ASTROFİZİKÇİ AVİ LOEB VE EKİBİ, YILDIZLARARASI BİR METEORUN PARÇALARINI BULAN İLK KİŞİ OLDUKLARINI İDDİA EDİYOR, ANCAK DİĞER BİLİM ADAMLARI SON DERECE ŞÜPHECİ

🔵 OKYANUSTA YILDIZLARARASI METEOR PARÇALARI BULUNDU MU?

Astrofizikçi Avi Loeb ve ekibi, yıldızlararası bir meteorun parçalarını bulan ilk kişi olduklarını iddia ediyor, ancak diğer bilim adamları son derece şüpheci

Deniz tabanında bulunan küçük metal küreler yıldızlararası bir meteordan gelmiş olabilir..

 Küreleri ele geçiren araştırmacılar, bunların kompozisyonlarının Dünya’da daha önce görülen hiçbir şeye uymadığını söylüyor ancak bu tartışmalı bir iddia.

Www.cafemedyam.com
Bilim adamlarından oluşan bir ekibin yıldızlararası bir nesneden geldiğini öne sürdüğü metal kürenin mikroskobik görüntüsü

-Bu yılın başlarında, Harvard Üniversitesi’nden Avi Loeb , Papua Yeni Gine kıyısı açıklarında bir keşif gezisine bir ekiple katıldı; buradaki modeller, IM1 lakaplı bir nesnenin kalıntılarının inmiş olabileceğini öngördü..

 -IM1, 2014 yılında Dünya’ya düştü..

-Loeb ve meslektaşları daha sonra kaydedilen hızına dayanarak onun olası bir yıldızlararası nesne olduğunu belirlediler ve bu hızın, onun güneş sistemimizin ötesinden Dünya’ya fırladığını gösterecek kadar hızlı olduğunu iddia ettiler..

 –Kalıntılarını okyanus tabanında bulmayı umuyorlardı.

-Keşif sırasında araştırmacılar demir açısından zengin yaklaşık 700 küçük küre buldu .. Bu kürelerin bileşimlerini analiz etmeye başladılar. Şu ana kadar inceledikleri 57 küreden beşinin olağandışı kompozisyonlara sahip olduğu görülüyor..

Bu beş küre özellikle berilyum, lantan ve uranyum elementleri açısından zengin olduğundan araştırmacılar onlara BeLaU küreleri adını verdiler..

 Küreler aynı zamanda bilim adamlarının, bir meteorun Dünya atmosferinden geçerken ürettiği aşırı ısı nedeniyle buharlaşmasını bekleyebileceği, özellikle uzaydan geldiklerini gösteren, özellikle düşük element konsantrasyonlarına sahiptir. Ancak bileşimleri Dünya’daki kökenlerle tutarlı değil..

Loeb, ay veya Mars’ı söylüyor:

“Genellikle güneş sistemindeki meteorlardan kaynaklanan küreciklere sahip olduğunuzda, bunların bolluğu en fazla bir büyüklük sırasına göre farklılık gösterir.. Bunlar 1000 katına kadar sapma gösteriyor. Bildiğimiz her şeyi birleştirirseniz… Bunların yıldızlararası bir nesneden geldiğinden oldukça eminim..”

Loeb, bu kompozisyonların, küreciklerin muhtemelen farklılaşmış bir nesneden, en yoğun elementlerin ortaya çökmesi için yeterli zamana sahip olan bir nesneden geldiğini gösterdiğini söylüyor. Ancak diğer bazı araştırmacılara göre bu pek geçerli değil..

 – Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi’nden Alan Rubin:

“Bu yıldızlararası nesnelerin, diğer yıldızların etrafındaki Oort bulutu eşdeğerlerinden sızıntı olmasını bekliyoruz… onun önerdiği farklılaşmış nesneler değil .. Gezegenler arası materyalden bekleyeceğiniz şeyler değiller.”

“Bu küreciklerin daha önce bulduğumuz kayalardan farklı olduğu fikri bile tartışmalı..”

–  Imperial College’dan Matthew Genge:

 “Onları Dünya’daki her kaya türüyle ve her mineral bileşimiyle karşılaştırması, sonra da her mineral ve meteorit kayalarıyla karşılaştırması gerekecek.. Bu devasa görev eşleşme eksikliğiyle sonuçlansa bile bu hala yıldızlararası kökene dair bir kanıt değil çünkü meteorlar güneş sistemimizdeki malzemelerin yalnızca bir kısmını örnekliyor.”

– Arizona Eyalet Üniversitesi’nden Steven Desch:

“Bunlar deniz tabanında en az dokuz yıldır, ama açıkçası muhtemelen binlerce yıldır duran, deniz suyuyla reaksiyona giren ve kirlilik toplayan şeyler.. Okyanus tabanı her türlü şeyle dolu; bunun doğal açıklamaları var.”

IM1’in doğası da ateş altında..

  – Desch:

“Hata çubukları olmayan ve kontrol edilemeyen bu hızların doğru olmadığını düşünmek için her türlü neden var.. Güneş sisteminin dışından gelmiş gibi görünen en hızlı nesnelerin hepsinde, hız konusunda neredeyse her zaman riskli bir şeyler vardır; bu nesnenin yıldızlararası olduğu kesinlikle kanıtlanmamıştır.” 

Ayrıca, meteorun Dünya atmosferindeki ateşli yolculuğunda herhangi bir malzemenin hayatta kalıp kalamayacağının da net olmadığını söylüyor.

Diğer gökbilimcileri kürelerin gerçekten yıldızlararası olduğuna ikna etmek için çok daha fazla kanıt gerekecek ..

  Ancak Loeb, yakında daha fazla kanıtın elde edilmesinin mümkün olduğunu söylüyor..

– Loeb:

 “Materyallerin yalnızca onda birini analiz ettik ancak topluluktan geri bildirim alabilmemiz için bunu şimdi yayınlamaya karar verdim. Dolayısıyla farklı yapmamız gereken bir şey varsa veya bazı materyalleri paylaşmamız gerekiyorsa bunu yapabiliriz” . 

O ve meslektaşları daha büyük IM1 parçalarını aramak için şimdiden başka bir keşif gezisi planlıyorlar..

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights