocukların başarılı yetişkinler olabilmeleri için yaşlarına uygun yöntemlerle kendi başlarına öğrenmeleri gerekir. Eğer körü körüne razı olurlarsa, kendi akıllarını öğrenmek yerine, ancak daha sonra gelen bir sonraki otoriter yetişkini dinleyecek kadar büyürler..

Kızınız herhangi bir sorunla size geldi mi? Senden kedi veya moda tavsiyesi istedi mi? Değilse, bu sizin için ne kadar zor olsa da, bence ileriye giden yol, sorunları gündeme getirmek değil, onu olduğu gibi sevmektir. Çünkü eğer o bunların hiçbirini sorun olarak görmüyorsa bu onun değil, senin sorunundur.

Kızınızın savunmada olması iyi bir şey çünkü bu onun kendi ayakları üzerinde durabileceği anlamına geliyor. Muazzam bir miktar elde etmiş birine benziyor. Mesela depresyonda olan birine benzemiyor.

Uzun süre kedi çişine takılıp kaldım. Söylediğiniz tam olarak bu mu?. Ama bunun gerçekliğinin ne olduğunu merak ettim. Kedi gerçekten istediği yere işiyor mu? Kediler temiz hayvanlar olma eğilimindedir ve ev kedileri çöp kutusuna çiş yapmayı severler; düzenli olarak temizlenmezse kesinlikle koku yapabilirler. Kedi hasta, yaşlı, aşırı endişeli olmadığı veya kendi bölgesini belirleyen sağlam bir erkek kedi olmadığı sürece, kediler her yere çiş yapma eğiliminde değildir. Ama bu ne kadar kötü kokulu olsa da kızınızı rahatsız etmiyorsa bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Onunla başka bir yerde mi buluşacaksiniz? Seninle buluşmak ve seninle bir ilişki kurmak istiyor gibi görünüyor. Ve bu elbette kutlanacak bir şey.”

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et