Uzmanlar ağız sağlıkları adına kaçındıkları ortak alışkanlık ve davranışları ortaya koyuyor.

Diş Hekimlerinin Dişlerine Asla Yapmayacağı 9 Şey
Diş Hekimlerinin Dişlerine Asla Yapmayacağı 9 Şey

Düzenli olarak fırçalamak, diş ipi kullanmak ve diş hekimini ziyaret etmek ; hepimiz iyi diş hijyeninin temellerini biliyoruz.

 Ancak onları bilmek ve sürdürmek iki farklı şeydir..

-Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 30 yaşın üzerindeki kişilerin yaklaşık %50’sinde diş eti hastalığı belirtileri var ve yetişkinlerin %26’sında tedavi edilmemiş çürükler var .

Dişleriniz veya diş etlerinizle ilgili sorunların olması alışılmadık bir durum değildir ve diş hekimleri bazı ağız sağlığı sorunlarının arkasında belirli yaşam tarzı faktörlerinin olabileceğini söylüyor.

Aslında yaygın davranışlar, iyi ağız hijyeninin faydalarını ortadan kaldırabilir ve muhtemelen bazılarından siz de suçlusunuz.

Aşağıda diş hekimleriyle, tavsiye ettikleri ve asla kendilerinin yapmayacağı, dişe zarar veren alışkanlıklar ve davranışlar hakkında konuştuk…

♦ 1. Buz çiğnemezler

Peterson , buzun dişlerinizi kırabileceğini çünkü sadece sert değil, aynı zamanda soğuk olduğunu da belirtti. Özellikle dolgu yaptıran kişilere zarar verebilir.

–   Minnesota Üniversitesi’nde diş hekimliği klinik doçentlerinden Dr. Natalie Peterson:

“Aklıma ilk gelen şey buz çiğnemekti.. Birçok insan bunu düşünmüyor ancak içeceklerindeki buzu çiğniyor ve bunun verebileceği zararı düşünmüyorlar..Buz çiğneme düşüncesi beni ürpertiyor”

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights