Guinness Dünya Rekorları'ndan yapılan açıklamaya göre Pepper X dünyanın en acı biberidir .

Pepper X: Dünyanın yeni bir en acı biberi var

Pepper X, önceki rekorun sahibi Carolina Reaper‘ı bir milyon Scoville ısı ünitesiyle yaktı..

-Guinness Dünya Rekorları’ndan yapılan açıklamaya göre Pepper X dünyanın en acı biberidir .

-Biber, jalapenodan yaklaşık 500 kat daha sıcaktır.

-Bodur, yeşilimsi sarı biber, 2,69 milyon Scoville ısı birimini (SHU) ölçer..

SHU, bitkideki biberleri acı hale getiren kimyasal bir tahriş edici olan kapsaisinoidlerin konsantrasyonuna dayanan bir baharatlılık ölçeğidir ..

Pepper X, bir önceki rekorun sahibi Carolina Reaper’ı yaklaşık bir milyon SHU kadar geride bıraktı..

 

Pepper X, Carolina Reaper’ı dünyanın en acı biberi olarak tahtından indirdi

Pepper X' artık resmi olarak dünyanın en sıcak biberidir ve ortalama 2.693.000 Scoville Isı Birimi (SHU) puanına sahiptir.
Pepper X’ artık resmi olarak dünyanın en sıcak biberidir ve ortalama 2.693.000 Scoville Isı Birimi (SHU) puanına sahiptir.

Carolina Reaper’ı dünyanın en acı biberi olarak tahtından indirdi

Pepper X’ artık resmi olarak dünyanın en sıcak biberidir ve ortalama 2.693.000 Scoville Isı Birimi (SHU) puanına sahiptir..

 

Ortalama 1,64 milyon SHU ile önceki rekor sahibi Carolina Reaper'ı da yaratan Puckerbutt Pepper Company'nin (ABD) kurucusu Ed Currie tarafından yetiştirilmektedir .
Ortalama 1,64 milyon SHU ile önceki rekor sahibi Carolina Reaper’ı da yaratan Puckerbutt Pepper Company’nin (ABD) kurucusu Ed Currie tarafından yetiştirilmektedir .

 

Pepper X’in heyecan verici Scoville puanı, son dört yıldaki örnekleri kullanarak testler yapan Güney Carolina’daki Winthrop Üniversitesi tarafından hesaplandı. Bağlam açısından, bir jalapeno 3.000 ila 8.000 SHU civarındadır.

 

Scoville ölçeği, biberlerin baharatlılığını ölçmek için kullanılır. Acı biberin aktif bileşeni olan ve insan dokusuyla temas ettiğinde yanma hissine neden olan kapsaisin konsantrasyonuna dayanmaktadır.

biber x sertifikasıyla birlikte

Yaygın olarak kabul edilen bir inanış, biberi sıcak yapan şeyin tohumları olduğudur. Ancak kapsaisin, tohumları tutan doku olan plasentada bulunduğundan bu doğru değildir..

 

Pepper X’in dış kısmında birçok kıvrım ve çıkıntı var, bu da plasentanın büyümesi için içeride daha fazla alan olduğu anlamına geliyor..

-Ed, çiftliğinde Pepper X’i 10 yılı aşkın bir süre boyunca yetiştirdi ve kapsaisin içeriğini artırmak için onu en sıcak biberlerinden bazılarıyla melezleştirdi..

First We Feast videosunda “Çaprazlamaya başladığımızda, tadını gerçekten sevdiğim iki biber vardı ama ikisi de damak tadıma yetecek kadar sıcak değildi” dedi .

Pepper X dünyadaki en acı biberdir

Yepyeni biber türleri yaratmak çok sabır gerektirir. İlk nesildeki bitkiler ebeveynlerinin özelliklerinin çoğunu taşırken, istenen özelliklerin seçici yetiştirme yoluyla ortaya çıkması birkaç yıl alabilir ve melezlerin öngörülebilir özellikler ve tutarlı meyvelerle stabil hale gelmesi yaklaşık 10 nesil alır..

 

Ed, her yıl 100’den fazla çaprazlama yapıyor ve yalnızca bir veya iki tanesinin 10 yıllık gelişim döngüsünü tamamlayacağını umuyor.

bir tabakta biber x

“Aradığımız kapsaisinoidlerin yüksek indeksleri gibi arzu edilen özellikleri elde edersek, o zaman yola devam edeceğiz. Eğer işe yaramazsa, her şeye yeniden başlamak zorundayız ve bu çok zaman alıcı, çok uzun bir süreç,” dedi

Bu nedenle Ed şimdiden bir sonraki potansiyel rekor kırıcısı üzerinde çalışıyor..

Pepper X , Carolina Reaper’dan 10 yıl sonra dünyanın en acı biberi unvanını alırken , Pepper X’in tahttan indirilmesi için bir on yıl daha geçmesi gerekecek mi?

biber x sertifika sunumu

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights