MÜZİK DİNLEMEK SADECE DAHA UYANIK HİSSETMENİZE YARDIMCI OLMAKLA KALMAZ ...

🔵 ARKADAŞ EDİNMEK İÇİN ZAMAN AYIRIN

Yeni insanlar tanımak, beyninizin “yürütme işlevini” çapraz bulmaca çözmek kadar geliştirir. Bu zihinsel beceriler dizisi, kısa süreli hafızanızı, dikkat dağıtıcı şeyleri ayarlama gücünüzü ve odaklanma yeteneğinizi içerir. 10 dakikalık dostça bir sohbet nasıl yardımcı olur? Başka birinin bakış açısını dinlemek ve kendinizi onun yerine koymaya çalışmak, beyninizi yeni şekillerde düşünmeye iter.

Gülüp geçmek www.cafemedyam.com

🔵 GÜLÜP GEÇMEK

Stres, beyninizin kortizol adı verilen ve net bir şekilde düşünmeyi zorlaştıran bir hormon salgılamasına neden olabilir. Zamanla, yüksek düzeyde stres, öğrenme ve hafızanızda sorunlara neden olabilir. Beyninizi korumanın eğlenceli bir yolu, iyi bir kahkaha atmaktır. Kortizol seviyelerini düşürebilir ve beyninizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

🔵 DIŞARI ÇIK

Doğanın sakinleştirici bir etkisi vardır ve siz sadece pencereden dışarı bakıyor olsanız bile stresi azaltabilir. Dışarıda vakit geçirdiğinizde, gün boyunca aldığı sürekli veri ve uyaran akışından beyninizi dinlendirmiş olursunuz. Bu, odaklanma yeteneğini yeniden başlatmasını sağlar, böylece kendinizi daha yaratıcı hissedebilir ve sorunları daha iyi çözebilirsiniz.

🔵 RUTİNDEN KURTUL

Her gün aynı kahvaltıyı yemenin veya işe aynı yoldan gitmenin yanlış bir tarafı yok. İnsanlar alışkanlıkları olan yaratıklardır. Ama bir şeyleri karıştırmaya çalışmak beyniniz için iyidir. Haftada bir kez bile yardımcı olabilir. Rutin bir değişiklik, beyninizin yeni bilgileri öğrenme ve ona tutunma yeteneğini artırır. Yeni bir tarif deneyin veya şehrinizin farklı bir bölümünü keşfedin.

Yeniden Öğrenci Olun www.cafemedyam.com

🔵 YENİDEN ÖĞRENCİ OLUN

Yeni bir beceri veya konu öğrendiğinizde, beyniniz birçok hücre arasında yeni yollar oluşturur. Elinizi yaratıcı yazarlıkta veya kapitone yapmak veya gitar çalmak gibi ilginizi çeken yeni bir hobide deneyebilirsiniz. İlk başta zor görünüyorsa, pes etmeyin. Bunu kavramak sizin için ne kadar zorsa, beyniniz için o kadar iyidir.

🔵 HER SEFERDE BİR ŞEYE ODAKLANIN

Aynı anda mesaj yazabiliyor, TV izleyebiliyor ve sosyal medya akışınızı kontrol edebiliyor olmanız bunun sizin için iyi olduğu anlamına gelmez. Beyninize aynı anda birkaç bilgi akışı çarptığında, hepsini gözden geçirmek zorundadır. Bu, odaklanmanızı, hafızanızı yönetmenizi ve bir şeyden diğerine geçmenizi zorlaştırır. Beyninize yüklenmeyin ve her seferinde tüm dikkatinizi tek bir şeye verin.

🔵 MEDİTASYON

İster bir mantra söyleyin, ister sadece nefes almaya odaklanın, meditasyon yüksek tansiyon veya yüksek kolesterol ile yardımcı olabilir. (Her ikisi de Alzheimer olma şansınızı artırabilir.) Araştırmalar, bunun aynı zamanda odaklanmanızı, hafızanızı ve kelime seçme yeteneğinizi artırabileceğini ve bir düşünceden diğerine geçmeyi kolaylaştırabileceğini gösteriyor. Bunun nedenleri net değil, ancak bir teori, meditasyonun beyninize somut kelimelerden ve düşüncelerden bir mola vermesidir.

ter atmak www.cafemedyam.com

🔵 TER ATMAK

Spor yapmak vücudunuz için olduğu kadar beyniniz için de iyidir. Egzersiz, muhakeme ve düşünme becerilerinizi keskin tutar çünkü beyninize kan akışını ve onu korumaya yardımcı olan bazı kimyasalları hızlandırır. Her gün en az 30 dakika hareket etmeye çalışın.

Biraz dinlen www.cafemedyam.com

🔵 BİRAZ DİNLEN

Yeterince uyumazsanız, basit bir görev bile normalden daha fazla zihinsel çaba gerektirebilir. Ayrıca odaklanmayı çok daha zor bulacaksınız ve kısa süreli hafızanızda boşluklar fark edebilirsiniz. Dinç kalmak için her gece 7 ila 9 saat uyumayı hedefleyin.

🔵 NE YEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN

Ne kadar çok kalori alırsanız, hafıza kaybı şansınız o kadar yüksek olabilir. Nedeni kesin değil, ancak orta yaşta daha yüksek bir BMI (vücut kitle indeksi) daha sonraki yaşamda kötü beyin sağlığı ile bağlantılıdır. Tam yağlı sütten yağsız süte geçmek gibi küçük değişiklikler kalorileri azaltmanıza yardımcı olacaktır. Doktorunuz veya diyetisyeniniz size uygun bir plan konusunda size yardımcı olabilir.

🔵 BEYNİNİ BESLE

Bazı yiyecekler beyninizi korumak için çok çalışır. Bunlar arasında meyveler, sebzeler, baklagiller, balık ve kanola ve zeytinyağındakiler gibi “iyi” yağlar bulunur. Günlük bir fincan çay veya kahve de beyninizin uyanmasına yardımcı olabilir. Ancak, kan şekerinizi mahvedebilecek işlenmiş gıdaları izleyin.

🔵 SİGARA İÇMEYİ BIRAK

Sigaradaki pek çok kimyasal beyniniz için toksiktir, bu nedenle sigara içmenin zihinsel gerileme ve bunama ile bağlantılı olduğunu öğrenince şaşırmayabilirsiniz. Aynı şey pasif içicilik için de geçerli. Bırakma konusunda ailenizdeki diğer kişilerle de konuşun. Eviniz ve arabanız dumansızsa, hepiniz daha sağlıklı kalacaksınız.

Kalbinize İyi Bakın www.cafemedyam.com

🔵 KALBİNİZE İYİ BAKIN

Kalbinizin sağlığı kötüyse, öğrenme ve hafıza sorunları yaşamanız daha olasıdır. Aşırı kilolu olmak ve yeterince egzersiz yapmamak kan damarlarınızı daraltabilir. Bu, beyninize akan kan miktarını sınırlar ve atardamarlarınız sertleşmeye başlayabilir. Yüksek tansiyon, beyninizin sağlığının risk altında olduğunun en büyük işaretidir. Sizinki yüksekse, nasıl kontrol edeceğiniz konusunda doktorunuzla konuşun.

🔵 RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN YARDIM ALIN

Depresyondaysanız, zihinsel bir gerileme yaşama olasılığınız daha yüksek olabilir. Çaresizlik duygularına ve sevdiğiniz şeylere olan ilginizi kaybetmeye ek olarak, depresyon aynı zamanda sizi “beyin sisi” içine sokabilir. Düşünmek, odaklanmak ve karar vermek çok daha zor olabilir. Bu belirtilerden bazılarına sahipseniz, bunları tedavi etmek için neler yapabileceğiniz konusunda doktorunuzla konuşun.

🔵 ZİHİN NEDİR? SAĞLIKLI BİR ZİHİN İÇİN TEMEL İPUÇLARI 👉 T I K L A Y I N I Z

🔵 DOĞRUSUNU BİLSEK BİLE BEYNİMİZ BİR YALANA NEDEN İNANIYOR? 👉 T I K L A Y I N I Z

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights