Katılımcılara şehrin kültür merkezinde 90 dakikalık özel bir tur ikram edildi ve bu tur sırasında koridorlarda ve galerilerde tamamen çıplak dolaşabildiler.

♦ Katalonya Arkeoloji Müzesi’nde çıplaklar için özel bir ziyarette çıplaklık sanatı

 Barselona’daki müzeyi gezen bir grup katılımcıya 90 dakikalık bir geçişle kutlandı.

Bu özel etkinliğin organizasyonuna Katalan Doğacılık Kulübü de katıldı.

İspanya’nın Barselona kentindeki bir müze,  muhtemelen İspanya’da benzeri görülmemiş bir etkinlik düzenledi.

Katalan Doğacılık Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Katalonya Arkeoloji Müzesi yönetimi, kapılarını çıplaklara açtı.

Katılımcılara şehrin kültür merkezinde 90 dakikalık özel bir tur ikram edildi ve bu tur sırasında koridorlarda ve galerilerde tamamen çıplak dolaşabildiler.

 Çıplaklık, İspanya’nın birçok şehrinde geniş bir takipçi kitlesine sahip olan sosyal bir uygulamadır..Bunlardan biri Barselona’dır .

 -Barselona bilginç bir girişimle herkesi şaşırttı; Arkeoloji Müzesi çıplaklar için özel bir giriş düzenledi.

Arkeoloji müzesindeki çıplaklar
Arkeoloji müzesindeki çıplaklar

 

Bu kişiler müzeye vardıklarında kıyafetlerini çıkarıp müzenin salon ve galerilerinde tamamen çıplak dolaşabiliyorlardı. 90 dakika süren rehberli turda katılımcılar görüş alışverişinde bulundu ve Luigi Spina’nın fotoğraflarından oluşan ve MÖ 5. yüzyıldan kalma iki büyük Yunan bronz çıplak savaşçı heykelini temsil eden Riace Bronzları sergisinin keyfini çıkardı. C. Bunlar 1972 yılında İtalya’nın Riace kasabası yakınlarında keşfedildi.

Grubun sorumlusu olan rehberin bile çıplak olması nedeniyle ziyaret programı eksiksizdi..

–   Bu keşif gezisinden sorumlu kişi Edgar Maestre:

”Bu çarpıcı girişimin nedenlerini şöyle açıklayabilirim.. Bunun tipik rehberli tur değil, daha renkli bir ziyaret olmasını istedik ..

Esas amaç, eserlerin aktardığı duyguları, onları düşünen kişilere aktarmaktan başka bir şey değildi. Ve bunu yapmak için, kıyafetlerinizi de çıkararak onları eşleştirmenin daha iyi bir yolu olabilir mi: Görmeye gelen insanların, gördükleri eserle tamamen aynı hissetmelerini istedik .  “

♦ Tur sırasında herkes çıplak mıydı?

Turu daha eksiksiz hale getirmek için gruptan sorumlu rehber Edgar Maestre bile çıplaktı..

 

Müze, bu abartılı fikri web sitesinde şu konsepti kullanarak tanıttı: ‘Ziyaretçilere, kendileriyle aynı durumda olan, tamamen çıplak ve başka bedenlerle çevrelenmiş eserleri hayranlıkla izleme olanağı vaat ediyoruz’.

Bu tür geçişler İspanya’da nadir olmasına rağmen Paris gibi dünyanın başka yerlerinde de gerçekleştiriliyor.  Fransa’nın başkentinde, Sanat Müzesi daha önce Barselona’dakine çok benzer bir çıplaklar ziyareti için kapılarını açmıştı.

 

Katalonya Arkeoloji Müzesi'ne çıplak gelen ziyaretçi grubu

Katalonya Arkeoloji Müzesi’nin web sitesi bu abartılı fikri şu konseptle destekledi: “Ziyaretçilere, kendileriyle aynı durumda, tamamen çıplak ve başka bedenlerle çevrelenmiş halde poz veren eserleri hayranlıkla izleme olanağı vaat ediyoruz.”

İspanya’da nadir görülen bu tür geçişler, Paris gibi dünyanın diğer bölgelerinde de gerçekleştirildi . Fransa’nın başkentinde Sanat Müzesi, Barselona’dakine çok benzer bir çıplaklar ziyareti için kapılarını açtı .

Bu natürist ziyareti deneyimleyebilen küçük grupta yer alan 59 yaşındaki sağlık çalışanı Marta, bunun eşsiz bir fırsat olduğuna dair duygularını şöyle anlattı: “Bunu kıyafetlerle gözlemlemekle aynı yoğunluğu hissediyorum ama fark şu ki çıplaklığın her zaman var olduğunu ve bedenlerin kimse için utanç kaynağı olmaması gerektiğini daha iyi anlayabiliriz.

Bu kişinin açıkladığı gibi, hem Arkeoloji Müzesi’nin hem de Katalan Doğacılık Kulübü’nün göndermek istediği mesaj, çıplak bedenlerin normalleştirilmesi ve topluma dayatılan normatif kanonlardan kaçma eğiliminde olan tüm fizikçilerin kabul edilmesidir.

♦ Katılımcılar tur sırasında neler hissettiler?

Bu doğa ziyaretini deneyimleme şansına sahip olan küçük grupta yer alan 59 yaşındaki sağlık çalışanı Marta, bunun eşsiz bir fırsat olduğuna dair duygularını anlattı.

‘Kıyafetlerle gözlemlerken hissettiğim yoğunluğu hissediyorum ama şu farkla çıplaklığın her zaman var olduğunu ve bedenlerin kimse için utanç kaynağı olmaması gerektiğini daha iyi anlıyoruz’.

Hem Arkeoloji Müzesi’nin hem de Katalan Doğacılık Kulübü’nün iletmek istediği mesaj, çıplak bedenlerin normalleştirilmesi ve toplum tarafından dayatılan normatif kurallardan kaçma eğiliminde olan tüm vücutların kabul edilmesiydi.

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights