İNSANLAR İDEAL UYKU DAVRANIŞLARINA SAHİPSE, DAHA UZUN YAŞAMA OLASILIKLARI DAHA YÜKSEK.

🔵 İYİ UYUYAN ERKEKLER, UYUMAYANLARA GÖRE NEREDEYSE BEŞ KADINLAR İSE İKİ YIL DAHA UZUN YAŞAYABİLİYOR…

Araştırmalar, düzenli olarak iyi uyuyan erkeklerin, uyumayanlara göre neredeyse beş yıl daha uzun yaşayabildiğini, kadınların ise iki yıl daha uzun yaşayabildiğini gösteriyor.. Ve ayrıca yaşamları boyunca daha iyi bir sağlığın tadını çıkarabilirler..

Araştırmacılar, daha iyi uyku alışkanlıkları olan gençlerin erken ölme ihtimalinin daha düşük olduğunu bulmuşlardır..

 Ancak araştırmacılar bulgularının, uyku miktarının olası sağlık yararlarını elde etmek için tek başına yeterli olmadığını gösterdiğini, uyku kalitesinin de önemli olduğunu söyledi..

İyi uyku, beş farklı faktöre dayanıyordu:

-Gecede yedi ila sekiz saatlik ideal uyku süresi; 

-Haftada iki defadan fazla uykuya dalmakta zorluk;

– Haftada iki defadan fazla uyumama sorunu;

– Herhangi bir uyku ilacı kullanmamak; 

– Haftada en az beş gün uyandıktan sonra iyi dinlenmiş hissetmek..

Bulgular, herhangi bir nedenden kaynaklanan ölümlerin yaklaşık %8’inin kötü uyku düzenine bağlanabileceğini öne sürdü..

– Amerika, Boston’daki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi’nde dahiliye asistan hekimi olan Dr.:

“Tüm nedenlere bağlı ve kardiyovasküler ölüm oranlarında kademeli bir düşüş var.”

– Harvard Tıp Okulu’nda tıp alanında klinik bir araştırmacı ve çalışmanın ortak yazarı olan Qian:

“Bence bu bulgular, sadece yeterli saat uyku almanın yeterli olmadığını vurguluyor. Gerçekten dinlendirici bir uyku çekmeniz ve uykuya dalma ve uykuda kalma konusunda fazla sorun yaşamamanız gerekiyor.”

Her uyku faktörü, en yüksek kalitede uykuyu gösteren maksimum beş puan için sıfır veya her biri için bir puan olarak atanmıştır..

– Qian:

“İnsanlar tüm bu ideal uyku davranışlarına sahipse, daha uzun yaşama olasılıkları daha yüksek. Dolayısıyla, genel olarak uykuyu iyileştirebilirsek ve uyku bozukluklarını belirlemek özellikle önemliyse, bu erken ölümlerin bir kısmını önleyebiliriz.”

Araştırmacılar, 2013 ile 2018 yılları arasında Ulusal Sağlık Görüşmesi Anketi’ne katılan, %54’ü kadın olan, ortalama yaşı 50 olan 172.321 kişiden alınan verileri dahil etti.

İnsanlar ortalama 4,3 yıl takip edildi ve bu süre içinde 8.681 kişi öldü. Bu ölümlerin 2.610’u (%30) kardiyovasküler hastalıktan, 2.052’si (%24) kanserden ve 4.019’u (%46) diğer nedenlere bağlıydı..

Çalışma, uygun uyku faktörlerinin sıfıra bir oranında sahip olduğu insanlarla karşılaştırıldığında, beşine birden sahip olanların herhangi bir nedenle ölme olasılığının %30, kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığının %21, kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığının %19 daha az olduğunu buldu..

Kanser ve kalp hastalığı veya kanser dışındaki nedenlerle ölme olasılığı %40 daha az.

Qian, bu diğer ölümlerin muhtemelen kazalar, enfeksiyonlar veya bunama ve Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklardan kaynaklandığını, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi..

Beş kaliteli uyku ölçüsünün hepsine sahip olduğunu bildiren kadın ve erkekler arasında (beş puan), yaşam beklentisi, faktörlerden hiçbirine veya yalnızca birine sahip olmayanlara kıyasla erkekler için 4,7 yıl ve kadınlar için 2,4 yıl daha uzundu..

Mevcut çalışma için, araştırmacılar 30 yaşından itibaren yaşam beklentisindeki kazanımları tahmin ettiler, ancak modelin daha ileri yaşlarda kazanımları tahmin etmek için de kullanılabileceğini söylüyorlar..

– Qian:

“Genç yaştan itibaren, insanlar yeterince uyumak, dikkatlerini dağıtacak çok fazla şey olmadan uyuduklarından ve genel olarak iyi bir uyku hijyenine sahip olduklarından emin olmak için bu iyi uyku alışkanlıklarını geliştirebilirlerse, bu onların uzun vadeli genel sağlıklarına büyük ölçüde fayda sağlayabilir. ”

Erkeklerin aynı kalitede uyuyan kadınlara kıyasla yaşam beklentisindeki artışı neden iki katına çıkardığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var..

Amerikan Kardiyoloji Koleji’nin Dünya Kardiyoloji Kongresi ile Birlikte Yıllık Bilimsel Oturumunda sunulan çalışmanın bir sınırlaması, uyku alışkanlıklarının kendi kendine bildirilmesi ve nesnel olarak ölçülmemesi veya doğrulanmamasıydı.

Kevin Rawlinson

🔵 TANSİYONUN DÜŞMANI: UYKU BOZUKLUĞU VE SICAK HAVALAR 👉 T I K L A Y I N I Z

🔵 İDEAL UYKU RUTİNİ: UYKU AYAKKABI NUMARASI GİBİDİR; TEK BEDEN HERKESE UYMAZ 👉 T I K L A Y I N I Z

🔵 UYKUSUZLUK SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN 4-7-8 TEKNİĞİ NASIL UYGULANIYOR? 👉 T I K L A Y I N I Z

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights