Bir yetenek edinme yöneticisi, işe alım uzmanları tarafından fark edilmek için kesin bir ipucu paylaşıyor.

♦işte iş başvurunuzun nasıl fark edilmesini sağlayacağınız…

Ben bir işe alım müdürüyüm

Bir yetenek edinme yöneticisi, işe alım uzmanları tarafından fark edilmek için kesin bir ipucu paylaşıyor.

–  Bir personel bulma kurumunda çalışan Gretchen Wiegerink:

“100’den fazla işe başvuruyorsanız, zamanınızı boşa harcıyorsunuz..İş piyasasında olmak başlı başına bir iştir, dolayısıyla bu durumda nitelik ve nicelik arasındaki fark çok büyük..

İş tanımlarını okumaya zaman ayırın..Şirketin web sitelerine, incelemelere bakmak için zaman ayırın. Şirketin temel değerlerinin (ve aynı zamanda sadece iş tanımının ve bu işe alımda gerçekte aradıkları şeyin) temel değerlerinizle, özelliklerinizle ve becerilerinizle uyumlu olduğundan emin olmak istiyorsanız.”

Bir iş araştırma sitesi , bir teklif almak için ortalama 21 ila 80 iş başvurusu gerektiğini tespit etti .. Ayrıca, tipik bir kurumsal iş ilanına yaklaşık 250 başvuru alınır.

–   Gretchen Wiegerink:

”Diğerlerinden sıyrılmak için LinkedIn’i kendi avantajınıza kullanmanızı tavsiye ediyorum.. Bir pozisyona başvurduktan sonra hemen o şirketin LinkedIn’ine gidin. ‘Kişiler’ sekmesine tıklayın, yetenek edinme yöneticisini veya İK yöneticisini bulun ve onlara notla birlikte bir bağlantı daveti gönderin..

Kendinizi tanıtın, XX pozisyonuna yeni başvurduğunuzu bildirin. Orada birkaç… cümleyle kendinizi bir nevi satabilirsiniz. Bir arama için müsait olduğunuzu onlara bildirin.”

2023 istatistiklerine göre dünya çapında tahmini 771 milyon aktif LinkedIn kullanıcısı var ve aktif üyeliğin 2028’de 942,8 milyona çıkması bekleniyor.

–    Wiegerink:

“Her zaman LinkedIn’deyim, dolayısıyla birisi başvuruda bulunup benimle bağlantı kurduğunda ve bununla ilgili bir not gönderdiğinde onu okuyacağım..Ve dilbilgisi açısından doğruysa, belki özgeçmişleri ektedir , gerçekten ilgilendiklerini ifade ediyorlar, ne olursa olsun size yanıt vereceğim. İyi bir işe alım uzmanı veya İK yöneticisi size yanıt verecektir.”

♦Özgeçmişimi yazmak için yapay zekayı kullandığım için başım belaya girer mi?

 

Wiegerink’in başvuru sürecinde kişiselleştirilmiş bir dokunuş çağrısı, iş arayanların aynı anda yüzlerce iş fırsatına yanıt vermesine yardımcı olan yeni yapay zeka araçlarıyla çelişiyor.

Yapay zeka destekli hizmetler ayrıca bir özgeçmiş yazmanıza , bunu belirli uygulamalara göre uyarlamanıza, bir röportaj için size koçluk yapmanıza ve maaş konusunda pazarlık yapmanıza da yardımcı olacaktır.

Özgeçmişimi oluşturmak için yapay zekayı kullandım çünkü konu deneyimlerimi anlatmaya gelince yazı benimkinden çok daha iyi.

Bunu yapmak doğru mu? Bunun için başım belaya girebilir mi?

Görebildiğim tek sorun, ChatGTP’nin sizi olduğunuzdan daha başarılı göstermesidir, dolayısıyla başarısız olmaya hazır olduğunuz bir işe alınırsınız – tabii yapay zekanın da işinizi sizin için yapmasına izin veremezseniz.

Bir özgeçmiş oluşturmak için bir yapay zeka aracı kullanmak, bir makaleyi sanki orijinal yazınız değilmiş gibi sunmakla aynı şey değildir. Özgeçmişler bu kategoriye girmiyor ve aslında insanlar için özgeçmiş hazırlamaya adanmış koca bir endüstri var.

Özgeçmişinizle ilgili endişelenmeniz gereken tek şey, her şeyden önce her şeyin gerçekte doğru olmasıdır. Yalanlar sizi rahatsız etmek için geri gelecektir ve fark edilirse yıllar sonra bile dolandırıcılık suçundan kovulmanıza neden olabilir. Bu, söylediklerinizin yalan olmadığı, örneğin ne kadar sorumluluğa sahip olduğunuza veya bir şirketin başarısına nasıl katkıda bulunduğunuza ilişkin öznel bir bakış açısı olduğu – özgeçmişlerde yaygın bir uygulama olan – süsleme sanatından farklıdır.

Eşim şu anda kazandığının neredeyse iki katı tutarında harika bir iş teklifi aldı (maaş, ikramiye ve hisse senedi opsiyonları da hesaba katıldığında).

Yine de bir karşı teklifte bulunmalı mı, yoksa bu açgözlülük mü olur?

Karşı teklifte bulunma stratejisi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Genel olarak, teklifiniz üzerinde pazarlık yapmaya çalışmak kötü bir yöntem değildir; bazı işverenler bunu bekler. Bunu yapma riski çok düşüktür, ancak önemli olan bunu nasıl yaptığınızdır. İş ve şirket konusunda ne kadar heyecanlı olduğunuzu her zaman ifade etmeye devam edin.

Pazarlık yaparken, tazminatın her bir bileşenine ve toplam değere ayrı ayrı bakın. Taban maaşınızda daha mı fazla kazanıyorsunuz yoksa tazminattaki bu artış bir ikramiye olarak mı geliyor? Seçeneklerin değerini nasıl ve ne kadar sürede belirleyip gerçekleştirebilirsiniz? Bu, tazminat paketlerini analiz etmenin ve yeni işvereninizle görüşmenin profesyonel yoludur.

Bazı işverenler maaşınız konusunda pazarlık yapmanızı bekler.

Sonuç olarak, paket bileşenlerinin esnekliğini profesyonel olarak basınç testinden geçirmekten korkmayın, ancak devam edip memnunsanız bunu kabul etmekten de korkmayın.

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights