OpenAI'NİN BİLE BUNU FARKETMİŞ OLMASI MÜMKÜN!

OpenAI'NİN BİLE BUNU FARKETMİŞ OLMASI MÜMKÜN!

OpenAI, bu hafta Sora adlı en son video yapay zeka modelini tanıttı ve gözlemcilerden ve medyadan coşkulu bir tepki aldı.

♦O “İnanılmaz” OpenAI Videosunda Kadının Ayaklarında Garip Bir Şey Oluyor

Bunu ilk izlediğinizde fark ettiniz mi?

OpenAI, bu hafta Sora adlı en son video yapay zeka modelini tanıttı ve gözlemcilerden ve medyadan coşkulu bir tepki aldı.

Tipik bir örnek: Şirketin web sitesinin üstüne yerleştirilen ilk örnek , sıcak parlayan neonlar ve hareketli şehir tabelalarıyla dolu bir Tokyo caddesinde yürüyen “şık bir kadının” tekerlekli izlenen fotoğrafı.

-Elbette, ilk başta etkileyici görünüyor; ancak bir dakikalık klip boyunca kadının bacaklarının ve ayaklarının hareketini yakından izlerseniz bazı ciddi kusurlar gün ışığına çıkıyor..

-16. ve 31. saniyeler civarında tüm bacakları ve ayakları birbiriyle hafifçe yer değiştiriyor.

-Cidden, şunu iyice düşünün: sol ve sağ bacağı tamamen yer değiştirmiş, bu da yapay zekanın insan anatomisini yalnızca yüzeysel düzeyde anlayabildiğini gösteriyor.

Başka bir insanın gözlerine bakma yönündeki doğal eğilimimiz bizi kandırdı mı?

Klibin şirketin web sitesindeki önemi göz önüne alındığında, OpenAI’nin bile bunu fark etmemiş olması mümkün.

 

Adil olmak gerekirse, Sora’nın yetenekleri, yapay zeka tarafından oluşturulan videonun önceki örnekleriyle karşılaştırıldığında önemli bir sıçramadır..

-Will Smith’in bir kase spagettiyi şımarttığı ve korkunç bir şekilde onunla birleştiği korkunç yapay zeka klibini hatırlıyor musunuz ?

Şirketin son gösterisi şaşkınlıkla karşılanırken (manşetler ağırlıklı olarak OpenAI’nin Sora örneklerini “fotogerçekçi” olarak nitelendirdi ve Ars Technica, herhangi bir ortak gerçeklik duygusu üzerindeki yansımaları konusunda uyardı ), üretken yapay zekanın sınırlamaları hala açık.

 

Aynı zamanda önemli olan nerede olduğumuz değil. Her zaman olduğu gibi, gittiğimiz yer orası; günümüzün en iyi demoları hala kusurlu olsa bile, OpenAI gibi şirketleri dikkatli hareket etmeye teşvik etmeliyiz.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights