Kadınlar aşklarını kocalarından önce kaybediyorlar ve bunun suçlusu çocuklarla ve ev işleriyle dolu bir hayat olabilir.

Kadınlar erkeklerden önce aşık oluyor

O sevme duygusunu kaybetmişler.

Kadınlar aşklarını kocalarından önce kaybediyorlar ve bunun suçlusu çocuklarla ve ev işleriyle dolu bir hayat olabilir.

Yeni bir araştırma , kadınların erkeklere kıyasla aşk duygularında zamanla daha dramatik bir azalma bildirdiğini ortaya çıkardı..

Araştırmaya göre bunun bir nedeni, kadınların ilişkilerinin başlangıcında erkeklere göre daha fazla aşık olması ve bu da daha adil cinsiyetin aşktan düşmesine neden olmasıydı.

Bayanlar için büyük olay mı? Erkek partnerlerinin katkı sağlamadığı algısıyla evi idare etmek ve aileyi büyütmek zorunda kalmak.

–   Çalışmayı yürütmek için Pittsburgh’daki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Dr. Saurabh Bhargava, yeni nişanlananlardan evli olanlara kadar farklı ilişki zaman çizelgelerine sahip yaklaşık 3.900 heteroseksüel yetişkinin duygularını izledi.

Katılımcılardan on gün boyunca her 30 dakikada bir kiminle birlikte olduklarını ve nasıl hissettiklerini kaydetmeleri istendi, ardından aşklarının türü ve hedefi hakkında daha uzun bir anket uygulandı.

İlişkilerdeki kadınlar, erkeklerle karşılaştırıldığında zamanla aşk duygularında ciddi bir azalma olduğunu bildiriyor..

 

-Araştırma, kadınların bir ilişkinin erken safhalarında sevgiyi hissettiği anları bildirme olasılığının erkeklerden çok daha yüksek olduğunu, ancak bu durumun uzun sürmediğini ortaya çıkardı.

Daha uzun süreli ilişkileri olan kadınlar, yeni ilişkileri olanlara göre partnerleriyle vakit geçirirken neredeyse yüzde 60 daha az sevgi duygusu deneyimliyor. Bu arada, erkeklerde aşk duyguları zamanla yalnızca yüzde 0,4 oranında azaldı.

Kadınlar, ateşli tutku duygularının daha da hızlı söndüğünü bildirdi..

Uzun süreli ilişkilerde olan kadınlar, partnerleriyle vakit geçirirken, yeni ilişkilerde olanlara göre yaklaşık yüzde 60 daha az aşk duygusu yaşarken, erkeklerin aşk duyguları yalnızca yüzde 0,4 oranında azaldı

 

 

Eşleriyle birlikteyken “heyecanlı aşk” hisseden kadınların oranı zamanla neredeyse yüzde 80 azaldı. Yine erkeklerde düşüş çok daha küçüktü (yüzde 30).

Nasıl hissettikleri muhtemelen yaptıklarıyla ilgilidir.

Araştırma, ilişkilerine alıştıkça kadınların ev işleri ve yemek pişirmeye daha fazla zaman ayırdığını, erkeklerin ise dinlenmeye ve kestirmeye daha fazla zaman ayırdığını ortaya çıkardı..

Araştırma, ilişkilerine alıştıkça kadınların ev işleri ve yemek pişirmeye daha fazla zaman ayırdığını, erkeklerin ise dinlenmeye ve kestirmeye daha fazla zaman ayırdığını ortaya çıkardı..

 

Bhargava ayrıca çocuk sahibi olmanın bir çiftin ateşini söndürebileceğini, çünkü sevgi duygularının çocuklara yeniden tahsis edilebileceğini ve kadınların çocuk bakımı görevlerinin çoğunu üstlenebileceğini belirtti.

Araştırmaya göre ofiste uzun günler geçirdiğim için çok şükür. Çiftler, ne kadar süredir birlikte olurlarsa olsunlar, en az sekiz saat ayrı kaldıktan sonra yeniden bir araya geldiklerinde birbirlerine olan sevgilerinin büyük oranda arttığını bildirdi.

Araştırmaya katılanlar arasında her şey belli bir noktada dengelenmiş gibi görünüyordu; yaklaşık yedi yıllık evlilikten sonra, kadın ve erkeklerin birbirlerine aşık olduklarını bildirme olasılıkları eşitti, aynı zamanda birbirlerinin arkadaşlığından keyif aldıklarını da söylüyorlardı.

–   Bhargava:

“Verilerin iyimser bir yorumu var; romantik tutku ve romantik aşk azalsa da varlığını sürdürüyor. ”

Yakın zamanda gerçekleşen başka bir gelişmede, bilim insanları yakın zamanda aşık olduğumuzda neden karşımızdaki kişiyi düşünmeden duramadığımızı keşfettiklerini iddia ettiler .

Romantik aşkın, kişinin aşık olduğunda hissettiği coşkudan sorumlu olan “aşk hormonu” adı verilen hormonun salgılanmasını teşvik ettiği uzun zamandır anlaşılmış olsa da, bu yeni çalışma, aşık olmanın beynin bir kısmının karışmasına neden olabileceğini buldu. sevgilinizin evreninizin merkezi haline gelmesi.

Ancak uzmanlar, her ne kadar insanlar yüzyıllardır aşk üzerine düşünmüş olsalar da hâlâ ne durumda olduğumuzu kabul ediyorlar.

Baş araştırmacı Adam Bode, “Aslında romantik aşkın evrimi hakkında çok az şey biliyoruz” dedi.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights