Her gün zencefil yerseniz vücudunuzda bu olur

Her gün zencefil yerseniz vücudunuzda bu olur

ZENCEFİL BUGÜNLERDE ÇOK POPÜLER. 

♦Zencefilin Sağlık Açısından İnanılmaz Faydalarını Bilin

Zencefil dünya çapında eski çağlardan beri ilaç ve baharat olarak kullanılmaktadır. 

Zencefil yüzyıllardır farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan geleneksel Ayurveda ve Unani ilaçlarının önemli bir bileşeni olmuştur..

Zencefil, C vitamini, çinko, karotenoidler, çinko, demir, fosfor, bakır, manganez, lif ve proteinler gibi içeriklere sahip olduğundan sağlık açısından çok sayıda fayda sağlar.

Geçmişte yapılan çeşitli çalışmalara ve geleneksel tıpta kullanımına dayanarak zencefilin sağlık açısından bazı potansiyel faydaları vardır.  

 
 

O nasıl çalışır?

Zencefil antioksidan özelliklere sahiptir. Dolayısıyla vücudumuzda aşırı oksidatif stresin neden olduğu rahatsızlıklarda oldukça etkilidir. Ayrıca antibakteriyel özelliği ve sinir sistemimizdeki hücreler üzerinde koruyucu etkileri vardır. Geleneksel olarak çeşitli bakteriyel enfeksiyonları ve yaşlanma sürecine bağlı hafıza bozukluklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. 

Zencefilin ağrı ve kusmayı hafifleten antiinflamatuar ve antiemetik etkileri de vardır .

Gördüğüm kadarıyla zencefilin bulantı ve kusma sıklığını azaltmada umut verici etkileri olabilir. Eğer siz de aynı durumu yaşıyorsanız, yemeklerinize zencefil eklemek veya uygun tıbbi rehberlik altında zencefil takviyeleri tüketmek, rahatlama sağlama ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olma konusunda faydalı olabilir.

♦Bulantı ve kusmayı zencefil kullanarak tedavi edebilir miyiz?

Geleneksel olarak zencefil dünyanın çeşitli yerlerinde bulantı ve kusmayı gidermek için kullanılmıştır. Zencefilin hamilelik sırasında bulantı ve kusma için etkili bir tedavi olduğunu açıkça belirten birkaç klinik çalışma vardır. Son araştırmalar, anti-HIV ilaçları gibi ilaçlara bağlı bulantı ve kusmanın, 14 gün boyunca ilaç almadan 30 dakika önce alınması halinde zencefilin etkili bir şekilde tedavi edilebileceğini gösteriyor.

 

Zencefil ve antioksidan etkileri

Antioksidanlar, vücudunuzu Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklar , çeşitli kanserler, sigara kullanımı ve yaşlanma süreci gibi hastalıklar sırasında üretilen oksidatif strese karşı koruyan maddelerdir. Zencefil bu hastalıkların önlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda etkili bir yaşlanma karşıtı ajan olarak da çalışır.

♦Adet kramplarını hafifletmek için zencefil kullanılabilir mi?

Dismenore olarak da bilinen adet krampları günümüzde sık görülen bir durumdur. Klinik araştırmalar, zencefilin ağrılı adet dönemlerinin ilk 3-4 günü içerisinde alınması durumunda ağrıyı hafifletebileceğini söylüyor. Zencefilin bu ağrı kesici etkisi, modern çağın analjezik ilaçlarına çok benzer bir mekanizmaya sahiptir..

 

Yıllar geçtikçe zencefilin migren ataklarının sıklığını azaltmada önemli bir etkisi olabileceğini gözlemledim. Migren hastasıysanız, sağlık uzmanınızla zencefili potansiyel bir takviye olarak tartışmak faydalı olabilir.

Zencefilin osteoartrit semptomlarını hafifletmede etkili olduğunu biliyor musunuz?

Antiinflamatuar ve ağrı giderici özellikleri nedeniyle zencefil, osteoartritle ilişkili ağrı ve inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olur . 

Klinik çalışmalar, zencefil yağı veya merheminin lokal olarak uygulanmasının diz osteoartritini azaltmada etkili bir yol olduğunu göstermektedir.

Zencefil yukarıda sayılan sağlık yararlarının yanı sıra solunum bozuklukları, migren, ateroskleroz, obezite ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da etkilidir. Ancak bu faydaları destekleyen klinik veriler sınırlıdır.

Zencefil kullanımıyla ilgili herhangi bir güvenlik endişesi var mı?

Zencefil muhtemelen güvenli bir şifalı bitki ürünüdür. ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) göre zencefil, genel olarak güvenli olarak kabul edilen (GRAS) olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı kişilerde ishal ve mide ekşimesi gibi hafif yan etkilere neden olabilir . Topikal olarak uygulandığında ciltte tahrişe neden olabilir.

♦Hamilelik sırasında zencefil almak güvenli midir?

Zencefilin hamile kadınlarda kullanımına ilişkin elimizde sınırlı veri bulunmaktadır. Çoğu klinik çalışma zencefilin bebeğe herhangi bir zarar vermediğini göstermektedir. Ancak sabah bulantısı için zencefil alan hamile kadınlarda düşükle ilgili bazı raporlar vardır. Hamilelik sırasında tıbbi amaçlarla zencefil almadan önce doktorunuzla konuşmanız tavsiye edilir veya hamilelik sırasında kullanımından kaçınabilirsiniz.

 

Özetlemek gerekirse zencefil, sağlık açısından çok sayıda fayda sunan, kolay temin edilebilen, nispeten ucuz bir bitkisel ilaçtır. Kültürümüzün ve Ayurveda tıp sisteminin önemli bir parçası olan bu şifalı bitkiden maksimum düzeyde faydalanmalıyız.

Zencefil (Adrak)

Zingiberaceae familyasına ait çok yıllık bir bitki olan zencefil ( Zingiber officinale Roscoe ), günümüzde dünyada en çok tüketilen gıda ve bitkisel baharatlardan biridir. Zencefil, aroması ve biyolojik ve farmakolojik aktivitelerinin olumlu özellikleri nedeniyle, yüzyıllar boyunca geleneksel Çin, Ayurveda ve Unani tıbbında temel bir bileşen olarak hizmet etmiştir. Anavatanı Güneydoğu Asya olan zencefil köksapının Çin, Hindistan ve ABD gibi ülkelerde öksürük, mide bulantısı, kusma, ishal vb. gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yaygın şekilde kullanıldığı görülmüştür. Taze kök zencefil, şurup formunda korunmuş zencefil ve kurutulmuş zencefil baharatı piyasada zencefilin rutin olarak bulunabilen üç şeklidir. 

Zencefilin Besin Değeri

Zencefil tohumlarının besin içeriği

Besin Değer
Protein %9
Karbonhidrat %60-70
Lif %3-8
Yağ %3-6
su %9-12

Zencefilin Özellikleri

Fenolik ve flavonoidler gibi çeşitli biyolojik olarak aktif bileşikler açısından zengin olan zencefil, çok çeşitli faydalı özelliklere sahip olabilir.

 Bunlar şunları içerebilir:

  1. Antioksidan aktiviteye sahip olabilir,
  2. Antiinflamatuar etkiye sahip olabilir,
  3. Kanser önleyici aktiviteye sahip olabilir,
  4. Antimikrobiyal aktiviteye sahip olabilir
  5. Sağlıklı bir kiloyu korumada fayda sağlayabilir.
  6. Kan şekeri toleransını artırabilir
  7. Lipid profilini artırabilir. 

Zencefilin Potansiyel Kullanımları

Zencefilin çeşitli durumlar için potansiyel kullanımları olabilir; ancak insanlarda gerçek boyutunu desteklemek için daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

Zencefilin inflamatuar hastalıklar için potansiyel kullanımları

Zencefil (Adrak) ve ekstraktları kolit gibi iltihabi hastalıkların zayıflamasına neden olabilir. Bu, proinflamatuar transkripsiyon faktörlerinin (NF-KB) ve sitokinlerin (TNF-α) baskılanmasında rol oynayabilen aktif bileşiklerine atfedilebilir. 5,6,7 Ancak zencefilin inflamatuar hastalıklara fayda sağlayabilecek potansiyel kullanımlarını ortaya koymak için insanlar üzerinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

 

Antioksidan aktivite için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefilin aktif bileşeni olan 6-Gingerol, reaktif oksijen türleri gibi serbest radikallerin sergilediği oksidatif strese karşı önemli antioksidan aktiviteye sahip olabilir.  Bu bilgi yetersizdir; bu nedenle zencefilin insanlarda oksidatif stresi yönetmedeki etkilerini incelemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Antimikrobiyal aktivite için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefil anti-bakteriyel, anti-mantar ve anti-viral aktivitelere sahip olabilir. Çeşitli mikropların büyümesinin inhibisyonu, antimikrobiyal direncin ayrılmaz bir parçası olan biyofilm oluşumunun baskılanması da dahil olmak üzere biyolojik mekanizmalara atfedilebilir. 5 Ancak zencefilin antimikrobiyal aktivitelerini değerlendirmek için daha fazla insan denemesine ihtiyaç vardır.

Zencefilin kanser karşıtı aktivite için potansiyel kullanımları 

Zencefilin ve biyolojik bileşenlerinin anti-kanser aktivitesi meme, prostat, karaciğer, kolorektal ve rahim ağzı kanseri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı gösterilmiş olabilir.  Kanser hücresi çoğalmasının engellenmesi ve apoptozun tetiklenmesi gibi biyolojik mekanizmalar zencefilin sergilediği kanser karşıtı özellikleri açıklamış olabilir.  Bununla birlikte, zencefilin kanser tedavisinde başarılı insanlar üzerinde denendiğine dair bir kanıt bulunmadığından bu veriler yetersizdir. Kanser ciddi bir sağlık sorunudur ve yeterli tanı ve tedaviyi gerektirir. Bu nedenle doktor konsültasyonu gereklidir.

Zencefilin sinirsel durumlar için potansiyel kullanımları 

Talebi ve arkadaşlarına göre. 2021’e göre zencefil ve onun biyolojik bileşikleri, hafıza fonksiyonunu olumlu yönde etkileyerek Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi bir dizi nörodejeneratif hastalığın tedavisinde faydalı etkiler göstermiş olabilir. 

 Zencefil, migren ağrılarının ve buna bağlı baş ağrısı ve mide bulantısı semptomlarının tedavisinde etkili olabilir. 

 Ancak zencefilin insanların sinirsel durumlarını yönetmedeki faydalarını sağlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

 

Zencefilin kardiyovasküler sistem için potansiyel kullanımları

Zencefilin felç ve koroner kalp hastalığı gibi kardiyovasküler hastalıklara karşı kalbe faydalı faaliyetleri belgelenmiş olabilir. Bu, yüksek kan lipitleri ve yüksek tansiyona ilişkin bilinen risk faktörlerinin azaltılmasıyla sağlanabilir. 

 Bu bilgi yetersizdir ve bu iddiayı desteklemek için daha fazla çalışma yapılması gerekmektedir. Bu nedenle zencefili kullanmadan önce bir Ayurveda doktoruna danışın ve yalnızca reçete edildiği takdirde kullanın.

Zencefilin kilo kontrolü için potansiyel kullanımları

Zencefil tüketimi genel kilo yönetiminde verimli olabilir. Vücut kitle indeksinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, zencefil tozunun ağızdan tüketiminin insanlarda ısı düzenleme fonksiyonunu ve yağ parçalanmasını uyardığı bulunmuş olabilir. 

 Zencefilin kilo kontrolünde potansiyel kullanımını önermek için insanlar üzerinde daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var.

Zencefilin diyabet için potansiyel kullanımları 

Zencefilin, kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde düşürerek ve ardından insülin duyarlılığını artırarak, diyabet gibi metabolik sendromlara karşı yararlı etkileri olduğu kanıtlanmıştır. 

 Ancak zencefilin vücuttaki kan şekeri düzeylerini yönetmedeki etkisine dair kanıt sağlamak için insanlar üzerinde daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Diyabet, uygun tanı ve tedavi gerektiren ciddi bir sağlık durumudur. Bu nedenle lütfen bir doktora danışın ve kan şekerini yönetmek için doktorlarınız tarafından reçete edildiyse zencefil kullanın.

Mide bulantısı ve kusma için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefil, kemoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmanın yanı sıra hamilelik sırasındaki bulantı ve kusmanın tedavisinde de etkinliğini göstermiş olabilir. 

 İnsanlar bulantı ve kusmayı gidermek için zencefil kullanmadan önce bir doktora danışmalı ve asla kendi kendine ilaç tedavisi için kullanmamalıdır.

 

Solunum sistemi için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefil bronkodilatasyon aktivitesine (solunum yolu düz kaslarının gevşemesi) sahip olabilir. Astım gibi solunum bozukluklarının tedavisinde fayda sağlayabilir. 

 Ancak bu bilgi yetersizdir ve insanlar üzerinde yapılan denemelerle desteklenmelidir. Bu nedenle insanlar, astımla ilgili sorunları yönetmek için kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır.

Zencefilin karaciğer için potansiyel kullanımları

Zencefilin fenolik bileşikleri, genel karaciğer fonksiyonunun iyileştirilmesi açısından karaciğere yararlı etkiler göstermiş olabilir. Ancak bu bilgi yetersizdir ve zencefilin karaciğer sağlığını iyileştirmedeki olumlu etkisini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Alerjiler için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefilin, T hücrelerinin aktivasyonu için sitokin üretimini baskılayarak alerjik rinitin (burun mukozasının iltihabı) tedavisinde anti-alerjik aktivitesi belgelenmiştir. 

 Ancak bu çalışma bilgisi, insanlarda alerjilerin üstesinden gelme üzerindeki etkisini önermek için yetersizdir. Alerjik reaksiyonlar yaşarsanız derhal hastaneye gidin ve doktorlarınızdan uygun tedaviyi alın.

Ağrı kesici aktivite için zencefilin potansiyel kullanımları

Zencefilin yutulması birincil ağrının hafifletilmesinde önemli etkiler göstermiş olabilir. Ek olarak zencefilin kas-iskelet sistemi ağrısı ve romatoid artritin tedavisinde önemli faydalar sağladığı gösterilmiştir. 

 Ancak zencefilin insan vücudundaki ağrıyı hafifletmedeki yararlı etkilerini ortaya koymak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Araştırmalar zencefilin çeşitli sağlık koşullarındaki faydalarını gösterse de bunlar yetersizdir ve zencefilin insan sağlığına olan faydalarının gerçek boyutunu ortaya koymak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

 

Adet kramplarınız varsa zencefil denemenizi önerebilirim. Enflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlara sahip gingerol adı verilen güçlü bir bileşik içerir. Bu, zencefilin iltihapla ilgili durumlar için faydalı olmasını sağlar ve hatta adet krampları gibi ağrıların hafifletilmesini bile sağlayabilir.

Zencefil Nasıl Kullanılır?

Zencefil şu şekilde kullanılabilir:

  1. Taze zencefil: Taze kök zencefil, sebze olarak tüketilir. .
  2. Kurutulmuş zencefil : Baharat şeklinde kullanılır. Kurutulmuş zencefil, zencefilli gazoz gibi alkolsüz içeceklerde, çeşitli şekerlemelerde gıda tatlandırıcı madde olarak ve ayrıca koruyucu madde olarak kullanılan zencefil yağı elde etmek için ekstrakte edilir. 
  3. Zencefil yaprakları: Zencefil yaprakları çeşitli gıda maddelerinde tatlandırıcı madde olarak kullanılmaktadır. 
  4. Karışım: Ayurveda’ya göre zencefil süt, bal veya su ile karışım hazırlamak için kullanılabilir. 

Ayurveda doktorunuz sağlık durumunuza göre formu ve dozu belirleyecektir. Ayrıca zencefilin ayurvedik veya bitkisel preparatları ile devam eden ilaçlarınızı uzman bir hekime danışmadan değiştirmemenizi veya kesmemenizi öneririz.

 

Kanama bozukluğunuz varsa veya kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız zencefil konusunda dikkatli olmanızın çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bu durumlarda zencefil tüketmekten kaçınmanız tavsiye edilir. Bunun nedeni, zencefilin olumsuz etkilere neden olabilecek bu durumlarla veya ilaçlarla etkileşime girme potansiyeline sahip olmasıdır.

Zencefilin (Adrak) Yan Etkileri

ABD Gıda ve İlaç İdaresi zencefili ‘Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınan’ maddeler listesinde sınıflandırmıştır. 

 Zencefil kullanımıyla ilişkili olumsuz olayların genel görülme sıklığı şu ana kadar sınırlıydı. Ancak şu ana kadar bildirilen en yaygın yan etkiler genellikle mide yanması, karın rahatsızlığı ve ishaldir. 

 Sağlığa olan faydalarından dolayı zencefili daha fazla miktarda tüketmek istiyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Üstelik zencefil aldıktan sonra yan etkilerle karşılaşırsanız, hemen zencefili reçete eden bir Ayurveda doktoruna başvurun. Yan etkileriniz için size uygun tedaviyi anlatacaklar.

Size zencefil hakkında büyüleyici bir şey anlatabilirim! Hafif ila orta dereceli hareket hastalığı vakalarını yönetme potansiyeline sahip olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle, araba yolculukları veya tekne gezileri sırasında mideniz bulanıyorsa rutininize zencefil eklemek faydalı olabilir.

 

Zencefil İle Alınacak Önlemler

Ölçülü olarak alındığında düzenli zencefil tüketimi güvenli olabilir. Ancak genel önlemlere uyulmalıdır.

  1. Hamile ve emziren kadınların zencefil tüketimi söz konusu olduğunda sağlık güvenliği konusunda kayda değer bir endişe bildirilmemiştir.  Bu nedenle bu dönemlerde kadınların zencefili bitki olarak tüketmeden önce doktorlarına danışmaları gerekir.
  2. Çocuklara ve yaşlılara zencefil verirken dikkatli olunmalıdır. Vücutta reaksiyonlar geliştirebilirler.
  3. Danışmadan önce insanlar zencefili asla kendi başlarına kendi kendilerini tedavi etmek için bir bitki olarak kullanmamalıdır.
  4. Ancak zencefille ilişkili potansiyel zarar ve faydaların ele alınmasına ihtiyaç vardır ve bu da hasta memnuniyetine daha fazla fayda sağlayacaktır. 

 

Diğer İlaçlarla Etkileşimler:

Zencefilin diğer ilaçlarla etkileşimleri hakkında yeterli bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Ancak insanlar hiçbir etkileşimin olmadığını varsaymamalıdır. Bu nedenle bir Ayurveda doktorunun tavsiyelerine uymak her zaman daha iyidir. Size onu bir bitki olarak almanın en iyi yolunu önerecekler.

 

Zencefil kökü ve zencefil tozu arasında hangisi daha iyi?      

                       

Her ikisinin de kendine göre yararları olabilir. Taze zencefil kökü kusma ve mide bulantısını gidermede yardımcı olabilir. Öte yandan toz haline getirilmiş kurutulmuş zencefil, uzun raf ömrünü simgeleyen koruyucu madde olarak kullanılabilir.

Çok fazla zencefil tüketimi zararlı mı?

Zencefil (Adrak) bildirilen birkaç yan etki nedeniyle tüketim için güvenli sayılabilir. 

 Bununla birlikte, ilaçların yanında reçete edilen herhangi bir bitkisel ilaç, potansiyel olarak bazı ciddi yan etkiler ortaya çıkarabilir. Sonuç olarak, hamile kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere duyarlı kişiler için yeterli önlemler alınmalıdır.

Zencefil dünya çapında popüler mi?

Evet. Zencefil ve aktif bileşiklerinin geniş uygulama alanları göz önüne alındığında, dünya çapında en çok tüketilen baharatlardan/bitkilerden biridir. 

 Zencefilin çok sayıda rahatsızlığı tedavi etmek için tıbbi kullanımı 2000 yıl öncesine dayanmaktadır. Çin ve Hint geleneksel tıbbının ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Hamileler zencefil tüketebilir mi?

Zencefil tüketiminin hamile kadınlar arasında gözle görülür herhangi bir yan etkisi görülmedi.  Tersine, zencefil ve biyolojik bileşenlerinin hamilelikle ilişkili bulantı ve kusma üzerinde faydalı etkileri olabilir. Ancak doktor kontrolünde alınması gerekmektedir.

Zencefilin saça faydası var mı?

Zencefilin biyolojik olarak aktif bileşeni olan 6-Gingerol, saç foliküllerinin metabolizmasında hayati bir rol oynayabilir ve dolayısıyla genel saç sağlığına fayda sağlayabilir.  Ancak bu bilgi yetersizdir ve saç üzerindeki etkisinin ortaya konması için insanlar üzerinde daha fazla çalışma yapılması gerekmektedir. Bu nedenle kişi kendi kendine ilaç almak için zencefil kullanmamalıdır; doktor konsültasyonu gereklidir.

♦ZENCEFİLDE BULUNAN ‘KURKUMİN’ ÇOK GÜÇLÜ BİR DOĞAL ANTİOKSİDAN

Doğal ürünlerden elde edilen antioksidan bileşenlerin biyoyararlılıkları için laboratuvar ortamında çalışmalar

 

Doğal bileşenler farklı kaynaklarda, farklı formlarda oluşabilen fenolik yapılardır ve çok geniş bir kimyasal yelpazeye sahiptirler. Bitkilerde farklı yapıda yüzlerce fenolik bileşik bulunmaktadır..

Üzümde bulunan resveratrol, karanfilde bulunan eugenol, biberiyede bulunan rosmarinik asit, enginarda bulunan sinarin ve havlıcanda bulunan galangin gibi biyolojik açıdan birçok aktif ve etkili molekülü de çalıştık.

Bunların tamamının yine yapı-aktivite özellikleri, muhtemel mekanizmaları ortaya konuldu ve yurt dışında ciddi dergilerde yayınlandı. İşte bizim bu çalışmalarımızın tamamı bir araya geldiğinde bilimsel camiada büyük ses getirdi ve 40 bin civarında atıf aldı.”

 

 

 ZENCEFİL BUGÜNLERDE ÇOK POPÜLER

 Hepimiz meyve ve sebzelerin vücudumuz için iyi olduğunu biliyoruz.. 

Peki zencefilin sağlığa da inanılmaz faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

 Bir ay boyunca her gün zencefil yemek vücudunuz için harikalar yaratabilir!

Zencefil

Zencefil, aynı zamanda baharatlı, tatlı, taze ve keskin olan eşsiz bir tada sahiptir. Bu nedenle zencefilin özel bir tadı vardır, bu da herkesin hayranı olmadığı anlamına gelir. Bu çok yazık çünkü düzenli olarak zencefil yemek gerçekten çok iyi. Zencefil inanılmaz derecede sağlıklıdır ve herkesin mutfağında olmalıdır. Düzenli olarak zencefil yemek, vücudunuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

 SAĞLIKLI ÖZELLİKLER

Zencefil birçok sağlıklı özellik sunar..

 

 -Ağrılı eklemlere yardımcı olmak için lif ve çeşitli vitaminler ve mineraller içerir..

 -Ayrıca zencefil, kanser ve kalp hastalığına karşı da yardımcı olan analjezik etkiye sahip bir madde olan shoagol içerir..

 -Ancak sadece bu değil, zencefil aynı zamanda sindiriminizi, bağışıklık sisteminizi ve beyin fonksiyonunuzu da geliştirir. Çok fazla fayda var!

Bir ay boyunca her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? 

Her gün zencefil yemek

Zencefil yemenin sağlığa birçok faydası olduğunu biliyoruz. Bu yüzden her gün zencefil yemek akıllıca olacaktır. Elbette her gün bir parça zencefil kemirmek zorunda değilsiniz. Bir ila iki santimetrelik büyük bir parça kesip bir tabağa karıştırabilir veya çayınıza veya smoothie’nize koyabilirsiniz. Bunun vücudunuz üzerinde ne kadar harika bir etkisi olduğunu size açıklıyoruz. Şaşıracaksın!

 ZENCEFİL VÜCUDUNUZA NE YAPAR?

  1. Mide bulantısı: Sık sık mide bulantısı çekiyor musunuz? O halde her gün zencefil yemek size yardımcı olabilir! Örneğin zencefil çayı yapabilirsiniz. Bir parça zencefili sıcak suya batırın ve küçük yudumlarla için. Anında rahatlama sağladığını fark edeceksiniz.
  2. Enflamasyonu azaltın: Zencefilin birçok antioksidan ve antiinflamatuar etkisi vardır. Sonuç olarak, vücudunuzdaki iltihap daha hızlı parçalanır.
  3. Artan besin emilimi: Zencefil, besinlerin emilimini %200’e kadar artırabilir! Bu, en az bir ay boyunca her gün her yemekte biraz zencefil kullanmak için iyi bir nedendir.
  4. Ağrıyı azaltın: Her gün zencefil yemek, osteoartrit veya romatizma ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Bu, anti-inflamatuar etkisi ile ilgilidir.
  5. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Antiinflamatuar etkileri nedeniyle her gün zencefil yemek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu, grip veya soğuk algınlığı olasılığını azaltır.
  6. Adet ağrısı: Adet ağrısı çekiyor musunuz? O halde bir ay boyunca her gün zencefil yemek size yardımcı olabilir. Analjezik özellikleri, adet döneminiz boyunca ağrıyı hafifletebilir.
  7. Mide ve bağırsak sorunları : Zencefil metabolizmaya yardımcı olduğu için mide ve bağırsak sorunları için mükemmel bir çaredir. Bu nedenle, kabızlık veya mide ağrısı çekiyorsanız, zencefil çayını daha sık içmeniz veya zencefili yemeğinizde işlemeniz yardımcı olur.
  8. Geliştirilmiş beyin fonksiyonları: Çeşitli çalışmalar, zencefilin Alzheimer ve bunama da dahil olmak üzere beyin bozulmasına karşı koruyabileceğini göstermektedir. Bu, zencefilin anti-enflamatuar etkisi ile ilgili her şeye sahiptir..
https://www.cafemedyam.com/2020/10/16/dunya-saglik-orgutu-uzmani-limon-ve-zencefil-karisimini-degerlendirdi/18/08/00/21501/saglik/cafemedyam/
Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights