CİNSEL AKTİVİTE STRES, KAYGI VE DEPRESYON SEMPTOMLARINI AZALTARAK PSİKOLOJİK İYİLİK HALİ ÜZERİNDE "OLUMLU VE SAĞLIKLI" ETKİLERE SAHİP OLABİLİR ..

🔵 SEKSİN BİRÇOK FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK SAĞLIK YARARI VAR

Cinsel aktivite, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı iyileştirebilir ve bu aynı zamanda bir egzersiz şeklidir.

Araştırmalar, seksin birçok fiziksel ve psikolojik sağlık yararı olduğunu göstermiştir .. 

Bu etkileri bir partnerle seks yaparak hissedebilirsiniz..

 El ele tutuşmak veya sarılmak gibi basit, samimi davranışlar bile zihinsel sağlığınızı iyileştirebilir..

🔵 ÖN SEVİŞME NEDİR?

Ön sevişme ( “dış kurs” olarak da adlandırılır) cinsel ilişkiden önce gerçekleşen herhangi bir cinsel aktivitedir..

 Ana etkinliğe ısınma gibi düşünebilirsiniz, ancak ön sevişme her zaman cinsel ilişkiye yol açmak zorunda değildir. Ön sevişme öpüşme, sarılma, dokunma veya sadece konuşma gibi şeyleri içerebilir..

-Ön sevişme seksi daha heyecanlı hale getirebilir..

 Örneğin öpüşmek oksitosin, serotonin ve dopamin salgılar. Bu iyi hissettiren hormonlar stresi azaltabilir ve eşinizle birlikteyken kendi kafanızdan çıkmanıza ve seksten daha fazla zevk almanıza yardımcı olabilir..

 

-Ön sevişme ayrıca vücudunuzu seks için hazırlamanıza yardımcı olur..

 Ön sevişmenin tadını çıkarırken, kalbinizin çarptığını fark edebilirsiniz. Ön sevişme, cinsel organlarınıza giden kan akışının artmasına neden olur ve vajinanın kayganlaşmasına yardımcı olur. Bu, seksi daha zevkli hale getirir ve ilişki sırasında ağrıyı önlemeye yardımcı olur.. 

🔵 ÖN SEVİŞME HAKKINDAKİ MİTLER VE YANILGILAR

-Ön sevişmeyle ilgili en büyük efsanelerden biri, bunu yapmayan eşlerin tembel veya bencil olmalarıdır..

 Ancak bunun nedeninin cinsel güven veya deneyim eksikliği olması çok daha olasıdır. Bu engeli aşmanın ve hayatınıza ön sevişmeyi eklemenin en iyi yolu iletişim hatlarını açık tutmaktır..

 -Cinsel konuşmayı olumlu tutun..

 Partnerinizi suçlamayın veya utandırmayın. Ön sevişmeye meyilli görünmüyorlarsa liderliği ele alın. 

-Bazı insanlar için ön sevişmenin seksin çok önemli bir yönü olduğunu akılda tutmak önemlidir..

 Aslında birçok kadın tek başına cinsel ilişkiden orgazma ulaşamaz. Ön sevişme, orgazmı daha olası hale getirmeye yardımcı olabilir. 

İlişkilerde Ön Sevişme Nasıl Çalışır?

İlişkinize ön sevişmeyi eklemek, bağlantılarınızı derinleştiren hormonları tetikleyerek sizin ve partnerinizin yakınlaşmasına yardımcı olabilir..

Ön sevişmeden keyif almanın en iyi yollarından biri, partnerinizle veya partnerlerinizle sizin için neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkında önceden konuşmaktır..

 Herkes farklı şeylerden zevk alır ve siz söyleyene kadar diğer kişinin ne istediğinizi bilmesini beklememelisiniz..

Örneğin, bazı insanlar ön sevişme sırasında kollarına hafif dokunuşlardan hoşlanırlar. Diğerleri için, nazik dokunuşlar çok ezici olabilir, bu nedenle daha sert bir dokunuşu tercih edebilirler. Vücudunuz için neyin işe yaradığına dair net bir iletişim, ön sevişmeyi keyifli hale getirmeye yardımcı olabilir.. 

🔵 PARTNERİNİZLE ÖN SEVİŞMEYİ NASIL KEŞFEDEBİLİRSİNİZ?

Ön sevişme, farklı insanlar için farklı şeyler ifade eder. Bazı insanlar bundan o kadar zevk alabilir ki, asla cinsel ilişkiye giremezler..

 -Etkinliklere herkes rıza gösterdiği sürece, en önemli şey sizin eğleniyor olmanızdır.. 

Ön sevişme, partnerinizle aynı odaya girmeden çok önce başlayabilir.. 

Romantik bir not bırakmak, seksi bir mesaj göndermek veya paylaşmak için romantik bir akşam yemeği hazırlamak ön sevişme biçimleri olarak kabul edilebilir. Bunlar, hayatınıza daha fazla uyarılma katmanın harika yolları olabilir.. 

Ayrıca denemek: 

  • Partnerinizi dansa davet etmek
  • Partnerinize şehvetli bir masaj yapmak
  • Partnerinizle girmek istediğiniz cinsel aktiviteler hakkında konuşmak
  • Birlikte banyo yapmak veya duş almak
  • Birlikte seksi bir film izlemek
  • Partnerinizle garip oyuncakları ve aktiviteleri keşfetmek
  • Yemekle eğlenmek
  • Manuel stimülasyon ve rızaya dayalı meme başı oyunu
https://www.cafemedyam.com/2023/05/13/gunluk-burc-yorumlari-2/08/19/14/136062/gundem/cafemedyam/

Partnerinizle sizi heyecanlandıran cinsel aktiviteler konusunda ne kadar açık ve dürüst olursanız, seksten zevk alma olasılığınız o kadar artar ve bu da tatmin edici bir cinsel yaşam sürmenizi sağlar.. 

Www.cafemedyam.com

🔵 SEKS STRESİ VE KAYGIYI AZALTABİLİR

Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, cinsel aktivite stres, kaygı ve depresyon semptomlarını azaltarak psikolojik iyilik hali üzerinde “olumlu ve sağlıklı” etkilere sahip olabilir ..

 Çalışma, cinsiyetin COVID-19 sırasında karantinaya bağlı kaygı ve duygudurum bozukluklarına karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğunu buldu..

Psikosomatik Tıp dergisinde çiftler üzerinde yayınlanan bir araştırmaya göre, el ele tutuşmak, sarılmak ve öpüşmek dahil olmak üzere yakın davranışlar da kortizol düzeylerini (stres hormonu) azaltabilir ..

Www.cafemedyam.com

🔵 SEKS UYKUYU İYİLEŞTİREBİLİR

Frontiers in Public Health dergisinde yayınlanan 778 katılımcıyla yapılan bir çalışmada , hem partnerle orgazm hem de mastürbasyon sırasında daha iyi uyku algısı ile ilişkilendirildi ..

 Makale, cinsel aktivitenin uyumanıza yardımcı olabileceğini öne sürdü .

Diğer araştırmalar, zayıf uyku (özellikle uykusuzluğun şiddeti) ile cinsel işlev arasında bir ilişki bulmuştur..

– Ancak Journal of Psychosomatic Research dergisinde yayınlanan bir araştırma, uyku bozukluğunun cinsel işlev sorunlarına yol açıp açmadığını veya tam tersi olup olmadığını belirleyemedi..

Www.cafemedyam.com

🔵 SEKS BİR EGZERSİZ ŞEKLİDİR

Archives of Sexual Behavior dergisinde yayınlanan bir incelemeye göre, cinsel ilişki, koşu veya rahat bir şekilde yüzmeye eşit, orta yoğunlukta bir fiziksel aktivite olabilir .. 

İlişki sırasında ortalama kalp atış hızı dakikada yaklaşık 90-130 atış (bpm) arasında değişiyordu ve yaklaşık 170 vuru/dakikaya ulaştı..

Bu sayılar cinsel pozisyona, sağlık durumuna, yağlanmaya ve cinsiyete göre değişebilir ..

  İncelemenin sonucu: “Cinsel ilişki, fiziksel sağlığa önemli bir katkı sağlayabilir ve bir tür fiziksel aktivite olarak kabul edilebilir.”

-Seksin ertesi günkü antrenmanınızı etkileyebileceğini duymuş olabilirsiniz; sporcular bazen büyük müsabakalardan önce çekimser kalırlar.. 

Cinsel Tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, önceki gece cinsel ilişkiye girenlerle girmeyenler arasında fiziksel egzersiz performansında anlamlı bir fark bulamadı..

Www.cafemedyam.com

🔵 SEKS YAKINLIĞI VE BAĞLARI ARTIRABİLİR

Cinsel Tıp İncelemeleri dergisinde yayınlanan bir incelemeye göre, araştırmalar seksin ilişkilerde sevgiyi, güveni ve yakınlığı artırabileceğini göstermiştir ..

 İnsanlar ayrıca duygularını tanımlama ve ifade etme konusunda daha iyi olabilirler..

Current Topics in Behavioral Neurosciences dergisinde yayınlanan bir incelemeye göre orgazm, sosyal bağları destekleyen bir hormon olan OKSİTOSİN salgılar .. 

Partnerinizle harika bir deneyim yaşadığınızda kendinizi ona daha yakın hissedebilirsiniz..

Www.cafemedyam.com

🔵 CİNSEL AKTİVİTE BİLİŞİ KORUYABİLİR

Araştırmalar, yaşlı yetişkinlerde cinsel aktivitenin bazı bilişsel testlerde daha iyi performansla ilişkili olduğunu göstermiştir ..

Age and Aging dergisinde yayınlanan bir araştırma, cinsel aktivitede  bulunan 50-89 yaşları arasındaki kişilerin hafıza ve yürütme işlevi testlerinde (karar verme, esnek düşünme ve kendini kontrol etme gibi beceriler) daha iyi sonuç verdiğini buldu. ).. 

Yazarlar bunun, düşünme süreçlerini iyileştirdiği gösterilen bir hormon olan ilişki sırasında dopamin salınmasından kaynaklanabileceğini öne sürdüler..

Journals of Gerontology: Series B’de yayınlanan başka bir makale , 50-83 yaş arası kişilerle tekrarladı. Ayrıca cinsel aktivite ile daha yüksek bilişsel işlevsellik testi puanları arasında bir ilişki buldu..

 

Yuliya Klochan//Renita White, Dr.//https://www.health.com/sex/sex-health-benefits

Www.cafemedyam.com

🔵 SEKS EKSİKLİĞİ SAĞLIĞINIZI NASIL ETKİLEYEBİLİR?

Seks yapmamak zihinsel ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir ama aynı zamanda sekssiz mutlu ve sağlıklı bir hayat da yaşayabilirsiniz.

Hayatın farklı mevsimleri, cinsel yaşamınızda kuru dönemlere yol açabilir veya belki de sekse ara vermeye karar vermişsinizdir. Her iki durumda da, uzun süre seks yapmamak zihinsel ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir..

Düzenli olarak seks yapmak, stresi azaltmak ve kalp sağlığını iyileştirmek gibi sağlık yararları ile ilgilidir..

Bununla birlikte, belirli miktarlarda seks yapmak mutlaka daha mutlu veya daha sağlıklı bir yaşama yol açmaz.. 

-Seks yapmayan insanlar da mutlaka sağlık sorunları yaşamazlar.

Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuza – vajina veya penis dahil – gerçekte ne olur? 

Çift Yatakta Uyanık www.cafemedyam.com
FATCAMERA/GETTY IMAGES

🔵 BİR SÜREDİR SEKS YAPMADIYSANIZ VÜCUDUNUZA NELER OLABİLİR?

Anksiyete veya Stres Ortaya Çıkabilir

NY Presbyterian Hastanesi Weill-Cornell Tıp Okulu’nda psikiyatri profesörü olan Gail Saltz, seks yapmanın oksitosin ve serotonin gibi iyi hissettiren beyin kimyasalları salgıladığını söylüyor..

 -Bir orgazm sırasında, vücudunuz oksitosin (“aşk hormonu” olarak da bilinir) salgılar ve size ruh halinizde coşkulu bir destek ve duygusal bir bağ duygusu verir..

 -Bu kimyasal ayrıca daha düşük stres veya kaygı duygularıyla da bağlantılıdır.. 

Bir süredir seks yapmadığınızda, vücudunuz tipik miktarda iyi hissettiren kimyasalları üretmeyi bırakabilir. Bu, zihinsel sağlığınıza zarar verebilir ve kendinizi daha endişeli veya stresli hissetmenize neden olabilir..

Ancak seks yapmayı bırakan herkes bu etkiyi yaşamaz. Sarılma gibi diğer fiziksel temas biçimleri de size oksitosin artışı sağlayacaktır.. Oksitosinin kendini iyi hissettirmesi için bu diğer yakınlık biçimlerinin cinsel veya romantik olması gerekmez..

– Gail Saltz:

“Ruh halinizin seks eksikliğinden etkilendiğini fark ederseniz, mastürbasyon yoluyla orgazm olmanın da ek oksitosin ve serotonin almanıza yardımcı olabileceğini söyleyebilirim. .”

Www.cafemedyam.com

🔵 VAJİNA KURU VE İNCE OLABİLİR

Menopoza giren insanlar, uzun süre seks yapmayı bırakırlarsa daha fazla vajinal kuruluk ve sıkı bir vajinal kanal yaşayabilirler..

 -Menopoz sırasında vücut daha az östrojen üretir. Bu, vajinal atrofi olarak da bilinen vajinal dokunun kuru ve ince olmasına neden olabilir..

 Seks yapmamak vajinal atrofiyi kötüleştirebilir..

 -Bunun nedeni, seksin vajinanın daha fazla kayganlık oluşturmasına yardımcı olması ve dokuları dolgun tutmaya yardımcı olmak için kanı cinsel organlara taşımasıdır..

– Florida merkezli kurul onaylı bir kadın doğum uzmanı olan MD Christine Greves:

“Zamanla, östrojen arzı azalan menopoz sonrası kadınlar, cinsel ilişkiye girmezlerse vajina çapının küçüldüğünü fark edebilirler” diye ekliyor. “Ama klinik deneyimime göre, bu genellikle yalnızca yaklaşık beş [seksten uzak] yıl veya daha uzun süre sonra oluyor.”

Bununla birlikte, daha fazla kayganlık sağlamak ve vajinal dokuyu sağlıklı tutmak için partnerinizle seks yapmanıza gerek yoktur. Mastürbasyon ayrıca nemin artmasına neden olan uyarılma yaratabilir..

Seks Sürüşünüz Darbe Alabilir

– Dr. Greves:

 “Düzenli seks yapmamak, kendiliğinden gelen uyarılma duygularını ve sizi seks yapma isteği uyandıran iyi hissettiren kimyasalları durdurabilir..”

Ancak seks eksikliği, cinsel dürtünüzü ortadan kaldırmaz. Tekrar harekete geçtiğinizde, muhtemelen libidonuzun yükseldiğini hissetmeye başlayacaksınız. Bunun nedeni, seks yapmanın daha fazla seks arzunuzu yeniden doldurmaya başlayabilmesidir..

Yapılan küçük bir araştırma, erkeklerin ve kadınların cinsel ilişkiden sonraki gün daha fazla seks yapmak istediğini ortaya çıkardı. Artı, bu artan seks ihtiyacı, gelecekteki cinsel deneyimleri daha keyifli hale getirdi.. 

İnsan Dokunuşunu Canınız Çekebilir

Seks sırasında doğrudan ten tene temas ve orgazm, iyi hissettiren kimyasal oksitosin salgılayarak duygusal bağa yardımcı olur..

 Bu yakın temas olmadan, “cilt açlığı” veya “dokunma açlığı” ile baş etmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda sevgi yoksunluğu olarak da bilinen bu tepki, ten tene temasın olmaması nedeniyle insanların fiziksel temas yoluyla sevgiyi arzulamasına neden olur.. 

Dokunma açlığı sadece seks eksikliğinden kaynaklanmaz ..

 İnsanlar, arkadaş ve aile üyeleri gibi sosyal çevrelerle fiziksel temasları yoksa, cinsel olmayan sevgiden yoksun hissedebilirler..  

Platonik ilişkilerinizle bazı fiziksel temas ihtiyaçlarınızı kucaklama ve yakın temas yoluyla hâlâ tatmin edebiliyorsanız, seks eksikliğinden kaynaklanan insan sevgisinden mahrum hissetmeyebilirsiniz..

Dokunma eksikliği – seks yapmama veya fiziksel temas kurmama yoluyla – ayrıca sizi hastalanma ve üzülme olasılığınızı artırabilir..

 New York merkezli kurul onaylı bir dermatolog olan Dr. Dr. Nazarian, cildinizin pozitif dokunuşları serotonin seviyelerini yükseltmek için yorumladığını ve böylece kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissetme olasılığınızı artırdığını ekliyor..

 Seks eksikliğinden gelen ekstra dokunuş olmadan, karamsar hissedebilir ve kendinizi daha sık hasta bulabilirsiniz..

Tekrar Seks Yaptığınızda Uyanmanız Daha Uzun Sürebilir

– Greves:

“Bir seks molasından sonra vajinanın yeterince yağlanması veya dokuların tamamen gevşemesi daha fazla zaman alabilir” .. 

Düzenli olarak seks yaptığınızda vajina otomatik olarak uyarılma moduna geçer. Ancak cinsel aktivitelerinize ara verdiyseniz, vücudunuzun seks sırasında kayganlık oluşturmasına ve rahatlamasına yardımcı olmak için biraz ekstra uyarı gerekebilir..

Cinsel duraklamadan sonra penisin sertleşmesi için ek süre gerekebilir. Kanıtlanmış bir neden olmasa da, daha az seks yapmak ile erektil disfonksiyon riskinin artması arasında bir bağlantı vardır.. 

Bu nedenle, partnerinizle cinsel aktivitelerinize devam etmeye hazırsanız, yavaşlamayı deneyin ve ruh halinize girmenize yardımcı olması için bolca ön sevişmenin tadını çıkarın..

 Vajinanız varsa, tamamen uyarılmanız zorsa kayganlaştırıcı kullanmak yardımcı olabilir. Bu, sekse dönüşü daha rahat hale getirebilir..

Anthea Levi//Anju Goel, MD, MPH//https://www.health.com/condition/sexual-health/how-no-sex-affects-body

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights