EĞER NEYE BAKACAĞINIZI BİLİYORSANIZ SAĞLIĞINIZ HAKKINDA İPUÇLARI VEREBİLİR. 

AYNAYA BİR BAKIŞ

Aynaya Bir Bakış www.cafemedyam.com

Sana bakan yüze gerçekten aşinasın. Ancak daha yakından bakmak, eğer neye bakacağınızı biliyorsanız sağlığınız hakkında ipuçları verebilir. 

🔵 SARIMSI CİLT VE GÖZLER

Sarımsı Cilt ve Gözler www.cafemedyam.com

Bu sarılık. Vücudunuzun kırmızı kan hücrelerini parçaladığında ürettiği atık ürünün çok fazla olması durumudur. 38 haftadan önce doğan bebeklerde bu durum yaygındır ve genellikle zararsızdır çünkü karaciğerleri gerektiği gibi çalışacak kadar olgunlaşmamıştır. Yetişkinlerde sarılık, viral enfeksiyonlar (hepatit, mononükleoz) gibi daha ciddi durumlar anlamına gelebilir; karaciğeriniz, safra keseniz veya pankreasınızla ilgili sorunlar; veya alkol kötüye kullanımı.

Benler www.cafemedyam.com

🔵 BENLER

Bunlar genellikle koyu renkli lekeler veya şişliklerdir. Çoğu endişelenecek bir şey değildir, ancak cilt kontrolleri kanseri yayılmadan önce tespit etmenize yardımcı olabilir. Benler söz konusu olduğunda ABCDE’lerinizi hatırlayın:

  • Asimetrik: Şekil her iki tarafta farklı mı?
  • Kenarlık: Pürüzlü mü?
  • Renk: Düzensiz mi?
  • Çap: Bezelyeden daha mı büyük?
  • Gelişen: Son birkaç hafta içinde değişti mi?

Bu sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiyseniz doktorunuzla konuşun.

yaralar www.cafemedyam.com

🔵 YARALAR

Dudaklarınızın ve ağzınızın etrafındakiler büyük olasılıkla tip 1 herpes virüsünün neden olduğu uçuklardır. (Ağız uçuğu olan çoğu kişiye çocukken veya genç yetişkinken tükürük yoluyla bulaşmıştır, cinsel temastan değil.)

Virüs bir kez kapıldığında sizde kalır. Hasta olduğunuzda, kaygılı olduğunuzda, aşırı yorgun olduğunuzda ya da güneşte çok uzun süre kaldığınızda yaralar çıkabilir. Genellikle kendi başlarına geçerler ancak büyük veya sık salgınlarınız varsa doktorunuz ilaç önerebilir.

Çatlak Dudaklar www.cafemedyam.com

🔵 ÇATLAK DUDAKLAR

Özellikle kış aylarında herkesin dudakları zaman zaman kurur veya çatlar. Balzamlar onları korumaya ve nemli tutmaya yardımcı olabilir. Ancak bazen kuru dudaklar, vücudunuzda yeterli su bulunmadığında dehidrasyon gibi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Ayrıca steroidler gibi bir ilaca karşı alerjik reaksiyon veya yanıt da olabilirler.

Kelebek Döküntüsü www.cafemedyam.com

🔵 KELEBEK DÖKÜNTÜSÜ

Çoğu döküntü ciddi değildir ve kendi kendine iyileşir, ancak bu alışılmadık bir durumdur. Her iki yanağı da kelebek şeklinde kaplar ve lupusun yaygın bir belirtisidir. Bu, bağışıklık sisteminizin kendi dokularınıza ve organlarınıza saldırmasına neden olan bir hastalıktır. Ayrıca ateşiniz, ağrılı ve sert eklemleriniz ve soğukta maviye dönen parmaklarınız da olabilir. Açıklanamayan bir döküntü varsa, özellikle de diğer semptomlarla birlikte geliyorsa doktorunuza görünün.

Olağandışı Yerlerdeki Saçlar www.cafemedyam.com

🔵 OLAĞANDIŞI YERLERDEKİ SAÇLAR

Bu, istemediğiniz yerde büyüyen bir saç olabilir; bu, yaşlandıkça erkeklerde kulak ve kaş çevresinde, kadınlarda ise çene çevresinde meydana gelebilir. Genç kadınlarda yüz kılları, hamile kalmayı zorlaştırabilecek bir durum olan polikistik over sendromunun belirtisi olabilir.

Sarkık Göz Kapağı www.cafemedyam.com

🔵 SARKIK GÖZ KAPAĞI

Doktorlar buna pitoz veya blefaroptoz diyor. Bir veya her iki gözde de meydana gelebilir; ciddi vakalarda göz kapağınız görüşünüzü engelleyebilir..

 Onunla doğmuş olabilirsiniz ya da onlarca yıl içinde almış olabilirsiniz. Genellikle zararsızdır ancak beyninizde, sinirlerinizde veya göz çukurunuzda bir sorun olduğunun işareti olabilir. Günler veya saatler içinde meydana gelirse veya çift görmeniz, zayıf kaslarınız, yutma güçlüğünüz veya şiddetli baş ağrınız varsa doktorunuza görünün; bunlar felç belirtileri olabilir.

Yüzünün Bir Tarafını Hareket Ettiremiyor
www.cafemedyam.com

🔵 YÜZÜNÜN BİR TARAFINI HAREKET ETTİREMİYOR

 

Vücudunuzun bir kısmını hareket ettiremiyorsanız hemen tıbbi yardım alın. Ancak başka belirtileriniz yoksa muhtemelen Bell felcidir..

 Bir şey (muhtemelen bir virüs) yüzünüzdeki kasları kontrol eden bir sinire baskı yaptığında veya yüzünüzün şişmesine neden olduğunda meydana gelir. Saatler veya günler içinde ortaya çıkar ve genellikle yüzünüzün bir tarafını zayıflatır. Ayrıca çenenizde ve kulağınızın arkasında da ağrı olabilir. Genellikle ciddi değildir ve 3 ila 6 ay içinde iyileşir. 

Diğer Belirtilerle Birlikte Yüz Felci www.cafemedyam.com

🔵 DİĞER BELİRTİLERLE BİRLİKTE YÜZ FELCİ

Bir kan damarının patlaması veya tıkanması nedeniyle beyninizin bir kısmına kan akışı kesildiğinde felç meydana gelir..

 Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz hemen tıbbi yardım alın: Yüzünüzün alt kısmı aniden felç olur veya kollarınızda veya bacaklarınızda uyuşukluk veya güçsüzlük, geveleyerek konuşma, çift görme, baş dönmesi veya yutma güçlüğü oluşur.

Göz Kapaklarınızdaki Sarı Noktalar www.cafemedyam.com

🔵 GÖZ KAPAKLARINIZDAKİ SARI NOKTALAR

Üst ve alt göz kapaklarınızın üzerinde ve çevresinde oluşan bu kabarık sarı şişliklere ksantelazma denir..

 Kolesterolden yapılmışlardır ve görünüşleri hoşunuza gitmese de tehlikeli veya acı verici değildirler ve genellikle çıkarılabilirler. Ancak bunlar, kalp hastalığına yakalanma veya kalp krizi geçirme olasılığınızın daha yüksek olduğunun bir işareti olabilir; bu nedenle, doktorunuza muayene olmak iyi bir fikirdir.

Şiş gözler www.cafemedyam.com

🔵 ŞİŞ GÖZLER

Gözlerinizin altındaki boşluk sıvıyla dolabilir ve bu da gözlerinizin şişmiş veya kabarık görünmesine neden olabilir. Sıcak ve nemli hava, uyku eksikliği, çok fazla tuzlu yiyecek ve hormon değişiklikleri gibi vücudunuzun daha fazla suya tutunmasına neden olabilir. Yaşlandıkça daha sık görülür çünkü göz kapaklarınızı destekleyen kaslar zayıflar. Gözleriniz kırmızı ve kaşıntılıysa, bu durum yiyeceklere, polene, makyaj malzemelerine, kokulara, temizleyicilere veya pembe göz gibi bir enfeksiyona karşı alerjik bir reaksiyon olabilir.

Melazma www.cafemedyam.com

🔵 MELAZMA

Bu, yüzünüzde gri-kahverengi cilt lekelerine neden olur. Doktorlar bunun neden olduğunu tam olarak bilmiyor ancak hamilelik veya belirli doğum kontrol haplarının alınması gibi nedenlerle tetiklenebilir. Bu durumlarda melazma genellikle bebek doğduktan veya kadın hap almayı bıraktıktan sonra kendiliğinden kaybolur. Diğer durumlarda yıllarca sürebilir. Ancak ilaçlar ve kimyasal peeling gibi diğer tedaviler yardımcı olabilir.

Hair Loss www.cafemedyam.com

🔵 SAÇ KAYBI

Saçınızdaki parçalarla birlikte kirpiklerinizi veya kaşlarınızı da kaybediyorsanız, bu alopesi Areata adı verilen bir durumun işareti olabilir..

 Bağışıklık sisteminiz yanlışlıkla saç köklerinize saldırdığında olur. Yeni yamaları önlemenin bir yolu yoktur, ancak saçınızın yeniden büyümesine yardımcı olabilecek ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun.

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights