BİLİM ADAMI: UZAYLI SONDALARI DÜNYAYI ZATEN ZIYARET ETMIŞ!

BİLİM ADAMI: UZAYLI SONDALARI DÜNYAYI ZATEN ZIYARET ETMIŞ!

"Eğer uzay yolculuğu yapan uygarlıklar diye bir şey varsa, bu 3 milyar ya da 4 milyar yıl içinde bir yerlerde birisinin gelmiş olması ya da birisinin sonda göndermesi ihtimalin ötesinde değil."

♦BİLİM ADAMI, UZAYLI SONDALARININ DÜNYAYI ZATEN ZİYARET ETMİŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

“Tanımlanamayan anormal fenomenler” (UAP’ler) olarak adlandırılan resmi hükümet soruşturmalarıyla , dünya dışı temas kavramı hiç bu kadar yakın görünmemişti – ancak ne yazık ki, uğramak isteyen herhangi bir uzaylı için hâlâ büyük lojistik engeller var.

New York ve California’daki okullardan uzay uzmanları, Popular Mechanics ile uzaylı sondalarının en ince ayrıntılarına ilişkin röportajlarında akıllı yaşam arayışındaki temel gerilimi ortaya koydu.

Bir yandan Dünya’daki yaşam çok uzun zamandır uzaktan tespit edilebiliyor. Öte yandan, buraya bir sonda göndermeyi olağanüstü derecede zorlaştıracak her türlü sinir bozucu fizik gerçekleri var.

–    Rochester Üniversitesi astrofizik profesörü Adam Frank:

“Dünyanın 3 milyar yıldır biyolojik imzaları var…Eğer uzay yolculuğu yapan uygarlıklar diye bir şey varsa, bu 3 milyar ya da 4 milyar yıl içinde bir yerlerde birisinin gelmiş olması ya da birisinin sonda göndermesi ihtimalin ötesinde değil.”

Ancak, ET’ler ışık hızından daha hızlı seyahat etmelerine, bilimkurgu filmlerinde görülen ” warp-drive ” teknolojisinde ustalaşmalarına ya da solucan deliklerine erişmelerine yardımcı olacak beklenmedik yeni fizik yasalarını keşfetmedikçe, diye uyardı. mesafe inanılmaz bir engel olurdu..

–    Adam Frank:

“Işıktan hızlı giden her şey şu anda bilim kurgu çünkü fizik yasaları bunu yapamayacağınızı söylüyor…Işık hızı gidebileceğiniz kadar hızlıdır.”

Elmas Yağmuru

–   Kaliforniya Üniversitesi’nde mühendislik ve malzeme bilimi alanında yardımcı doçent olan Scott McCormack:

”Uzaylı uygarlıkların ışık hızından daha hızlı seyahat etmenin yolunu bulmayı başarsalar bile yine de tüm bu uzay çöpleriyle uğraşmak zorunda kalacaklar..”

Uzmanlık alanı uzaydaki gibi aşırı koşullara dayanabilen malzemeler olan UC Davis bilim insanının mantığına göre, ET’lerin elmas kadar sert veya elmastan daha sert ve çok daha dayanıklı uzay gemilerine ihtiyacı olacak..

 

–   McCormack:

“Bu darbelere direnmek için hem yüksek sertliğe (deforme olmaya karşı direnç) hem de yüksek kırılma dayanıklılığına sahip olacak bir malzemeye sahip olmak istiyorsunuz.. Bu hangi malzeme olabilir? Henüz bir cevabımız olduğunu sanmıyorum.”

Ancak Frank’in dediği gibi, bu kadar zaman geçtikten sonra , eğer orada biri varsa, büyük ihtimalle hem yalnız gezegenimizi fark etmiş hem de kontrol etmek için bir şeyler göndermiş olacaklarını düşünürdünüz. Yani, fikir birliği öyle görünüyor ki, aramaya devam etmeye değer.

♦Harvard’lı Bilim Adamı Örneklerin Uzaylı Uzay Aracı Olduğuna İlişkin Yeni Kanıtlar Sunuyor

“Bu, başka bir medeniyet tarafından yapay olarak yapılmış gezgin benzeri bir meteor olabileceği ihtimalini artırıyor.”

Harvard profesörü ve ünlü UFO avcısı Avi Loeb, okyanus tabanından elde edilen meteor parçalarının uzaylı teknolojisi olduğuna dair yeni kanıtlara sahip olduğunu iddia ederek, bunların kökenlerinin daha sıradan olduğunu iddia eden muhaliflere karşı geri adım atıyor.

–   Loeb:

”1970’lerde NASA tarafından güneş sisteminden çığlıklar atarak gönderilen gerçek bir çift sonda.. Bu, başka bir medeniyet tarafından yapay olarak yapılmış Voyager benzeri bir meteor olabileceği ihtimalini artırıyor”

Belki de en çok 2017 yılında güneş sistemimizden geçen yıldızlararası nesne ‘Oumuamua hakkındaki kışkırtıcı teorileriyle bilinmesine rağmen, Loeb’in son bulguları, Oumuamua’nın aksine, tek parça olmasa da Dünya’ya giden yolu bulan başka bir yıldızlararası tuhaflıkla ilgili.

IM1 olarak adlandırılan meteor, neredeyse on yıl önce Papua Yeni Gine yakınlarındaki Pasifik Okyanusu’na düştü, ancak Loeb, 2022’de Dünya’ya düştüğü bilinen ilk yıldızlararası nesne olduğunu doğrulayan çalışmalara öncülük edene kadar gözden kaçmıştı .

Astrofizikçi, yakın takipte geçen yıl nesneyi bulmak için okyanus tabanını taramak üzere bir keşif gezisi başlattı ve iddiasına göre, IM1’in bir tür nesne olabileceğini öne sürdüğü küresel metal parçalar veya “küreler” biçimindeki kalıntılarını buldu. uzaylı teknolojisinden.

Bazı bilim insanları, küreciklerin insan nükleer testlerinden kaynaklanan serpintilerin , hatta kömür külünün sonucu olduğunu çürüttü .

Loeb, Boston Halk Radyosu’na , şüphecileri susturmak için yeni bulgular yayınladığını söyledi ve ön baskı makalesinde kürenin bazı “kimyasal bileşimlerinin bilinen herhangi bir güneş sistemi malzemesinden farklı olduğu” sonucuna vardı.

–   Avi Loeb:

“Yaptığımız şey, periyodik tablodaki kömür külündeki 55 elementi bulduğumuz özel küreciklerle karşılaştırmaktı.. Ve kesinlikle çok farklı.. Bu görüşlere dayalı değil.. Ve elbette, eğer bu bilimsel sürecin bir parçası değilseniz ve gösterdiği ilgiyi kıskanıyorsanız, o zaman pek çok eleştiriye maruz kalabilirsiniz.”

Uzaylı yaşamına dair kanıt bulmak için neredeyse yorulmak bilmez arayışı burada bitmeyecek. UFO’larla ilgili kamuoyunun heyecanının doruğa ulaştığı bir yılın ardından Loeb, daha büyük parçalar bulmayı umarak Pasifik’e başka bir geri dönüş yolculuğuna hazırlanıyor .

Yine de okyanus tabanını tarayarak yaptığı tüm manşetlere rağmen Loeb, uzaylıları bulma konusunda en iyi seçeneğimizin gökyüzünde olduğuna inanıyor.

Özellikle, genellikle evrenin en uzak noktalarına odaklanan bilimsel meslektaşlarının, güneş sistemimizde ne olduğunu gözden kaçırmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

–   Avi Loeb:

“Bunu anlamanın en iyi yaklaşımı, bu nesnelerin ne olduğunu denetleyecek ve denetleyecek gözlemevleri inşa etmek gibi bilimsel bir çalışma yapmaktır.. Ve eğer bunlar kuşlarsa, uçaklar ya da Çin balonlarıysa, öyle olsun.Fakat bunu çözmemiz gerekiyor, bilim insanları olarak bu bizim vatandaşlık görevimizdir”

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights