Ruh Sağlığı Krizi

Ruh Sağlığı Krizi

"Bu kadar çok çocuk ve gencin bakıma erişemeden kriz noktasına ulaşması kabul edilemez.. Ağır akıl hastalıkları sadece yetişkinlerin sorunu değil. Çocuklar ve gençler için uzman ruh sağlığı hizmetlerine olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.''

Ruh Sağlığı Krizine Giren Çocukların Sayısı Dört Yılda Yüzde 53 Arttı.

Akıl sağlığı kriziyle karşı karşıya kalan çocuklar risk altında

Doktorlar acil durum randevularının sayısının artmasının ‘yeni norm olamayacağını’ söylüyor

 –    Doktorlar:

”Şok edici rakamlar yeni norm olamaz. 18 yaşın altındaki bu kişilerin çoğu, tedavi için bekleme listelerindeyken  zihinsel sağlıkları kötüleşmekte..”

–   Dr. Elaine Lockhart:

“Bu kadar çok çocuk ve gencin bakıma erişemeden kriz noktasına ulaşması kabul edilemez.. Ağır akıl hastalıkları sadece yetişkinlerin sorunu değil. Çocuklar ve gençler için uzman ruh sağlığı hizmetlerine olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.

Kanıtlar bize, hızlı bir şekilde destek alan çocukların, daha sonraki yaşamlarında eğitimlerini, sosyal gelişimlerini ve sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen uzun vadeli rahatsızlıklara yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu gösteriyor.

Hükümet ve entegre bakım kurulları, ulaşılabilir bir hedef belirleyerek çocuklar arasındaki akıl hastalığı oranını azaltmayı taahhüt etmelidir.

Bunun, akıl sağlığı iş gücünün genişletilmesi ve hizmetler için ek finansman ile desteklenmesi gerekiyor.

Çocukların ruh sağlığına yatırım yapmak sonuçta ülkenin gelecek yıllarda sağlıklı ve üretken bir nüfusa sahip olmasını sağlayacaktır.”

Üniversite, zihinsel sağlık koşullarının yaklaşık yarısının 14 yaşından önce ve dörtte üçünün 24 yaşından önce ortaya çıktığını söyledi.

Veriler, ruh sağlığı sorunları nedeniyle aile hekimine sevk edildikten sonra kontrole gelmeyi bekleyen 18 yaş altı kişilerin zaten ortalama beş ay, en kötü durumda ise neredeyse iki yıl beklediğini gösteriyor.

Zihinsel sağlığı zayıf olan çocukları tespit etme ve onlara yardım etme konusunda çocuk doktorlarının “değişen rolünü” özetleyen bir bildiri yayınlaması..

–    Dr. Karen Street:

“Çocukların ruh sağlığındaki mevcut krizle mücadelede tüm çocuk işgücünün oynayacağı bir rol var, ancak biz çocuk doktorları olarak özellikle bir fark yaratmak için iyi bir konumdayız. Araştırmalar, çocuk doktorlarının tüm etnik köken ve kökenlerden ortaokul çocukları için en güvenilir meslek olduğunu ve çocukların doktorları ruh sağlıklarını destekleyen kilit grup olarak gördüklerini gösteriyor.

Çocuk ve acil servislerin ruh sağlıklarında kriz yaşayan çocuk ve gençler için ideal olmadığını ancak desteksiz bırakılmayacağını biliyoruz.. Bu vahim durumdan bir gün kurtulmak istiyorsak, sağlık hizmetleri ve personelinin yanı sıra gençlerin fiziksel, duygusal, sosyal ve eğitimsel refahını iyileştirebilecek çocuk odaklı politikalara da anlamlı bir desteğe ihtiyacımız var.

Bu büyüyen zihinsel sağlık acil durumuyla mücadele etme sorumluluğu yalnızca sağlık profesyonellerine bırakılamaz.”

–    Liberal Demokrat sağlık ve sosyal bakım sözcüsü Daisy Cooper:

“Çocuklar arasındaki bu yıkıcı akıl sağlığı patlaması, hükümet için bir uyandırma çağrısı olmalıdır.. Muhafazakar bakanlar salgın sırasında ve sonrasında çocukların ruh sağlığını ihmal ederek ruh sağlığı hizmetlerini ve aileleri krizde bıraktı. Çocuklar için maksimum bekleme sürelerinin sağlanamaması, bölge dışı yerleştirmelerin sona erdirilmesi veya Ruh Sağlığı Yasasında reform yapılması da dahil olmak üzere bu hükümetin tutulmayan vaatlerinin bir tekrarını gördük.”

 

Çocuğunuzun Depresyon Riski Altında Olabileceğinin 16 İşareti

Çocuklarda depresyon belirtileri şunları içerebilir:

  1. üzüntü ya da gitmeyen düşük bir ruh hali
  2. her zaman sinirli veya huysuz olmak
  3. eskiden zevk aldıkları şeylerle ilgilenmemek
  4. çoğu zaman yorgun ve bitkin hissetmek
  5. uyumakta zorluk çekiyorsanız veya normalden daha fazla uyuyorsanız
  6. konsantre olamıyorum
  7. arkadaşlarınız ve ailenizle daha az etkileşim kurun
  8. kararsız olmak
  9. pek güvenim yok
  10. normalden daha az yiyin veya fazla yiyin
  11. kiloda büyük değişiklikler var
  12. rahatlayamıyor veya normalden daha uyuşuk görünüyor
  13. suçlu ya da değersiz hissettiğiniz hakkında konuşun
  14. Boş hissetmek veya duyguları hissedememek (uyuşmuş)
  15. intihar veya kendine zarar verme hakkında düşüncelerin var
  16. aslında kendine zarar vermek, örneğin cildini kesmek veya aşırı doz almak
Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights