AOH1996'NIN "NORMAL HÜCRE ÜREME DÖNGÜSÜNU BOZARAK" KANSER HÜCRELERİNİ SEÇİCİ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ...

🔵 ‘TÜMÖRLERİ ÖLDÜRDÜĞÜ’ BULUNAN ÇIĞIR AÇAN HAP OLARAK KANSER ATILIMI…

Son yirmi yılda geliştirildi, meme ve prostat da dahil olmak üzere birçok kanserin tedavisinde etkili olduğu gösterildi.

Önde gelen bir ABD hastanesindeki bilim adamları, “hedefli kemoterapi” yoluyla katı tümörleri öldüren bir “kanser öldürücü hap” geliştirdiler ..

“Önemli bir havayolu merkezini kapatan, yalnızca kanser hücreleri taşıyan uçakların tüm giriş ve çıkışlarını durduran bir kar fırtınasına” benzetilen protein, en büyük kanser araştırma ve tedavi kuruluşlarından biri olan City of Hope’daki bir araştırma ekibi tarafından geliştirildi. ABD’de..

AOH1996 molekülü, DNA replikasyonu ve büyüyen tümörlerin onarımı için kritik bir protein olan PCNA’nın kanserli bir varyantını hedefleyerek çalışır.

<p>Bir mamogram, bir kadının memesinin Derby Şehir Hastanesinde meme kanseri açısından kontrol edildiğini gösteriyor</p> Bir mamogram, bir kadının göğsünün Derby Şehir Hastanesinde meme kanseri açısından kontrol edildiğini gösteriyor.(PA)
Bir mamogram, bir kadının göğsünün Derby Şehir Hastanesinde meme kanseri açısından kontrol edildiğini gösteriyor.(PA)

Son yirmi yılda geliştirilen bu ilacın meme, prostat, beyin, yumurtalık, rahim ağzı, cilt ve akciğer kanserlerini tedavi eden preklinik araştırmalarda etkili olduğu gösterilmiştir..

Cell Chemical Biology dergisinde yayınlanan çalışma, proteini 70’in üzerinde kanser hücre hattında test etti. Sonuçlar, AOH1996’nın “normal hücre üreme döngüsünü bozarak” kanser hücrelerini seçici bir şekilde öldürdüğünü ve bir sonraki aşamanın insanlarda klinik denemeyi ilerletmeyi amaçladığını kaydetti.

– Linda Malkas :

“PCNA, birden çok uçak kapısı içeren büyük bir hava yolu terminal merkezi gibidir. Veriler, PCNA’nın kanser hücrelerinde benzersiz bir şekilde değiştirildiğini gösteriyor ve bu gerçek, kanser hücrelerinde yalnızca PCNA biçimini hedef alan bir ilaç tasarlamamıza izin verdi”

 – . .D., City of Hope Moleküler Teşhis ve Deneysel Tedavi Departmanında profesör ve Moleküler Onkolojide MT & BA Ahmadinia Profesörü.:

“Kanser öldürücü hapımız, önemli bir havayolu merkezini kapatan, yalnızca kanser hücreleri taşıyan uçaklardaki tüm giriş ve çıkışları durduran bir kar fırtınası gibidir..

Sonuçlar ümit verici. AOH1996, hücre ve hayvan modellerinde bir monoterapi veya kombinasyon tedavisi olarak tümör büyümesini toksisiteye yol açmadan baskılayabilir. Araştırma amaçlı kemoterapötik şu anda City of Hope’ta insanlarda Faz 1 klinik denemesindedir.”

– Long Gu, Ph.D. Araştırma ve City of Hope Beckman Araştırma Enstitüsü’nde Moleküler Teşhis ve Deneysel Terapötikler Bölümü’nde doçent bir araştırma profesörü ekledi.

“PCNA’nın kanser hücrelerinde artan nükleik asit replikasyon hatalarının potansiyel nedenlerinden biri olduğunu keşfettik. Artık sorunlu alanı bildiğimize ve bunu engelleyebildiğimize göre, daha kişiselleştirilmiş, hedeflenmiş kanser ilaçları geliştirme sürecini anlamak için daha derine ineceğiz. “

Eleanor Noyce

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights