SIYASET

‘TÜRKİYE’NİN BELİRLEDİĞİ SINIRLARIN DIŞINA ÇIKIN’

‘Omuzlarının üzerinde baş kalmayacak’

Erdoğan, ‘Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa omuzlarının üzerinde baş kalmayacak

SINIRLARIN DIŞINA ÇIKIN’

Erdoğan:

“Rusya’ya ve İran’a bir kez daha sesleniyorum, Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok..

Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor..

(Rejim unsurları) Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak.”

‘BU DAHA BAŞLANGIÇ’

Erdoğan:

“(Suriye’de) İşlerin bu noktaya gelmiş olmasından üzüntülüyüz. Bunun müsebbibi, arkalarına aldıkları güçlerin gölgesini kendi cüsseleri sanarak bize meydan okuyanlardır. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur..

Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız..

Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz. Şu ana kadar rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır. Bu gafillere Türkiye’nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz.”

‘SİZİNLE BİR DERDİMİZ YOK’

Rusya ve İran’a: Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok

Erdoğan:

“Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok..

Gözlem noktalarına yapılan saldırı tehditlerine ilişkin; Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor. Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur.”

FEDAKARLIK DÖNEMİ BİTTİ’

Erdoğan:

“Biz Suriye’de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesi yürütüyoruz.”

‘AVRUPA’YA YÖNELENLER’

Erdoğan:

“Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek..

Türkiye mücadelesini herhangi bir ülkeye, kuruma güvenerek değil kendi yüreğine, bileğine, insanına, imkanlarına dayanarak yürütüyor..

Meydanı, şehitler için üzülüyor görünüp, ağzını açtığında şehadet kavramına ve şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmetsizlik yapan gafillere bırakmayız, bırakamayız..

Kılıçdaoğlu’na hitaben, şu ifadeleri kullandı…

Erdoğan:

“Biz bu şehitleri Bedir’de, Uhud’da, Huneyn’de, Hendek’te, Selçuklu’da, Osmanlı’da, Cumhuriyet döneminde, Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz Bay Kemal.”

‘PUTİN’LE GÖRÜŞECEĞİZ’

Erdoğan:

”Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Mart’ta gerçekleşecek kritik toplantıda gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz..”

Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bunların bedelini ödeteceğiz dedik. 2 bin 557 rejime ait asker öldürüldü. Artık bizim yerli İHA ve SİHA’larımız var. Saflarımızı daha sıklaştırarak yollarımıza devam etmemiz gerekiyor. Kahraman askerlerimiz Suriye’nin dört bir yanında teröristlerle ve zalim rejimle mücadele ediyor.”

‘AVRUPAYI UYARMIŞTIK’

Erdoğan:

”Aylar önce ‘Eğer bir yük paylaşımına girilmezse kapıları açarız’ dedim. Ciddiye almadılar, kapılar açılınca şimdi de telefon üstüne telefon geliyor. Kapatın kapıları diyorlar. Dedik o iş bitti. Bundan nasibinizi siz alacaksınız. Şimdi yine telefonlar var. Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz. Aynı zamanda Merkel ile bir görüşmemiz olacak.”

İLGİLİ HABER

tr.euronews

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top
%d blogcu bunu beğendi: