YÖK’ün Haberi Yokmuş!

Bazı yabancı üniversiteler şube açıp mezun vermiş!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK): ”Ortadoğu ve Balkan ülkeleri merkezli bazı üniversiteler adına Türkiye’de gayrı resmi olarak çeşitli illerde ‘sözde şubeler’ kurulmuş”

YÖK: ” İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mersin, Antakya, Urfa, Bursa gibi şehirlerde “üniversite kampüsü” ya da “şubesi” adı altında apartman dairelerinde gayri resmi olarak faaliyet gösteren sözde üniversite şubelerinin, sosyal medya aracılığıyla öğrenci toplamaya çalıştığı belirlendi.”

YÖK: ”Kurulumuza yapılan başvuru ve ihbarlardan bu şubelerin mezunlar verdiğinin de anlaşıldığı, bu merkezlerden alınan diplomaların geçersiz olduğu bilinmelidir.”

YÖK’ten yapılan açıklama…

“Kurulumuza yapılan başvuru ve ihbarlardan, merkezi yurtdışında bulunan yabancı üniversitelerin ülkemizde sözde şubeler açtığı ve mezunlar verdiği anlaşıldı. Asıl merkezleri Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde olan ve ülkemizde Gaziantep, Mersin, Antakya, Urfa, Bursa, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde ‘üniversite kampüsü’ ya da ‘şubesi’ adı altında apartman dairelerinde gayri resmi olarak faaliyet gösteren sözde üniversite şubelerinin, sosyal medya aracılığıyla öğrenci toplamaya çalıştığı tespit edildi. Ülkemizin gelişmekte olan yükseköğretim sistemini ve kalitesini bu tür yıkıcı etkilerden korumak için tanınmayan ve ülkemizde yasal olmayan bir başka ülkede bulunan üniversiteye ait yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların ilgili mevzuat hükümleri göz önünde bulundurularak reddedileceği hususu kamuoyumuzun bilgisine saygıyla sunulur.” 

Kaynak

http://haber.sol.org.tr

İLGİLİ YAZILAR

DAHA FAZLASI

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.