BubbleTea

BubbleTea

Ekip, obeziteden diş çürümesine, bağımlılıktan depresyona kadar sütlü çayla bağlantılı olabilecek hem fiziksel hem de zihinsel sorunlara karşı önlem alınmasını öneriyor

♦ Sütlü Çay Bağımlılığı

Ergenlerde Depresyonla Bağlantılı Artan Sütlü Çay Bağımlılığı

Sütlü çaylar ( balon çayı da dahil olmak üzere çeşitli tatlı içecekler ) son yıllarda Çin’de ve Asya’nın diğer bölgelerinde olağanüstü derecede popüler hale geldi ve yeni bir çalışma, içecek ile zihinsel sağlık sorunları arasındaki bazı endişe verici bağlantıların altını çizdi

Çin’deki Tsinghua Üniversitesi ve Merkez Finans ve Ekonomi Üniversitesi’nden araştırmacılar, Pekin’den 5.281 üniversite öğrencisiyle anket yaptı ve sütlü çay bağımlılığı semptomlarının sadece gerçek olmadığını, aynı zamanda depresyon ve anksiyete gibi sorunlarla da bağlantılı olduğunu buldu

Araştırmacılar yayınlanan makalelerinde “Sütlü çayın popülaritesi Çin’de, özellikle de gençler arasında muazzam bir artış gösterdi” diye yazıyor .

“Bulgularımız sütlü çay tüketiminin bağımlılığa yol açabileceğini ve bunun depresyon, anksiyete ve intihar düşüncesiyle ilişkili olduğunu vurguladı.”

Ekip, kalıcı istek ve aşırı düşkünlük gibi faktörlere bakan, tanınmış bir bağımlılık ölçeği kullanarak, bazı gençlerin bağımlı olma belirtileri gösterdiğine dair kanıtlar buldu. Ankete katılanların neredeyse yarısı haftada en az bir fincan sütlü çay içtiklerini söyledi..

 

Sütlü çaylar ekstra şekerin yanı sıra sıklıkla kafein de içerir ve bu tür içeceklerin ergenlik çağındaki gençlerde nasıl moral bozukluğuna ve sosyal izolasyona yol açabileceği konusunda endişeler dile getirilmiştir .

Bu çalışmada sütlü çay tüketimi yalnızlık ve depresyon ile ilişkilendirilmiştir. Çalışma, nedeni belirlemek için tasarlanmasa da, özellikle bu tür içeceklerin artan popülaritesi göz önüne alındığında, daha fazla araştırılması gereken potansiyel bir sorunun altını çiziyor.

Araştırmanın arkasındaki araştırmacılar, Çin ve diğer yerlerdeki gençlerin sütlü çayı bir başa çıkma mekanizması ve duyguları düzenlemenin bir yolu olarak kullanabileceğini ve bu içeceklerin sosyal medya veya uyuşturucularla aynı şekilde bağımlılık yapıcı ve zarar verici olabileceğini öne sürüyor.

Gelecekteki araştırmalar daha büyük örneklem boyutlarını içerebilir ve sütlü çay tüketimini daha uzun zaman dilimlerinde izleyebilir.

Araştırmacılar, “Sonuçlar, sütlü çay tüketiminin sıklık, bağımlılık/özlem, durma niyeti, duramama, hoşgörü ve suçluluk duyguları gibi bağımlılık semptomlarına yol açabileceğini gösteriyor” diye yazıyor .

Ekip, obeziteden diş çürümesine, bağımlılıktan depresyona kadar sütlü çayla bağlantılı olabilecek hem fiziksel hem de zihinsel sorunlara karşı önlem alınmasını öneriyor

Araştırmacılar, “Mevcut bulgular, reklamların kısıtlanması, psiko-eğitim sağlanması, gençlerin çoğunlukta olduğu müreffeh bir tüketim endüstrisi için gıda hijyeni standartlarının oluşturulması ve aynı zamanda zihinsel sağlıklarının korunması gibi düzenlemelerin geliştirilmesinde politika yapıcılara yardımcı olabilir” diye yazıyor .

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights