Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar

Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu kıdemli başkan yardımcısı Eric Yu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin "teknolojinin geleceğinin yapay zeka odaklı inovasyonda yattığına" inandığını söyledi.

♦Lenovo, şeffaf dizüstü bilgisayar prototipini tanıttı

Lenovo,  İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yeni ThinkBook Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar prototipini tanıttı.

  • ThinkBook Transparent Display Dizüstü Bilgisayar Konsepti, kapatıldığında %55 şeffaf olan 17,3 inç microLED ekrana sahiptir
  • Cihazın tabanı, sanal klavye ve çizim tableti olarak da kullanılabilen şeffaf bir dokunmatik ekrandan oluşuyor

 

Şirket, tanıtılan 17,3 inçlik ThinkBook Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konsepti’nin, kapatıldığında yüzde 55 şeffaf, en yüksek parlaklığa ayarlandığında opak olan bir microLED ekrana sahip olduğunu söyledi.

   -Cihazın tabanı, sanal klavye ve çizim tableti olarak da kullanılabilen şeffaf bir dokunmatik ekrandan oluşuyor.

   -Bilgisayarda ayrıca Lenovo’nun yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan içerik yazılımı da bulunmaktadır.

Çinli şirkete göre prototip dizüstü bilgisayar şu an için sadece bir “kavram kanıtı” olsa da teknik fizibilite doğrulamalarını tamamladı. Tasarımın içerik oluşturucular, ürün uzmanları ve incelemeciler gibi kullanıcıları hedeflediği belirtildi.

Lenovo, ürünlerine şeffaf ekranlar entegre eden ilk bilgisayar üreticisi değil.

2010 yılında Güney Koreli dev Samsung Electronics, ekran kapatıldığında yüzde 40’ı şeffaf olan 14 inçlik şeffaf bir dizüstü bilgisayar prototipini sergiledi.

   -İçini gösteren dizüstü bilgisayarlar geliştirmek, şeffaf televizyon ekranları oluşturmaktan daha zordur çünkü bilgisayarlar kelime işlem için kullanılır ve bu nedenle daha yüksek çözünürlüklü ekranlara ihtiyaç duyar..

Güney Kore’nin önde gelen ekran üreticilerinden bir diğeri olan LG, Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarında şeffaf 77 inç OLED TV’yi tanıttı. 

Çinli tüketici elektroniği markası Xiaomi, 2020 yılında 10. yıl dönümü kutlamaları kapsamında şeffaf Mi TV Lux’ı tanıtmıştı. 

Geleceğe bakıldığında şirket, üretken yapay zeka görevlerini yerel olarak yerine getirmek üzere tasarlanmış yarı iletkenlerle oluşturulmuş yeni bilgisayarları piyasaya sürmeyi planlayarak yapay zekaya odaklanmayı keskinleştirmeyi beklediğini söyledi..

Lenovo, yapay zeka cihazları portföyünün 2024’ün ikinci yarısından 2025’e kadar genişleyeceğini söyledi.

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu kıdemli başkan yardımcısı Eric Yu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin “teknolojinin geleceğinin yapay zeka odaklı inovasyonda yattığına” inandığını söyledi.

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et