D Vitamini İnsan Yaşlanmasını Yavaşlatmanın Sırrı Olabilir mi?

D Vitamini İnsan Yaşlanmasını Yavaşlatmanın Sırrı Olabilir mi?

Bazı insanlar için bu kutsal kâsedir: Yıllar geçmesine rağmen yaşlanmayı nasıl yavaşlatabiliriz veya vücudumuzun biyolojik saatini nasıl geri alabiliriz ? D vitamini , genellikle yaşlandıkça eriyen veya zayıflayan kas ve kemik oluşumu için önemli olduğundan uzun süredir tercih edilen bir aday olmuştur . Araştırmalar yeterli D vitamini eksikliğinde kişilerin yaşa bağlı kas kaybı ve düşme riskinin arttığını gösteriyor.

D Vitamini İnsan Yaşlanmasını Yavaşlatmanın Sırrı Olabilir mi?

Bazı insanlar için bu kutsal kâsedir: Yıllar geçmesine rağmen yaşlanmayı nasıl yavaşlatabiliriz veya vücudumuzun biyolojik saatini nasıl geri alabiliriz ?

Ve eğer bu günlük bir hap almak kadar basitse, o zaman daha da iyi.

D vitamini , genellikle yaşlandıkça eriyen veya zayıflayan kas ve kemik oluşumu için önemli olduğundan uzun süredir tercih edilen bir aday olmuştur .

Araştırmalar yeterli D vitamini eksikliğinde kişilerin yaşa bağlı kas kaybı ve düşme riskinin arttığını gösteriyor.

-Peki D vitamini takviyesi almak bu düşüşü yavaşlatmaya, hatta tersine çevirmeye yardımcı olur mu?

Tıpkı yaşlanmanın kendisi gibi, bu da karmaşık.
İtalyan araştırmacıların yeni bir incelemesi, bildiklerimizi özetlemek için kanıtları araştırdı.

Yaşlanmanın biyolojik düzeyde neye benzediğinden başlayarak kısa bir özet geçelim.

   -Yaşlanmanın ayırt edici özellikleri, daha kısa telomerler, kararsız genler, DNA’mızdaki moleküler işaretler ve kronik iltihaplanma dahil olmak üzere uzun bir hücresel değişiklik listesi oluşturur .

-Ancak İtalya’daki Perugia Üniversitesi’nde geriatri uzmanı olan Carmelinda Ruggiero ve meslektaşlarının makalelerinde açıkladığı gibi, bu işaretler “inanılmaz derecede karmaşık ve birbiriyle oldukça ilişkili” süreçlerdir ve tespit edilmesi fiziksel güç ve hareketlilikteki genel bir düşüş kadar kolay değildir.

Klinisyenler onlarca yıldır osteoporozlu kişilere ve kemik kırıklarını önlemeye yardımcı olmak için D vitamini takviyeleri önermektedir çünkü D vitamini eksikliği bu durumlarla bağlantılıdır .

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights