Wi-Fi sinyalini artırma

Wi-Fi sinyalini artırma

♦ Sinyal Kötü mü? Gerçekten Çalışan Wi-Fi Sinyalini Artırmanın Yedi Yolu

Wi-Fi sinyalini artırmanın bu yedi yolu, yönlendiricinizi kullanmaya başlamadan önce denemeye değer..

Zor bir günün ardından eve döndüğünüzde, en sevdiğiniz programa hazırlanmak için kıvrılıp Wi-Fi’nin çalıştığını ve hiçbir şeyin yüklenmediğini görmek bardağı taşıran son damla olabilir  ..

İnsanın yönlendiricinizi pencereden sıkıca kaldırma isteği cazip gelse de, Wi-Fi sinyalini artırmanın denenmiş ve test edilmiş bazı yolları vardır..

 

Wi-Fi sinyalinin azalmasına karşı son birkaç yıl İnternet için özellikle zorlayıcı oldu..

Dünyanın karantinaya girmesi ve birçok işletmenin WFH yaşamına uyum sağlamasıyla birlikte, gittikçe daha fazla sayıda insanımız içerideydi ve çevrimiçi hizmetlerle etkileşime geçti..

Ancak korkmayın, Wi-Fi sinyalini artırmanın bu yolları, umutsuz anlarda biraz rahatlama sağlamalı ve yönlendiricinizi sıkı bir şekilde evin içinde tutmalıdır..

 

1- Yönlendiricinize kalay folyo şapka alın

Komplo teorisyenlerinin hayal ettiği bir şeye benziyor (ve öyle görünüyor), ancak Wi-Fi sinyalini artırmanın bir yolu olarak yönlendiriciniz için kalay folyo şapkanın faydaları konusunda gerçek araştırmalar yapıldı ..

Peki bu tuhaf strateji nasıl hayata geçti?

Wi-Fi sinyalini artırmanın yolları
Yönlendiriciniz için folyo büyüleyici bir cihaz oluşturmak, kesinlikle Wi-Fi sinyalini artırmanın en yaratıcı yollarından biridir.

Bu fikrin arkasındaki araştırmacılar, yönlendiricinin arkasına bir soda kutusu yerleştirmenin, sinyallerin yansıtılmasına ve birden fazla yöne ışınlanmasına yardımcı olması nedeniyle Wi-Fi’yi iyileştirdiği iddiasıyla karşılaştı..

Ekip bunun üzerine daha etkili bir kablosuz reflektör tasarlamaya koyuldu. En uygun şeklin ne olacağını bulmak için bir dizi test ve hesaplamalı algoritma kullandılar..

Bu, sinyalleri iyileştirmede en etkili şekil olduğu tespit edilen, alüminyum folyo ile kaplanmış kıvırcık 3D baskılı S şeklinde bir dalganın icat edilmesine yol açtı..

 

2- Mikrodalga fırınınızı biraz dinlendirin

Kulağa biraz tuhaf gelen başka bir fikir de yayın sırasında mikrodalgayı kullanmaktan kaçınmaktır..

Patlamış mısır sinemada tercih edilen atıştırmalık olsa da, mikrodalga fırınlar sızdırdıkları az miktardaki radyasyon nedeniyle Wi-Fi sinyalinizi bozabilir ..

 

Mikrodalgalar etkili bir şekilde radyo sinyali üretir, ancak çok yüksek bir frekansta yayın yaptığı için, hiçbir zaman yanlışlıkla Hot Pockets Pirate Radio’ya rastlamayacaksınız..

Çalıştıkları frekans olan 2,4 GHz Wi-Fi’nizle aynıdır, bu nedenle kahvaltı pizzasını ısıtmak belirli cihazlardaki bağlantınızı geçici olarak kesebilir..

 

3- Ev düzeninizi düşünün

Yönlendiricinizden gelen sinyal, teknolojik yenilik açısından büyük bir başarıdır ancak ne yazık ki mesafe ve engeller nedeniyle kolaylıkla engellenebilir. Radyo dalgaları, radyo iletiminde kullanılanlarla karşılaştırıldığında çok daha kısadır , bu nedenle gücü oldukça hızlı bir şekilde kaybeder; bu, cihazlarınızı yönlendiricinize yakın tutmanın Wi-Fi sinyalini artırmanın etkili bir yolu olduğu anlamına gelir.

Büyük bir evdeyseniz, evinizin etrafında farklı konumlara koymak için ekstra güçlendiriciler satın almak, hizmetin evin her yerine yayılmasına yardımcı olabilir. Bu dalgalar aynı zamanda duvarlar ve hizmetler tarafından da emilir ve engellenir, dolayısıyla tüm eşyalarınızdan vazgeçmenin de muhtemelen zararı olmaz. Tam Sopranos kutu setiniz hazır ve beklerken kimin mobilyaya ihtiyacı var ki?

4- Yönlendiricinizin en uygun noktasını bulun

Biz işleri yeniden düzenlerken, hemen hemen her elektrikli ekipmanın, televizyonlar ve radyolar da dahil olmak üzere Wi-Fi sinyalinize biraz müdahale etme kapasitesine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle, halihazırda yeni bir yer arıyorsanız, mümkün olduğunca burayı diğer cihazlarla aynı yüzeye koymaktan kaçınmak en iyisidir.

Ayrıca, çoğu yönlendiricinin tasarımı, sinyalin bir kısmının aşağıya doğru yönlendirildiği anlamına geldiğinden, aşağıya doğru gitmek yerine yukarıya çıkmak daha iyidir. Bu , Bodrumunuzda saklanan Resim Goblini’nin Yılın Ünlü Portre Sanatçısı’ndaki güncel gelişmelerden haberdar olmasını sağlayabilir , ancak siz o yeraltı sinyalini kaçırıyorsunuz.

5- SD’ye razı olun

İşler gerçekten sürünüyorsa, her YouTube videosu veya filmi izlediğinizde yüksek tanımlı (HD) akıştan vazgeçmeyi düşünebilirsiniz. Bu, programın yüklenmesini zorlaştırmanın yanı sıra evinizdeki diğer her şeyle olan bağlantıyı da yavaşlatacaktır.

6- Kabloları kullanın ve uzatma kablolarından kaçının

Cihazınızı bir dizüstü bilgisayarın ethernet kablosu gibi bir kabloyla doğrudan yönlendiricinize bağlayabiliyorsanız sinyal gücünüzü artıracaksınız. Ayrıca yönlendiricinizi uzatma kablosuyla duvara bağlamaktan kaçının; bu, işlevselliğini zayıflatacaktır.

7- Sağlayıcınızın durumunu ele alın

İnternet hızınız hala salyangoz hızındaysa, çevrimiçi hız testi kullanarak hızınızı kontrol edin. Size vaat edilen geniş bant anlaşmasının bağlantı özellikleriyle eşleşmiyorsa, ne yapılabileceğini görmek için iletişime geçmenizde fayda var.

Ayrıca bir bonus ipucu olarak,  Wi-Fi yönlendiricinizin üzerine yerleştirip 5G’yi engellemek için 5G karşıtı Faraday yönlendirici kalkanı satın almayın . Faraday giysileri ve kafesleri, ölmemek isteyen elektrik hattı teknisyenleri için harika ve Tesla bobinleri önünde gösteri yapmak gerçekten çok harika olsa da , kullanmayı planlıyorsanız bir Wi-Fi yönlendiricinin üzerine yerleştirmek isteyeceğiniz son şeydirler.

Görüntülemiyorsunuz, pandemiden dolayı internetiniz gerçekten yavaşladı .
Görüntülemiyorsunuz, pandemiden dolayı internetiniz gerçekten yavaşladı .

 

♦ Bu Basit Hile WiFi Sinyalinizi Artırabilir

Görüntülemiyorsunuz, pandemiden dolayı internetiniz gerçekten yavaşladı ..

İnternet, COVID-19’un ardından Netflix eğlencelerimizin, oyun seanslarımızın ve film maratonlarımızın baskısını hissediyor.  Avrupa’daki bazı telekomünikasyon sağlayıcıları, giderek daha fazla insanın evde kalması, çalışması, meslektaşlarıyla görüntülü görüşme yapması, çocukları eğlendirmesi ve saatleri doldurmak için bol miktarda içerik yayınlaması yönünde teşvik edilmesi nedeniyle, yakın zamanda İnternet trafiğinde yüzde 50’lik bir artış bildirdi ,,

İnternet altyapısının daha geniş bir yüke sahip olması konusunda yapabileceğiniz pek bir şey olmasa da, WiFi sinyal gücünüzün acil zamanlar için en iyi durumda olduğundan  emin olmak için deneyebileceğiniz ucuz ve basit bir numara var  .

 

ABD’deki Dartmouth College’dan bilim adamlarının ilk olarak 2017’de ACM’nin BuildSys etkinliğinde sunduğu bir araştırma , yönlendiricinize alüminyum folyo şapka yapıştırmanın  bir evdeki WiFi sinyallerini yüzde 50’den fazla artırabildiğini ortaya çıkardı.

Dartmouth College’da bilgisayar bilimi yardımcı doçenti olan Xia Zhou, Kasım 2017’de yaptığı açıklamada , “Bu tek çözüm aracılığıyla, kablosuz kullanıcıların başına bela olan bir dizi zorluğun üstesinden geliyoruz” dedi . “Sadece kablosuz sinyalleri güçlendirmekle kalmıyoruz, aynı sinyaller daha güvenli.”

Xia Zhou ve diğerleri.

Araştırmacılar, yönlendiricinin arkasına bir soda kutusu yerleştirmenin, sinyallerin yansıtılmasına ve birden fazla yöne ışınlanmasına yardımcı olması nedeniyle Wi-Fi’yi iyileştirdiği iddiasıyla karşılaştı. Ekip bunun üzerine daha etkili bir kablosuz reflektör tasarlamaya koyuldu. En uygun şeklin ne olacağını bulmak için bir dizi test ve hesaplamalı algoritma kullandılar . Bu, sinyalleri iyileştirmede en etkili şekil olduğu tespit edilen, alüminyum folyo ile kaplanmış kıvırcık 3D baskılı S şeklinde bir dalganın icat edilmesine yol açtı.

Zhou, “Yaklaşık 35 dolarlık basit bir yatırımla [muhtemelen 3D baskı malzemelerinin maliyeti, vb.] ve kapsama gereksinimlerinin belirtilmesiyle, binlerce dolara mal olan antenlerden daha iyi performans gösterecek şekilde özel olarak bir kablosuz reflektör üretilebilir” dedi.

Elbette sonuç almak için karmaşık matematik bilgisine veya 3 boyutlu yazıcıya sahip olmanıza gerek yok. Sadece kendiniz deneyin ve neyin işe yaradığını görün. Sonuçta, muhtemelen şu anda çok fazla boş zamanınız var.

Wi-Fi Sinyalinizi İyileştirmenin
Wi-Fi Sinyalinizi İyileştirmenin

♦ Evde Wi-Fi Sinyalinizi İyileştirmenin Bilim Destekli Yolları

Yani internet kapsama alanı her geçen gün gelişse de hız hala bir sorun olabilir. Şehir dışında yaşayan ve yavaş internet hızına sahip olanların durumunu hepimiz anlıyoruz.

Peki internetimizin hızını ve evdeki Wi-Fi kapsama alanımızın gücünü nasıl artırabiliriz? VOX’un aşağıdaki videosuna göre oldukça kolay; Wi-Fi kutunuzun bulunduğu yeri değiştirmek ve elektronik cihazları ondan uzak tutmak gibi basit ayarlamalar aslında Wi-Fi gücünüzü gerçekten artırabilir.

Bazı kolay ipuçları ve püf noktaları için videolarına göz atın.

 

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights